Лифтинг

Аватар
vs_hristov

Лифтинг

Мнение от vs_hristov » 07 Мар 2009 17:04

Здравейте фенове на марката :salute:. Реших и аз да драсна някой ред с едно запитване относно моето бижу(Corolla E10 '94г.).
А именно-по какъв начин е най удачно да повдигна задницата на колата ,че след тия 500000км. задното окачване се е поизморило,а тя и без това оригинално си е и доста ниска!?Омръзна ми да чувам ужасяжващия шум на закачането отдолу,по богатите на неравности наши пътища,което води до сигурна гибел на този иначе ПРЕКРАСЕН автомобил!!!!!
P.S. За първи път пиша във форума и ако съм допуснал грешка моля за извинение,надявам се и аз да съм полезен с каквото мога smile.gif
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 07 Мар 2009 18:06

Ами не е ли най-удачно да и смениш пружините отзад ?

Аватар
vs_hristov

Мнение от vs_hristov » 08 Мар 2009 00:31

Това беше първия логочен варянт за който се сетих,но кой дава гаранция че няма да попадна на някое менте кеото ще се скапе много бързо.Мисля по въпроса за компромис с някое такова по сносно,но това да е пружина от комби с надеждата че е по-усилена и колата няма да я "изтормози" много бързо.Дали обаче въпросната пружина е само по-усилена,ще съвпадне ли по размер с моята и изобщо имат ли нещо общо?
......Things will happen while they can ........It's easy when you're Big in Japan.........

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 08 Мар 2009 00:39

Ами има си и маркови пружинки ве колега ! Също така можеш да вземеш и Тойота ОЕМ , които също би трябвало да нямат никакви грижи !

Аватар
vs_hristov

Мнение от vs_hristov » 08 Мар 2009 12:51

Не съм чувал нищо за тази марка "Toyota OEM",намират ли се по масовите магазини? Инече се замислям върху "CS GERMANY"(Немски са,по 63лв. в Euro'07) и "OBK"-водят ги японски по 100лв. бройката,пак от там.
А какво мислите за варянтите с подложките,има ли начин с тях да се "вдъхне" още живот на старите пружини.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 08 Мар 2009 15:10

Нито една от тези марки не съм ги чувал но в Косер имат KYB и би трябвало да ти дадат гаранция !
Иначе Тойота ОЕМ означава , че се произведени или от Тойота или по тяхна поръчка и отговарят на всички техни стандарти . Демек да си ги купиш от Тойота . Ако са ти много скъпи от ТМ Ауто ( трябва да провериш ) има разни колеги внасят или може да си поръчаш ти от вън както ти е по-удобно . Но със сигурност не би трябвало да е проблем да си намериш читави !

Публикувай отговор