проблем с Land Cruiser 3.0 D4D 2006

Публикувай отговор
Аватар
martod

Мнение от martod » 05 Мар 2009 15:46

Me4oKyX написа:laugh.gif Нищо лично, ама имах 2.5д на Мицу и просто толкова глупав двигател няма.... Имат заводска грешка, която не е отстранена дори при комън рейл двигателя и къса разпределителни валове през 120-180хил.км, в зависимост как караш wink.gif Три пъти го правихме, като на третия път отстранихме грешката и новия собственик го кара и до ден днешен и сигурно ще потвърди, че не се чупят тия двигатели :whistle:
И аз нищо лично, но сигурно третият път сте разбрали че трябва да се смени и ремъка най после...... tongue.gif .... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif .....
Ама къде изместихте темата с Дивер, на Паджеро.....Никой не е казал че те нямат проблеми, но той щеше да качва снимки на бутало от ГДИ, които имали проблем с топенето, та за това ми стана интересно......
А в Мицу-форума я има 15 джипа я не, и с 2.5 мотор май са 2-3бр.....
Те повечето си пишат в Офроуд форума......За това може би не е срещал Дивер такива проблеми.....Виж с ГДИ има много, но се оплакват от дросел и свещи, но за стопено бутало, никой не е споменавал.....
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 05 Мар 2009 17:46

Намерих го най-накрая - това е резултата от пренастройване на ECU-то затова питам.Е буталото си беше останало вътре от раз ,но явно е било систематичен процес ,за около 10к.Всичко друго - разпред валове,клапани,турбина и ремъка разбира се беше млян.Още един въпрос имам.Ако правилно съм разбрал,парчето от нещо си са минали през турбината или не,защото става доста странно като посока на движение.Признавам си че нищо не разбирам от дизели ,но споделих с колеги манияци на темата и просто ме вдигнаха на балон.Никой не е виждал или чувал за толкова "случайни" повреди накуп - нямат мнение.Единственното смисленно предложение е за кофти масло,за много кофти дълго карано масло,за дизел се препоръчва 7к.Найстина съжалявам за колегата.Късмет.
Прикачени файлове
(7).jpg
(7).jpg (21.78 KiB) Преглеждано 3069 пъти
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 05 Мар 2009 19:03

kronos написа:.......................Като се прегледа внимателно двигателя ще се установи.
Чакаме с голям интерес експертизата !

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 05 Мар 2009 19:47

martod написа: но сигурно третият път сте разбрали че трябва да се смени и ремъка най после...... tongue.gif .... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif .....
Верно ли ремък имало ohmy.gif Брех, пък ние с колани ги връзвахме....... mad.gif

mitoko

Мнение от mitoko » 05 Мар 2009 21:31

Me4oKyX написа:
martod написа: но сигурно третият път сте разбрали че трябва да се смени и ремъка най после...... tongue.gif .... laugh.gif biggrin.gif laugh.gif .....
Верно ли ремък имало ohmy.gif Брех, пък ние с колани ги връзвахме....... mad.gif
не мислех да се обаждам ама тва на вече преля чашата :censored: човека има сериозен проблем с двигателя си :censored:

айде стегне те се малко offtopic.gif :scratch:

diver

Мнение от diver » 05 Мар 2009 21:38

mitoko написа:
Me4oKyX написа:
не мислех да се обаждам ама тва на вече преля чашата :censored: човека има сериозен проблем с двигателя си :censored:

айде стегне те се малко offtopic.gif :scratch:
Кат се стегнем, ще му стане ли по-малък проблема?! Офтопика почна по повод твърдението, че много се чупят тез Д4Д-та...
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

mitoko

Мнение от mitoko » 06 Мар 2009 10:26

:thumbsup:

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 335 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 06 Мар 2009 20:36

Колега, ако наистина имаш впредвид разпръсквачите на гориво, а не пръскалките за масло, то извинявай, ама как няма да ги усетиш?!...
wacko.gif
Колата 100% се е мъчила известно време преди да се предаде....
Освен това не вярвам с добро гориво дюзите да сдадат багажа при такъв неголям пробег...
Колегите знаят, че не съм заслепен от Тойота, и спокойно можех да ползвам случката в потвърждение на тезата, че тойота е развалила сериозно качеството...
Но коя и да е кола иска поне малко да и се помогне за да не може малък дефект (който може да се случи на всеки автомобил) да прерасне в катастрофически... :thumbsup:
Просто следващия път пускай по едно ухо към колата, и ако нещо те притесни - консултирай се с някой специалист.. Така ще може да хванеш проблема в зародиш и да спестиш някой сериозен проблем :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 06 Мар 2009 20:57

