моля за съвет Auris Corolla
Оффффф, незнам кое точно мажат, обаче като завали малко дъжд и след това се чувствам все едно карам дърт икарус или тир по баира надолу към Слънчев бряг. Още малко ще покарам докато стане време за ТО и ще видим какво ще ми предложат. Поне засега спира и ABS-а работи.Bass_Man написа:От това , което казват Джинго и Аел мога да заключа , че са фенове на кубчето на рубик.
Тринити остави ги тия нищо не разбират щом си мислят , че няма да им трябват чарколяци в новите трошляци. BTW никога не могат да ти се оправят спирачките ако някой ти маже дисковете с грес
. По скоро са мазали накладките ама от страната от към апаратите за да не поскръцват но общо взето дилърските сервизи са абсолютно неспособни да решават проблеми по автомобилите (доказано). А пък и скърцането не е толкова голям проблем ако спира .
BTW - аз си нося куфарче с инструменти в колата, нищо че е сравнително нова

Toyota corolla 2.0 D4D, Sol, 2007
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Ами според мен (и не само) са направили напречен прорез на самата накладка и от там праха вече има къде да се "оттича". Интересно че са ми рязали само предните (познах ги по гайките на джантите ,все едно ги бяха развивали с клещи1.6 VVT-i написа:Koролките и те са с Оптитрон...

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Щом ABS работи значи проблема ти е в гумите !!! Щом чувстваш колата по такъв начин помисли за по-хубави гуми !trinity написа: ...........................обаче като завали малко дъжд и след това се чувствам все едно карам дърт икарус или тир по баира надолу към Слънчев бряг. Още малко ще покарам докато стане време за ТО и ще видим какво ще ми предложат. Поне засега спира и ABS-а работи.
BTW - аз си нося куфарче с инструменти в колата, нищо че е сравнително нова
Ael - спирачното усилие нормално е около 70% отпред и 30% отзад .
Моето скърцане го решиха наскоро в ТМ Ауто - София.Отидох за преглед на кормилната рейка, казах им да погледнат и накладките тъй като ми скърцат.В случая си мислех, че ще направят, така дискутираните тук, канали по накладките.Да ама не.Получих чисто нови накладки
.
За спора за багажника, ако наистина е критерий...... и аз мисля, че на Королата е много по-голям.Мислех, че хечбеците са с по-голям багажник, бях брутално опроверган.Нисан примера седан - събра 4 гуми с джанти - 17', Аурис хеч - събра 4 гуми 15' без джанти - пускайки 1/3 от задната седалка laugh.gif

За спора за багажника, ако наистина е критерий...... и аз мисля, че на Королата е много по-голям.Мислех, че хечбеците са с по-голям багажник, бях брутално опроверган.Нисан примера седан - събра 4 гуми с джанти - 17', Аурис хеч - събра 4 гуми 15' без джанти - пускайки 1/3 от задната седалка laugh.gif
Тринити, за Аурис не знам, но при Королата това за спирачките със сигурност не е масов проблем. Аз нямам никакъв проблем до сега и познавам още една, две и те го нямат.
За багажника - нямате си представя колко багаж събрахме лятото за морето: детска количка, детско легло, леген за къпане, гърне за ....., 1 куфар голям, 2 сака и още няколко по-малки чантички
Съгласна съм, че ако се бутнат седалките на Ауриса, ще събере доста неща, но къде ще седнат хората, които трябва да са отзад. А и на Королата се свалят седалките. Зимата като ходихме на ски, си носехме в багажника сноубордовете на сина и мъжа, като бяхме бутнали едната част на задните седалки.
Всичко зависи според нуждите на дадения човек. Ние сме 4 членно семейство и не виждам защо да се тъпчем в по-малка кола като за същите пари си взехме по-голяма. Королата е по-голяма и отвътре.
За багажника - нямате си представя колко багаж събрахме лятото за морето: детска количка, детско легло, леген за къпане, гърне за ....., 1 куфар голям, 2 сака и още няколко по-малки чантички
Съгласна съм, че ако се бутнат седалките на Ауриса, ще събере доста неща, но къде ще седнат хората, които трябва да са отзад. А и на Королата се свалят седалките. Зимата като ходихме на ски, си носехме в багажника сноубордовете на сина и мъжа, като бяхме бутнали едната част на задните седалки.
Всичко зависи според нуждите на дадения човек. Ние сме 4 членно семейство и не виждам защо да се тъпчем в по-малка кола като за същите пари си взехме по-голяма. Королата е по-голяма и отвътре.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT
предните свирещи накладки на корола / аурис си се сменят по гаранция
а иначе дали корола или аурис , за мен корола
ауриса няма подлакътник а и положението на скоростниаят лост е такова че можеш мускулна треска да хванеш по задръстванията
таблото на Ауриса е от по кофти материал

