Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
tc1

Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан

Мнение от tc1 » 23 Яну 2009 13:59

Пускам темата, понеже не ми писна разни компетентни чичковци да ми превръщат обявата в дебат!
Линка по-долу е за който се интересува от къде тръгна спора:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=908 ... sc&start=0

Следващите няколко са коментари на членове в другите форуми. 1. Тунинг БГ
http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

2. Форум за автомобили с десен волан (не е конкретна тема)
http://desenvolan.5forum.net/

и 3. Форум на Хонда.
http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=19546

А следващите два са на Правителстрения сайт (Проект на закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата - от 2 Декември)

http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/ ... 5&n=209&g=

и 2. Държавен вестник.
http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces

Приятно Ви спорене!

Аватар
tc1

Мнение от tc1 » 26 Фев 2009 16:10

Защо не спорите, разбирачи? Визирам diver и компания. Осрахте ми обявата и се върнахте по пещерите си! Вчера регистрирах още една кола с десен волан! Къде е забраната? Аз по-равен ли съм от останалите, че регистрирам? За мене правилата не важат ли? Или останалите 4 момчета дето и те бяха за такива регистрации и те са нещо 'връзкарчета'.

п.п. Сега се сетих що регистрираме. Щот, явно, сме от друга планета и влияем на институционалните представители по някакъв необясним начин. :censored: :censored:

Cosmos

Мнение от Cosmos » 26 Фев 2009 17:07

tc1 написа:Защо не спорите, разбирачи? Визирам diver и компания. Осрахте ми обявата
Подкрепям...доста теми осраха
------------------------------------------> FUCK OFF

mitoko
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от mitoko » 26 Фев 2009 18:23

всеки си има мнение за това е форума да се изразява мнение :whistle:

Аватар
tc1

Мнение от tc1 » 26 Фев 2009 19:45

Спор няма, че за това е форума, ама темите да не би да са еднакви всички?!! Заглавието подсказва за съдържанието, нали? Редно е да се обсъжда(спори) по заглавието, а не: Кой колко кокошки има?, в тема: Кога цъфтят налъмите?!

В тоя смисъл: и тая тема се осра laugh.gif

Та, айде някой да ме обори с конкретни, ето и подчертано(за трудночетящите) конкретни, аргументи дали има забрана. Ако искате под забрана разбирайте постановления, наредби и всякакви законови и под-законови измишльотини. Становища на разни медии не подлежът на коментар, понеже си падат малко манипулационни - изключвам фактите, подкрепени с конкретни примери от предното изречение, т.е. с доказано истинно съдържание. Всякакви мнения от вида: Ще има забрана, ама не съм сигурен или не знам кога - също не важат! А най-долния опит да се изкажа колко съм в час с нещата е да кажа: Ама чичкото милиционер ми каза ... че имам много хубави прашки(примерно)!
Извинявам се за допуснатите правописни грешки, разхвърляното мнение, както и ако някой се засегне от последния пример.
А факта, че за един месец никой не каза дума по темата, ме навежда на мисълта да приканя diver, kiko и останалите, постарали се да ми осерат обявата на по едно подобаващо извинение, ама ме съмнява да са толкова човечни!!

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 26 Фев 2009 22:01

tc1 написа:Спор няма, че за това е форума, ама темите да не би да са еднакви всички?!! Заглавието подсказва за съдържанието, нали? Редно е да се обсъжда(спори) по заглавието, а не: Кой колко кокошки има?, в тема: Кога цъфтят налъмите?!

В тоя смисъл: и тая тема се осра laugh.gif

Та, айде някой да ме обори с конкретни, ето и подчертано(за трудночетящите) конкретни, аргументи дали има забрана. Ако искате под забрана разбирайте постановления, наредби и всякакви законови и под-законови измишльотини. Становища на разни медии не подлежът на коментар, понеже си падат малко манипулационни - изключвам фактите, подкрепени с конкретни примери от предното изречение, т.е. с доказано истинно съдържание. Всякакви мнения от вида: Ще има забрана, ама не съм сигурен или не знам кога - също не важат! А най-долния опит да се изкажа колко съм в час с нещата е да кажа: Ама чичкото милиционер ми каза ... че имам много хубави прашки(примерно)!
Извинявам се за допуснатите правописни грешки, разхвърляното мнение, както и ако някой се засегне от последния пример.
А факта, че за един месец никой не каза дума по темата, ме навежда на мисълта да приканя diver, kiko и останалите, постарали се да ми осерат обявата на по едно подобаващо извинение, ама ме съмнява да са толкова човечни!!
Абе рано или касно десняците ще го обявят за по-рискови коли !!!!

Добре регистрацията си минал ,а застраховката как е :whistle:

b_d

Мнение от b_d » 26 Фев 2009 22:05

Ти, извинявай, за какъв се помисли?

Това е форум и всеки има право да си изрази мнението! Ако не ти харесва си бий камшика и си пускай обявите в http://mobile.bg!

