бе всичко се оправя,но не бих карал кола с десен волан заради 2к далавера,,,,по скоро бих си взел кола по нисък клас,шкода фабия например biggrin.gif .Japanese_fever написа:^
Shto ne vurvish da si opravish svetlinite, ami se obqsnqvash!![]()
Az na tez deto me zaslepqvat ne samo im svetkam, no i qko gi psuvam!![]()
Ne za drugo, ami za6toto kato me zaslepqt i ne vijdam ni6to, a tova seriozno mi povishava shansovete za PTP!![]()
A su6to i mngo me izmorqva, ako nqkoi kara zad men s neregulirani svetlini.
Tezi, koito karat pred teb v su6tata posoka kak ti svetkat, 4e ne razbrah???
Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан
Re: Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
^
Problema e reshen. laugh.gif
Problema e reshen. laugh.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Оправянето е само със смянаJapanese_fever написа:^
Shto ne vurvish da si opravish svetlinite, ami se obqsnqvash!![]()
Az na tez deto me zaslepqvat ne samo im svetkam, no i qko gi psuvam!![]()
Ne za drugo, ami za6toto kato me zaslepqt i ne vijdam ni6to, a tova seriozno mi povishava shansovete za PTP!![]()
A su6to i mngo me izmorqva, ako nqkoi kara zad men s neregulirani svetlini.
Tezi, koito karat pred teb v su6tata posoka kak ti svetkat, 4e ne razbrah???

Започваш да ме разсмивашtc1 написа:tibi.b Застраховката си е една и съща и за двете ми коли (десен и ляв волан)
bad_dog не ми харесва да се отклонява темата на разговор. И за тебе ще повторя, че проблема не е в това кой и как, а кой и къде.
За това дали си видял или не: не ми се занимава да ти пояснявам, от къде и как тръгна спора. Ако баба се беше родила мъжка, щеше да има дръжка, нали? Друг е въпроса и за заварени положения и т.н. - понятия, дето още не сте ги вземали в училище... Благодаря за дефиницията на форум.
Относно фаровете -хем си прав, хем не си. Колко са колите с регулирани фарове както трябва? Предполагам си пътувал нощем и си се разминавал с коли дет са им светнати фаровете за мъгла в ясна нощ. Колко пъти, заради дупките, са ти изкарвали очите или щот чичката е натоварил картофите във волгата и фаровете и броят звездите? Иначе по въпроса: На къде са насочени фаровете? - спор няма.

Може би преди да ползваш сложни словосъчетания като "заварено положение" е добре да се образоваш какво значат.. Също така е нужно да намериш и дефиницията на думата "пререгистрация".. След това да провериш в кои случаи при "пререгистрация" може да се говори за "заварено положение".. Все неща, които явно не си взел в училище..
Лично аз дълбоко се съмнявам, че ще забранят ползването на коли с десен волан, но силно се надявам да наложат правила, които ги правят съвместими с нашето движение като смяна на фарове, светлини за мъгла, огледала и т.н. Това от своя страна комбинирано с по-високи данъци ще ги направи непривлекателни за масовия купувач.
П.П. Още веднъж ще ти кажа - като не ти харесва тук си пускай обявите в мобиле-то. Там никой няма да коментира каквото и да било. Погледнах ти и мненията и какво да видя - поредният автоджамбазин, който се е регистрирал само, за да си пусне мизерната обява. Не стига това, а и ще казва "къде" и "как" ще се пише. Както вече казах - сбъркал си адреса.
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Реално, обратните волани могат да се хомологират, както ATV-тата и пистови мотори - със смяна на светлини - фаровете в случая, смяна на огледалата, което също е много наложително, дори и монтирането на допълнителни огледала, които обират в голяма степен мъртвите точки. На приятелката братовчед и кара английско волво, но си обърна волана, смени фаровете, огледалата също
И реално пак му дойде по-евтино от тукашните.... При това таблото е кожено на Волво С80.... Има начини, просто трябва да ги наложат със закон. Виждал съм на познат, с обратния волан, но има допълнителните огледала, изпреварванията са доста по-лесни и спокойни и се свиква сравнително бързо.
Дори с орбатен волан да ги карат, трябва да се спазят подобни изисквания, като фаровете са задължителни за смяна, защото наистина вадят очи. Изключение от това правило са американските марки - Черокита и подобни, защото US колите, повечето са с права линия на фаровете - няма е човката както при нашите, а линия на отрязване е права и реално са неутрални и за едното и за другото движение. Иначе ксенони на англичанки с обратно светене на фара отказвам да правя аз лично 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Мечо тук си в грешка.Me4oKyX написа:Реално, обратните волани могат да се хомологират, както ATV-тата и пистови мотори - със смяна на светлини - фаровете в случая.......фаровете са задължителни за смяна, защото наистина вадят очи. Изключение от това правило са американските марки - Черокита и подобни, защото US колите, повечето са с права линия на фаровете - няма е човката както при нашите, а линия на отрязване е права и реално са неутрални и за едното и за другото движение. Иначе ксенони на англичанки с обратно светене на фара отказвам да правя аз лично
Има директива на ЕС (май бе от 76г) за формата на лъча и лимитите на осветеност в отделните зони, в която е описано каква точно да е формата (доколкото си спомням бе цитиран точно ъгъл 15 градуса над хоризонталата в десния сектор)....
Поради това в БГ не можеш да хомологираш US фарове, точно защото са хоризонтална линия (като на фаровете за мъгла), и не отговарят на изискванията....
При наличие на US форма на светене, Технотест изискват смяна на фара с 'европейски' такъв