а иначе дали корола или аурис , за мен корола

ауриса няма подлакътник а и положението на скоростниаят лост е такова че можеш мускулна треска да хванеш по задръстванията
таблото на Ауриса е от по кофти материал
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
Ами да , сигурен съм
има някаква кутия но няма класически подлакътник какъвто има королата , на който да ти стои постоянно облегната ръката даже и когато превключваш скоростите.
Незнам колко и какви коли си карал преди това ама да ти кажа че човек като свикне да кара кола с подлакътник всяка без такова чудо му е крайно неудобна и изморителна за каране .

има някаква кутия но няма класически подлакътник какъвто има королата , на който да ти стои постоянно облегната ръката даже и когато превключваш скоростите.
Незнам колко и какви коли си карал преди това ама да ти кажа че човек като свикне да кара кола с подлакътник всяка без такова чудо му е крайно неудобна и изморителна за каране .
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Рошко
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Виж сега, пич... Сигурно ще се окаже, че съм карал повече коли, отколкто ти някога ще караш и ако обичаш, не се опитвай да ме убеждаваш в това какво има и какво няма колата ми! Влез първо в час, пък тогава говори! Кутия има само Terra-та, а модификациите нагоре са със същия подлакътник като Королата. Аз съм с Аурис, баща ми кара Королата та със сигурност съм по-наясно какво има едната и какво другата!SFINKS написа:Ами да , сигурен съм![]()

оффф , имат еднакви подлакътници ама друг път.... , пич
ауриса има пластмасова кутия за вещи , королата има тапициран подлакътник . Схващаш ли разликата .Ако беше карал толкова коли колкото твърдиш щеше да я знаеш . Каквото и да е нивото на изпълнение на ауриса пак си е пластмасова кутия за вещи. По същият начин е и описанието на страницата на Тойота ,
Аурис - отделение за вещи м/у предните седалки
Корола - подлакътник м/у седалките на предните седалки + подлакътник м/у задните седалки
ауриса има пластмасова кутия за вещи , королата има тапициран подлакътник . Схващаш ли разликата .Ако беше карал толкова коли колкото твърдиш щеше да я знаеш . Каквото и да е нивото на изпълнение на ауриса пак си е пластмасова кутия за вещи. По същият начин е и описанието на страницата на Тойота ,
Корола - подлакътник м/у седалките на предните седалки + подлакътник м/у задните седалки
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Рошко
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
И каква е разликата между "подлакътника" на Королата и "пластмасовата кутия" на Ауриса, освен, че при Королата отгоре върху тая кутия има едно парче плат, което дори я прави В ПЪТИ ПО-ГРОЗНА? Да не говорим, че това парче плат се захабява, протрива и къса, докато в Ауриса се забърсва с кърпа и въпросът приключва! Разбира ти главата тебе кое било подлакътник и кое кутия за 'нам-си-кво-си...SFINKS написа:оффф , имат еднакви подлакътници ама друг път.... , пич