Не видях някой да е написал, че към настоящия момент има официална забрана за колите с десен волан, но ми е интересно, ако се появи такава ТИ ще върнеш ли парите на опарения купувач?
Затова е форумът - изказват се различни гледни точки и всеки си преценява за себе си(включително и потенциалните купувачи). Ако очакваш специално за теб да се появи цензура - дълбоко си се излъгал!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas

Re: Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан

Мнение от Japanese_fever » 26 Фев 2009 23:24

Sega da si izrazq i az mnenieto. smile.gif

Kola s desen volan v BG trqbva da se zabrani, za6toto sme s dqsno dvijenie. Strani4nite ogledala na edna kola sa razli4ni! Lqvoto ogledalo pri desen voln i dqsnoto ogledalo pri lqv volan sa malko wide angle i otrazqvat po-golqm perimetur, no za smetka na tova obektite v tqh izglejdat po-dale4e ot kolkoto realno sa. T.e., ako si gledash v lqvoto ogledalo pri desen volan, kolata tam e po-blizo do teb, otkolkoto izglejda v ogledaloto. A pri lqvo dvijenie kato v BG lqvoto ogledalo e dosta po-izpolzvano ot dqsnoto!

I tui kato nasheto dvijenie e organizirano "perfectno" i "nqma" nikakvi proizshetviq po putishtata, az sum PRTOTIV koli desen volan da se regitrirat v BG, t.e. da se zabran registriraneto im.
Koeto sled nekolko katasrofi na koli s desen volan shte stane i na praktika! smile.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

b_d

Мнение от b_d » 26 Фев 2009 23:53

Japanese_fever написа:Sega da si izrazq i az mnenieto. smile.gif

Kola s desen volan v BG trqbva da se zabrani, za6toto sme s dqsno dvijenie. Strani4nite ogledala na edna kola sa razli4ni! Lqvoto ogledalo pri desen voln i dqsnoto ogledalo pri lqv volan sa malko wide angle i otrazqvat po-golqm perimetur, no za smetka na tova obektite v tqh izglejdat po-dale4e ot kolkoto realno sa. T.e., ako si gledash v lqvoto ogledalo pri desen volan, kolata tam e po-blizo do teb, otkolkoto izglejda v ogledaloto. A pri lqvo dvijenie kato v BG lqvoto ogledalo e dosta po-izpolzvano ot dqsnoto!

I tui kato nasheto dvijenie e organizirano "perfectno" i "nqma" nikakvi proizshetviq po putishtata, az sum PRTOTIV koli desen volan da se regitrirat v BG, t.e. da se zabran registriraneto im.
Koeto sled nekolko katasrofi na koli s desen volan shte stane i na praktika! smile.gif
Много по-голям проблем са фаровете. Те са направени да светят "навън" от средната част на платното. С други думи колите с десен волан заслепяват идващите насреща.

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

...

Мнение от rudolf » 27 Фев 2009 00:07

аз лично ако бях законотворец -щях да парирам не само регистрацията ,ами и ползването им от граждани не притежаващи свидетелство за управление на автомобила,от страна с официално дясно движение,,,стига да не противоречи на евро-законодателството..

El Camino

Re: ...

Мнение от El Camino » 27 Фев 2009 00:30

rudolf написа:аз лично ако бях законотворец -щях да парирам не само регистрацията ,ами и ползването им от граждани не притежаващи свидетелство за управление на автомобила,от страна с официално дясно движение,,,стига да не противоречи на евро-законодателството..
По-успокой се biggrin.gif

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 27 Фев 2009 00:37

bad_dog написа:
Много по-голям проблем са фаровете. Те са направени да светят "навън" от средната част на платното. С други думи колите с десен волан заслепяват идващите насреща.
E tova s farovete ve4e e bezobrazie! mad.gif

Edno ot malkoto ne6ta, koit me draznqt na putq sa NEregulirani predni svetlini. mad.gif :censored:

Iavno karashtite s desen volan v BG qko zaslepqvat nasreshtodvijeshtite se.

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
tc1

Мнение от tc1 » 27 Фев 2009 01:11

tibi.b Застраховката си е една и съща и за двете ми коли (десен и ляв волан)

bad_dog не ми харесва да се отклонява темата на разговор. И за тебе ще повторя, че проблема не е в това кой и как, а кой и къде.
За това дали си видял или не: не ми се занимава да ти пояснявам, от къде и как тръгна спора. Ако баба се беше родила мъжка, щеше да има дръжка, нали? Друг е въпроса и за заварени положения и т.н. - понятия, дето още не сте ги вземали в училище... Благодаря за дефиницията на форум.
Относно фаровете -хем си прав, хем не си. Колко са колите с регулирани фарове както трябва? Предполагам си пътувал нощем и си се разминавал с коли дет са им светнати фаровете за мъгла в ясна нощ. Колко пъти, заради дупките, са ти изкарвали очите или щот чичката е натоварил картофите във волгата и фаровете и броят звездите? Иначе по въпроса: На къде са насочени фаровете? - спор няма.

Аватар
tc1

Мнение от tc1 » 27 Фев 2009 01:16

Japanese_fever написа:
bad_dog написа: Iavno karashtite s desen volan v BG qko zaslepqvat nasreshtodvijeshtite se.
На мене, лично, от Шумен до София ми светкаха 10-тина коли като си бях сложил ксенона. С обикновените са доста по-малко. Говоря за изцяло нощно каране.

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 27 Фев 2009 02:08

^

Shto ne vurvish da si opravish svetlinite, ami se obqsnqvash! mad.gif

Az na tez deto me zaslepqvat ne samo im svetkam, no i qko gi psuvam! :censored:
Ne za drugo, ami za6toto kato me zaslepqt i ne vijdam ni6to, a tova seriozno mi povishava shansovete za PTP! mad.gif

A su6to i mngo me izmorqva, ako nqkoi kara zad men s neregulirani svetlini.
Tezi, koito karat pred teb v su6tata posoka kak ti svetkat, 4e ne razbrah???

Публикувай отговор