Интересно, как всички дюзи едновременно са сдали багажа... wacko.gif

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 06 Мар 2009 22:12

И мотора се е стопил , от голямото налягане на въздуха , който поради високата температура е горял по-силно от нафта та колата си е вървяла на 6 и не е пушила ( е как ще пуши , като няма нафта ) .
Не знам как на 160 коня мотор ще му се запушат 4 дюзи и никой няма да разбере ?!?!?!
Пич извинявай ама много абсурдни неща има в твоята кола ! Или по скоро се твърдят за нея !

diver

Мнение от diver » 06 Мар 2009 22:35

kronos написа:Оказа се че проблема е в дюзите. Нито една не работи както трябва, а тая на 1-ви цилиндър въобще я нямаше.
Последния човек с който говорих каза че и 4-те джипа които са ходили при него със стопени бутала са били между 80-120к км.
Ама и аз да не се сетя да ги сменя тези дюзи те не са и скъпи около 6000лв. нищо пари laugh.gif
Сега сигурно някои ще ме нападнат за потдръжката - горивния филтър е сменян на всеки 10к. а нафта само от ОМВ(от тая по модерната).
Ще открия шефа на Дензо и ще го пребия laugh.gif
И кво викаш вървяла на пушка и никви проблеми?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Извода е, че само тойота е способна да върви на пушка с 4 запушени дюзи без да го усетиш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ...
Изображение

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 06 Мар 2009 23:36

diver - еми това е доказателство, че Тойота са най-икономичните коли laugh.gif Дюзите капят по нещо, ама колата си върви, та се къса! Кво лошо има в това ?!?? колко други коли го могат, а!??? пък после претенции, че се чупили.... Чупят се, ама вървят без гориво почти - още малко и до перпетомобиле ще ги направят Тойотите laugh.gif :thumbsup:

mitoko

Мнение от mitoko » 06 Мар 2009 23:58

:censored: аз си мислех че хамериканците са тъпи че карат тия 5.7 тундри и тн. на бенз. ... happy.gif нема тамава пародия баси и държавата

diver

Мнение от diver » 07 Мар 2009 08:49

Me4oKyX написа:diver - еми това е доказателство, че Тойота са най-икономичните коли laugh.gif Дюзите капят по нещо, ама колата си върви, та се къса! Кво лошо има в това ?!?? колко други коли го могат, а!??? пък после претенции, че се чупили.... Чупят се, ама вървят без гориво почти - още малко и до перпетомобиле ще ги направят Тойотите laugh.gif :thumbsup:
Е как бре, даже тази точно е икономисвала и от светещите датчици на маслото и чек енжина :censored: :censored: :censored:
Изображение

Аватар
martod

Мнение от martod » 07 Мар 2009 10:43

kronos написа:Оказа се че проблема е в дюзите. Нито една не работи както трябва, а тая на 1-ви цилиндър въобще я нямаше.
Последния човек с който говорих каза че и 4-те джипа които са ходили при него със стопени бутала са били между 80-120к км.
Ама и аз да не се сетя да ги сменя тези дюзи те не са и скъпи около 6000лв. нищо пари laugh.gif
Сега сигурно някои ще ме нападнат за потдръжката - горивния филтър е сменян на всеки 10к. а нафта само от ОМВ(от тая по модерната).
Ще открия шефа на Дензо и ще го пребия laugh.gif
А занесохте ли гориво от резервоара за химичен анализ ???.....
Гледам че не разбираш много от коли, и тези нещо те омагьосват.......Колегите за това в стил майтап се опитват да ти кажат, че няма начин да не са ти в ред четирите дюзи, и колата да си работи без да усетиш промяна, че даже и ЕКУ-то да не я усети......
Аз все си мисля, че проблема ти е дошъл от маслото, а не от горивото.......
Горивото няма как да скапе и турбината, защото няма нищо общо с нея.....
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Публикувай отговор