toyota corolla verso
-
toyota corolla verso
kupih si toyota corolla verso 2,2 d 4d nova.kajete kakvo da o4akvam ot neya.za prav pat 6te karam toyota
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: toyota corolla verso
Не питаш ли малко късно? biggrin.gif / това е шега, разбира се /g_kolev2002 написа:kupih si toyota corolla verso 2,2 d 4d nova.kajete kakvo da o4akvam ot neya.za prav pat 6te karam toyota
Според мен можеш да очакваш само хубави неща!
Икономичност, качество, стабилност и голямо удодолствие от шофирането!
Честито и много безаварийни км.

P.S. И не слушай доброжелатеи, които ще ти пилят, че била направена в Турция и.....еди какво си! Колата си е супер и качеството е добро.
Да ти е честита и безаварийно да си я караш
Очаквай малко по-стегнато возене, малък разход на гориво, не я юркай първите 10 хил. км. и си следи маслото, че доста от тях си похарчват масло. На мен ми светна лампата на маслото на 11 хиляди, а тойота са "измислили", че жълтата предупредителна лампа за намалено ниво на маслото трябва да свети точно преди да останеш без такова. Имай едно на ум.Като цяло доволен ще останеш

Очаквай малко по-стегнато возене, малък разход на гориво, не я юркай първите 10 хил. км. и си следи маслото, че доста от тях си похарчват масло. На мен ми светна лампата на маслото на 11 хиляди, а тойота са "измислили", че жълтата предупредителна лампа за намалено ниво на маслото трябва да свети точно преди да останеш без такова. Имай едно на ум.Като цяло доволен ще останеш
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената 

Прав си такава е идеята на тази лампа, но тя трябва да те предупреждава когато има поне1 литър масло, т.е спадне под минимума, а не след като вече нямаш никакво, аз поне такава логика имам по въпроса. Питах в ТМ и те ми казаха че така тъпо е направено ;)
Avensis 1.6<Avensis 2.0 D4D<Corolla Verso Forte D4D + Yaris 1.4 D4D на жената 

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Той, "Авенсиса" ти не е уникален!Vesko написа:Не знам какаво са ти казали, но на мен като ми светна лампичката за доливане на 2.2Д4Д долях 1л масло и се качи около максимума. При условие че двигателя събира 6л масло, няма как датчика да е светнал като съвсем няма масло. Това от опит де, моят авенсис може да е уникален

Уникален е драйверът му! biggrin.gif
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Че това си е добро количество...
При мен нищо не светна, и като налях 2л(от общо 3.7л) маслото се качи на половината между мах и мин biggrin.gif
Но аз нямах жълта лампа, а само червена - за налягането biggrin.gif
При мен нищо не светна, и като налях 2л(от общо 3.7л) маслото се качи на половината между мах и мин biggrin.gif
Но аз нямах жълта лампа, а само червена - за налягането biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Всички автомобилни производители препоръчват да си проверявате нивото на маслото посредством маслоизмервателната пръчка при всяко зареждане на гориво, в ръководството на королата пише , че е "добра практика е да се зарежда резервоара при достигане на 1/4 от обема му" (това е за охлаждането на горивната помпа, много важно особено лятото в задръстванията). Това ще рече на 500 км да си проверяваме маслото.
Никой не се е изгърбил от това и няма ДВГ повреден от масло.
Никой не се е изгърбил от това и няма ДВГ повреден от масло.

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- zi_zi_top
Извинявай, че пропуснах да ти честитя!
Купил си страхотен автомобил! Един приятел кара точно такъв вече 2 години и не може да се нахвали, но и той има проблем с повишен разход на масло. От ТМ ауто са му дали дневник да си записва разхода и при необходимост ще му сменят сегментите гаранционно, но повечето ДВГ намалявали разхода след 40 000 км.
Да си я караш със здраве и с "умната", а може и с русата! biggrin.gif
Купил си страхотен автомобил! Един приятел кара точно такъв вече 2 години и не може да се нахвали, но и той има проблем с повишен разход на масло. От ТМ ауто са му дали дневник да си записва разхода и при необходимост ще му сменят сегментите гаранционно, но повечето ДВГ намалявали разхода след 40 000 км.
Да си я караш със здраве и с "умната", а може и с русата! biggrin.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- slowtraveler
Има има....zi_zi_top написа:.....няма ДВГ повреден от масло.
Когато двама особено способни механици от Градски транспорт-Варна бяха уволнени от предприятието и бяха назначени за 'специалисти' в частния сервиз на бивш директор, се получи следния ефект:
Шефа им си оставя Ауди80 дизел (то беше преди доста време) за смяна на масло. Взема си колата и след 10км се получава следния ефект:
колата започва да вдига обороти безпричинно, и спирачките отказват (реално отказва сервото). Шефа се сепва, върти обратно към сервиза, и на половината път нещо почва да вие и скоростна кутия....
При диагностиката се установи: юнаците източили маслото от скоростната кутия (пробките са близо, но трябва да си малоумен за да ги объркаш). След което долели още около 5л в двигателя. Контролна проверка на нивото със щека не им е познато като действие..
Маслото започва да пробива в цилиндрите и дизела започва да работи почти като 'биодизел'... Маслото напълва и вакуумната помпа на сервото (при дизелите си е отделен агрегати си работи на сухо) и от там няма и вакуум... А виенето на ск.кутия си е нормален ефект от каране без масло...
Последва основен ремонт на двигател...

- zi_zi_top
Е, тия са му били много ядосани, но понеже са тъпи, са постъпили твърде директно. 

- slowtraveler
Нищо подобно - просто си бяха тъпи....zi_zi_top написа:Е, тия са му били много ядосани, но понеже са тъпи, са постъпили твърде директно.
Имайки поглед върху работата им, на няколко пъти предупреждавах шефа им, че са пълни безхаберници, но той си ги назначи като негови приятели след уволнението им от автостопанстовото..
Е - след тая случка ми повярва biggrin.gif
Честито!
Карам 1.8 129к.с..Досега нямам проблем.Изминах 22000км. и съм много доволен от колата.Маслото не съм го проверявал въобще.Даже не занм къде е пръчката за маслото.Смених го на 15000км и сега си перкам яко.
Като недостатък мога да кажа че малко повече ми шуми при висока скорост на магистралата(ама като си усиля мизиката и това го забравям).
Много съм доволен от избора който направих.
миналата седмица ходих до Пловдив с 7 човека - 160 км. по магистралана си ги поддържаше без проблем.
Карам 1.8 129к.с..Досега нямам проблем.Изминах 22000км. и съм много доволен от колата.Маслото не съм го проверявал въобще.Даже не занм къде е пръчката за маслото.Смених го на 15000км и сега си перкам яко.
Като недостатък мога да кажа че малко повече ми шуми при висока скорост на магистралата(ама като си усиля мизиката и това го забравям).
Много съм доволен от избора който направих.
миналата седмица ходих до Пловдив с 7 човека - 160 км. по магистралана си ги поддържаше без проблем.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC