Каква кола да си купя

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
nanego

Каква кола да си купя

Мнение от nanego » 03 Мар 2009 16:33

Здравейте колеги,време е вече да сменя верния Пасатор и понеже Б5 нещо не ми влизат под кожата, ще сменям марката
Колата ще е семейна,ще се ползва и за почивните дни(риба и туризъм)
Аз търся здрава и неръждясваща(между другото по Пасата няма и милиметър корозия Б3 2Е 115коня 1991г. с всички екстри за модела),жената иска комфорт,а щерката гъзария .В списъка бяха Mitsubishi Space wagon 2.4 GDI и Bmw 520 2.0i но отпаднаха от класацията :huh:
Спрял съм се на тези:
Honda Accord 1.8i-16v-VTEC
Изображение

Toyota Avensis 1.8 VVT-i 130k.c
Изображение

Mitsubishi Galant 2.0 16v
Изображение

Всичките са около 10 000лв интересува ме здравина,антикорозия,цена на части,въобще каквото се сетите за тези марки.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 03 Мар 2009 17:38

Здравей. От тези коли,които си изброил по-горе, не мога да кажа лошо.Все прекрасни коли. Аз имам страхотни симпатии към Mitsubishi Space Wagon,особено с този хубав технологичен мотор 2.4 GDI.Мисля,че за риба и туризъм е най-добрият избор.На мен много ми харесва и не съм чувал да има проблеми,даже е от най-здравите Митсубишита. Галант има проблеми с бързо износваща се предница,което е уникално за японска кола,но знам ,че това е проблем при тях,тежка предница,която се износва по-бързо. Въпреки агресивния вид,по който много хора се подлъгват,не те съветвам за нея. Видът често лъже.
Хонда Акорд е един чудесен седан със спортни качества,поне за 2.0i знам,че е така,за 1.8 не съм запознат.Важното е ,че са здрави.
Тойота Авенсис е здрав автомобил,добро пътно поведение. Но в някои случаи двигателят 1.8 VVT-i може да има завишен разход на масло,което в повечето случаи е отстранено гаранционно.
При такива сравнително нови японски коли анти-корозионното покритие е на много високо ниво и ръжда няма. А щом жена ти иска комфорт-Тойота Авенсис е добър избор.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 03 Мар 2009 18:06

Авенсис!!Ама да е комби,ако ще е семейна и за риба и туризъм!Даже се сещам, че скоро един колега(Джамбазов) продаваше семейното комби,което изглеждаше страхотно!Току що погледнах за темата ама я е продал!Язък,колата бе добра!!!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Мар 2009 19:11

Страшна дилема. Става въпрос между Акорд и Авенсис. Акорда също има страхотна возия, но не съм съвсем сигурен, че цените на частите са много достъпни. Аз също се бях засилил да скачам в Акорд, но си направих проучване за належащи ремонти - примерно - амортисьори, съединител, накладки и пр. И накрая се качих в Карина. Спрях се на лифтбек - хем го товариш като комби, хем визията му е по-добра от комбито. При Авенсис 1 все още има лифтбек, при Авенсис 2 вече са само комби и седан.

Стоповете при комби са малко странни
Изображение

А ако щерката иска малко по-"гъзарска" визия - лифтбек

Изображение

Това е моето виждане. Пак подчертавам, че да избереш м/у Хонда и Тойота, винаги е било проблем. smile.gif

Поздрави и успех с избора!

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 03 Мар 2009 19:24

Аз имах такова комби, чудесна кола. Съвета ми е да изчакаш малко, за още малко пари ще можеш скоро да вземеш следващият авенсис. Излезе новият модел и цените започват да падат, има вече по 15 000лв, очаквам да паднат още. В сравнение с Хонда, Тойота има много по развита сервизна мрежа в БГ, а това има значение ако някъде ти светне някоя лампа. За Тойота има и доста повече части втора употреба.
Човек се учи докато е жив.

Tino

Мнение от Tino » 03 Мар 2009 21:06

Джамбазов не си запознат явно с Хонда , но не си мисли , че и при Хонда и хондаджиите няма добре развита сервизна мрежа , части втора ръка , части от официален дилър на Хонда на доста по-ниски цени от Германия и т.н. ;)
Малко шега - но по-доброто предлагане на части втора ръка по моргите може да не говори много добре за марката ;)

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 04 Мар 2009 06:43

А нещо такова гледал ли си ?
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Даже комбито му е доста по-готино според мен

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details

Относно тези коли , които си описал аз бих взел или Хондата или Авенсиса също :thumbsup: . И то единствено и само в зависимост от състоянието в , което ще ги намеря . Все пак когато човек купува нещо втора употреба трябва да се съобразява и с това , което е налично .
На Акорда със сигурност са му по-скъпи частите но не би трябвало да се чупи много .

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Мар 2009 08:32

Bass_Man написа:...Относно тези коли , които си описал аз бих взел или Хондата или Авенсиса също :thumbsup: . И то единствено и само в зависимост от състоянието в , което ще ги намеря .
Точно така - :thumbsup:
Bass_Man написа: На Акорда със сигурност са му по-скъпи частите но не би трябвало да се чупи много .
Това за цената не е съвсем сигурно ... Точно за Акорда не съм сигурен каква му е конструкцията, но ако има азиатски/щатски части, със сигурност ще излизат много по-евтино отколкото европейските на Авенсис..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Re: Каква кола да си купя

Мнение от Japanese_fever » 04 Мар 2009 08:42

Vzemi Accord po-spolu4liv model e ot Avensis-a!

Otdelno tezi VVTi na Avensis mai gorqt maslo.

Az sum s 2 ruce za Hondata, no az karam Honda Civic! :thumbsup: laugh.gif tongue.gif

Stoi dale4e ot Mistubishi!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Gandalf

Мнение от Gandalf » 04 Мар 2009 11:53

Ако ще си взимаш Акорд гледай да е с двулитровия двигател - според колегите във Хонда форума е по-сполучливия избор.
Вярно е, че трябва да се огледаш и за някой Аутбек - по-висока е от Акорда и ще ти върши работа и за събота-неделя.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 12 Мар 2009 11:18

Samo da uto4nia 4e Avensis 2 ima variant i liftback za Fido Dido
Прикачени файлове
Toyota-Avensis_Liftback_2003_800x600_wallpaper_04.jpg
Toyota-Avensis_Liftback_2003_800x600_wallpaper_04.jpg (15.73 KiB) Преглеждано 7049 пъти

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 12 Мар 2009 13:03

Благодаря, колега! :thumbsup: smile.gif

chaval

Мнение от chaval » 12 Мар 2009 13:29

Ако не си ги пробвал вече - направи го. Според мен Акорда е от колите дето се купуват заради усещането което ти дават докато караш :whistle: Авенсиса си е практична и скучна работа.

nikeza

Мнение от nikeza » 12 Мар 2009 15:05

Имал съм 2 хонди, но японско производство. Тази на снимката е английско производство !!! а то е трагедия за имиджа на ХОНДА ! съвета ми е да махнеш точно този модел на хонда от възможностите ти .
AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D

Публикувай отговор