Toyota mr2 mk3 pri 6200 oborata se zadeistva ograni4itelq
След диагностика в тойота,се оказа,че ми е бедна горивната смес и при 6200 оборота копютърът се рестартира.Жалко,че специалистите там разбираха от коли колкото аз от ядрена физика и заклю4иха,че гърнтата"съскат" и катализатора миришел(все едно не знаем как мирише запушен катализатор).Аз се съмнявам в бензиновата помпа и маф сензора,някой ако се сеща нещо,нека сподели.
Е следващото констатиране, след бедната горивна смес нали знаеш какво е? Дупки в буталцата....Simeon_ написа:След диагностика в тойота,се оказа,че ми е бедна горивната смес и при 6200 оборота копютърът се рестартира.Жалко,че специалистите там разбираха от коли колкото аз от ядрена физика и заклю4иха,че гърнтата"съскат" и катализатора миришел(все едно не знаем как мирише запушен катализатор).Аз се съмнявам в бензиновата помпа и маф сензора,някой ако се сеща нещо,нека сподели.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
верно ли бе смешник?!Simeon_ написа:Много мило от твоя страна,да ти се връща.Но понеже това е форум,на който целта е да си помагаме,нека ти разясня колега,че от бедна смес не се 4упят бутала на атмосферен двигател.

Пич,дривер,мислех да те помоля на миналия ми пост да не сереш четвърти път в темата,но се отказах,тъй като мислех,че форума е посещаван от интелигентни хора и ще се сетиш сам.Явно съм сгрешил.Що се отнася до буталата,аз съм на мнение,че няма как да се счупят на атмосферен мотор от бедна смес,говорих и със специалисти(не тези в тойота),които са на същото мнение,не се познаваме от вчера и досега не са ме подвеждали.Така че засега ще поема риска с буталата.Най-вероятно е изгоряла ламбда сонда,в сряда ще разбера.На диагностиката изписа 3 грешки:lean system- имаше я 2пъти и computer restart 6200 rpm,която следвала от бедната горивна смес.Ще помоля някой,ако знае нещо по въпроса,да сподели,не ми трябват пояснения,какво ще се счупи или как да си махна ограничителя,който е до делкото.
Последно промяна от Simeon_ на 23 Фев 2009 21:59, променено общо 1 път.
Така беше, докато не започна да пишеш тук....Simeon_ написа:тъй като мислех,че форума е посещаван от интелигентни хора
Толкоз си неграмотен, че даже не си прочел никнейма правилно.Simeon_ написа:Пич,дривер
Мнението ти струва точно колкото бутало с дупка от бедна смес. Демек не струва нищо!Simeon_ написа:...Що се отнася до буталата,аз съм на мнение,че няма как да се счупят на атмосферен мотор от бедна смес
Та ако вземе да си извадиш главата от задника, може и да получиш съвет, ако не продължавай да се доверяваш на хората дет не са те подвеждали и недей да питаш, неща които очевидно са ти ясни повече от мен...
П.П. Горното не го приемай твърде сериозно. В наше село му викаме сарказъм. Пояснявам в случай че не си схванал.

Момчета,колеги,мислих дълго над вашите думи.Снощи не спах.На края,след като прочетох темата внимателно,стигнах до правилното заключение:мисля да се радвам,че мотора ми диша по-добре,да не барам колата,като и няма нищо,за да не рева след това,да намеря датчика за ограничителя до делкото и да си карам.Тя колата здрава,диша аз съм се притеснил.Пък и за какво са ми тия,безбожно-немислими 7000 оборота които са безмислени без спортни валове.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не бе как да са безмислени трябват ти особенно много
тези 7000rpm !
Даже щом не се чупят буталата съвсем спокойно може да си караш на смеси 20-30:1 и при 7000rpm ще извадиш нечувана мощност . biggrin.gif
Даже ще си почти , като с турбо
.
И е много вероятно да ти харчи 4 литра на 100 км градско и да отговаря на ЕВРО 10 стандарт за емисий laugh.gif .

Даже щом не се чупят буталата съвсем спокойно може да си караш на смеси 20-30:1 и при 7000rpm ще извадиш нечувана мощност . biggrin.gif
Даже ще си почти , като с турбо

И е много вероятно да ти харчи 4 литра на 100 км градско и да отговаря на ЕВРО 10 стандарт за емисий laugh.gif .
2 сини диода на пръскалките решават проблема с обедняването на сместа и акумулират допълнително енергия....так ами каза един дет досега не ме е подвеждал никога....Bass_Man написа:Е защо така ще се ограничвашкарай до колкото може повече . Така щи доди повече повер
.