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
slow - имах предвид, че по-добрия вариант, който не заслепява е, да е права линията, отколкото ако е орбатна, като на англичанките. Иначе си прав, знам че е така, въпреки, че е малко безмислено..... Идеята би трябвало да е да не заслепява насрещното, но от гледна точка за сигурност на водача е правилно. Като цяло идеята ми беше, че е по-добре да е права линията, вместо обратна
Т.е. регулиран фар с права линия е по-добре, от регулиран с обратната линия
Но във всички случаи ТРЯБВА да е ПРАВИЛНО регулиран 

Е това вече е тема!
Идеата ми беше точно такава - да се говори с конкретни думи, а не - да си трупаме мнения. Да си знаят хората кое как е. Признавам си, че и аз не съм напълно запознат с всички изисквания и няма нищо по-хубаво от това, като си влезеш в такава тема да ти става ясно дали да се хващаш за такава кола или не.
По въпроса с обръщането на волана: в единия от линковете в първото ми мнение(форум за коли с десен волан) има едно много хубаво решение за видимоста при изпреварване. Момчето си беше земало камерка (5мп) и едно дисплейче и си го е монтирал над конзолата. Верно, че има още едно 'огледало', с което да се съобразява, но този вариант е няколко пъти по-евтин от обръщане(не че знам и това колко е). Цялата работа беше му седнала около 500лв, ако не се лъжа.

По въпроса с обръщането на волана: в единия от линковете в първото ми мнение(форум за коли с десен волан) има едно много хубаво решение за видимоста при изпреварване. Момчето си беше земало камерка (5мп) и едно дисплейче и си го е монтирал над конзолата. Верно, че има още едно 'огледало', с което да се съобразява, но този вариант е няколко пъти по-евтин от обръщане(не че знам и това колко е). Цялата работа беше му седнала около 500лв, ако не се лъжа.
- slowtraveler
Явно въпроса е на виждане...
'Американките' например не осветяват добре банкета в дясно. За тях може и да е добро решение, но за БГ не смятам, че е добро.
За съжаление при нас е типично някоя безлунна вечер някой да ходи по банкета или по пътя между две села, и там с 'американката' ще го забележиш по-късно.
Не, че европейския вариант няма недостатъци.
Явно като са мислили проекта не им е дошло в главата, че в БГ има много остри завои. А при завой винаги единия от автомобилите (този, на когото завоя е десен), дори и при добре центровани фарове заслепява насрещния - тези 15 градуса над хоризонталата си казват своето и насрещната кола попада в осветения участък (ефекта не би се получил при 'американския' вариант)...
'Американките' например не осветяват добре банкета в дясно. За тях може и да е добро решение, но за БГ не смятам, че е добро.
За съжаление при нас е типично някоя безлунна вечер някой да ходи по банкета или по пътя между две села, и там с 'американката' ще го забележиш по-късно.
Не, че европейския вариант няма недостатъци.
Явно като са мислили проекта не им е дошло в главата, че в БГ има много остри завои. А при завой винаги единия от автомобилите (този, на когото завоя е десен), дори и при добре центровани фарове заслепява насрещния - тези 15 градуса над хоризонталата си казват своето и насрещната кола попада в осветения участък (ефекта не би се получил при 'американския' вариант)...

- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Това за десния завой наистина го има и мен лично ме дразни, щото при по-рязко взимане на завой, много вади очи, ама е такова, а и няма как да го избегнеш biggrin.gif А кой е по-добър като вариант, надали ще стигнем до точен извод, но английския вариант е най-лошия във всички случаи biggrin.gif А ако сложи и ксенонна обратните фарове, става наистина лошо, а много го правят.....
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Не е 2к далаверата . Тоя лексъс в Англия е 2000 паундаrudolf написа:бе всичко се оправя,но не бих карал кола с десен волан заради 2к далавера,,,,по скоро бих си взел кола по нисък клас,шкода фабия например biggrin.gif .

- slowtraveler
Ами практически ако не слагаш лепенки на фара (само за рефлекторен), то реално все едно си караш на дълги.Me4oKyX написа:..... английския вариант е най-лошия във всички случаи ....
Насрещните са осветени с пряк сноп светлина

Ael написа:Не е 2к далаверата . Тоя лексъс в Англия е 2000 паундаАвтора на темата да не ме пита къде са толкова щото много добре знае...

чували сме:) познатите ми си внесаха бмв-та 745ма серия на цени на 10 годишни фабий,(които в някой случей са и по скъпи от стар луксозен кораб в безумна застрахователна тежест),,но който си я е вкарал за него си я кара,а който я вкарва за продажба не ти продава супрата за 6000 лева...примерно,,затова използвах такава сума..от гледна точна на крайния купувач в бг..Ael написа:Не е 2к далаверата . Тоя лексъс в Англия е 2000 паундаrudolf написа:бе всичко се оправя,но не бих карал кола с десен волан заради 2к далавера,,,,по скоро бих си взел кола по нисък клас,шкода фабия например biggrin.gif .Автора на темата да не ме пита къде са толкова щото много добре знае...
- Me4oKyX
- Обратна връзка:
Peugeot 607 2.2HDI 2003/4- ~7500лв регистрирано в БГ, Grand Cherokee 2.7CRDi 2004 - 10000лв пак регистрирано тук. На личен приятел са колите, цените са 100% реални....И двете коли са доооста високи изпълнения от към екстри и всичко, да не са дори най-високи, но не мога да кажа със сигурност, защото не им знам нивата точно biggrin.gif Цените са доооста примамливи, и определено има смисъл, но всеки си знае