никой не може да каже дали се чупат повече или не всичко е до кола, а ти едва ли си сменил всички марки за такова обективно мнениеveli korolla написа: 4upatse ama nai malko ot drugite marki proizvoditeli

А бе така е , ама нали все пак Тойота се славят с качеството си и с името си на надеждни автомобили така че при абсолютни еднакви условия с друга марка каквато и да била тя Тойотат Би трябвало да издържи по-голям пробег, макар че такова понятие абсолютно еднакви условия няма, спорихме тука с един колега от форума и все пак аз си поддържам мнението че Тойота не са това което бяха допреди 2001 годиина, тоест позанижили са качеството, вярно пак са по качествени от другите автомобили но разликата вече не е толкова осезаема(мое мнение)Kiki написа:Точно така!Cosmos написа: не всичко е до колаМного пъти тук сме коментирали, че в голама степен нещата зависят и от задкормилното устройство!
На печено задкормилно устройство и танк да му дадеш и той ще му се счупи! biggrin.gif
Ами ако съдим по написаното в Тойота форум аза авенсиса и в мазда форум а за мазда 6, се вижда че 6-цата е доста по-безпроблемна не че и тя няма дефекти но поне за смяна на сегменти там не се говори което е меко казано смешно, а освен мx5 има модели като RX7,RX8, сега вече излезлите преди няколко години CX7,CX9, мазда 3, не бих казал че са по несполучливи от Тойотите дори напротивdiver написа:Ако изключим мх5, кой друг модел на мазда викаш, че става?!tsd написа:Добре де, ако не Тойота - какво друго? Не вярвам единствено Мазда да е добрият автомобил!
Все си мисля, че Тойота са длъжни за вграждат 30% европейски части, ако искат да произвеждат коли в Европа. Та сегментите, ако не се лъжа, са Колбеншмид, а всичко, което е Бош, дава най-напред проблеми. Защо нещо, произведено в Япония, не дава такива проблеми? Алфа-Ромео също реват от Бош. Ама ви е по-лесно да обвинявате Тойота. Ами като ви е толкова ненадеждна марката - купувате си по едно Ауди и ще се видим по сервизите, та да пием по кафе.nov написа: но поне за смяна на сегменти там не се говори което е меко казано смешно
Брат ми има МАЗДА 5 диезел и последното лято месец и половина кара моя АВЕНСИС пак диезел, защото маздата му заради плюещ инжектор стоя повече от месец в сервиза. И накрая си призна че авенсис-а му харесва повече biggrin.gifnov написа:Ами ако съдим по написаното в Тойота форум аза авенсиса и в мазда форум а за мазда 6, се вижда че 6-цата е доста по-безпроблемна не че и тя няма дефекти но поне за смяна на сегменти там не се говори което е меко казано смешно, а освен мx5 има модели като RX7,RX8, сега вече излезлите преди няколко години CX7,CX9, мазда 3, не бих казал че са по несполучливи от Тойотите дори напротивdiver написа:Ако изключим мх5, кой друг модел на мазда викаш, че става?!tsd написа:Добре де, ако не Тойота - какво друго? Не вярвам единствено Мазда да е добрият автомобил!
Защо си мислиш, че хората не се оплакват от дизелите във форума на мазда?!Vesko написа:.....Брат ми има МАЗДА 5 диезел и последното лято месец и половина кара моя АВЕНСИС пак диезел, защото маздата му заради плюещ инжектор стоя повече от месец в сервиза. И накрая си призна че авенсис-а му харесва повече biggrin.gif
Той не пише във форумите, така че неговото мнение за мазда няма да го прочетеш в техните форуми.
Ако погледнеш дяловете на Мазда и на Тойота в Япония за да не ги бъркат разни части на БОШ съотношението е много голямо (7/45~). А все пак Тойота там не я раздават без пари . А пък и Японците не са точно най-бедните хора на света . И Мазда не правят някакви уникални поръчкови самолети . В света положението за Мазда също не е розово . Та те не са продали повече от 300 000 автомобила в щатите . За каква мрежа , сервиз и обслужване говорим ? Да кажем , че имат 5 модела това са средно по 60 000 автомобила от модел на година ! Та те могат ръчно да ги слобяват biggrin.gif . Просто съотношението в света 9 000 000 / 1 300 000 не може да кажеш , че е незначително ! Едно е да поръчаш 1 000 000 комплекта сегменти за Авенсис друго е да поръчаш 100 000 комплекта за Мазда 6 (примерно) .slowtraveler написа:.............................................
А количеството продажби никога не са ми били критерий за качество на автомобила...
Според мен броя продажби е критерий единствено за баланса между:
1. заплата на клиента (колко може да отдели за автомобил)
2. качество на дистрибутора (гъвкавост при реклама и ценообразуване)
3. цена на автомобила
4. качества на автомобила
Като тежестта на факторите е точно съгласно подредбата...
Относно задоволеността на клиента по време на експлоатацията: там вече нещата се обръщат и на първо място става качествената сглобка с качествени компоненти. Дори и да ти сменят гаранционно нещата, винаги оставаш с усещането, че си попаднал на некачествена стока (например смяна на сегменти на 30х.км, и то като повтарящ се дефект?!?!). Отделно оставяме въпроса за загубеното време...
Тъй-като гаранцията не е безкрайна, започваш да гледаш с недоверие към дадената марка по принцип....
Поради натрупаната негативна статистика, за мен Тойота е някъде в челото, но в никакъв случай не е някакъв всепризнат лидер откъм качество![]()
Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта