Българска премиера на Toyota Avensis

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 21 Фев 2009 22:24

diver написа:
Kiki написа:
diver написа: и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.
Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!
Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.
Не мога да разбера, какъв човек си!? wacko.gif wacko.gif wacko.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 22 Фев 2009 02:16

С риск да ви разваля спора бих казал че един двигател който работи с бензин и е преработен за метан не може да се каже че е по икономичен от нафтов такъв просто щото вече той не работи с бензин а с друго гориво. От друга страна колкото и да ви е странно съм виждал на моя борд комютър след нулиране среден разход 3,9 (пак казвам според него) за изминати 120км извънградско предимно магистрала. Верно е че си беше пълзене но все пак говорим за икономия. Кики едни приятели се натвариха 3-ма човека в една хондичка на метанче и от Пловдив до Приморско си поделиха горивото по 5лв. Старата ни служебна ламя (пасатор 89-та) на извън градско мина 335км с една бутилка 25л. Газта си е ефтина тва е. Обаче квото и да си говорим тръпката от динамиката на бензинаката я няма никъде.
Изображение1G-FE

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 22 Фев 2009 09:38

Ael написа:....От друга страна колкото и да ви е странно съм виждал на моя борд комютър след нулиране среден разход 3,9 (пак казвам според него) за изминати 120км извънградско предимно магистрала. Верно е че си беше пълзене но все пак говорим за икономия. ...
Аел, и аз съм въждал на моя борд компютър такъв разход - Търговище -Варна (около 130км) с бензинова Астра G 1.6 16V. Каране точно в старание да се докара минимален разход, но вятъра беше силен и попътен... :thumbsup:
Лично за мен бих си взел дизел единствено ако реша да си взема джип ( то с някой от по-старите двигатели) .
Спокойния нискооборотен двигател с висок въртящ момент в голям диапазон на оборотите си е доста удобен за джип. Там и икономията се усеща повече...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 22 Фев 2009 09:41

Нека да прекратим този спор, защото започна да преминава в некоректна битка, а не в спор! mellow.gif

diver

Мнение от diver » 22 Фев 2009 10:08

Kiki написа:Нека да прекратим този спор, защото започна да преминава в некоректна битка, а не в спор! mellow.gif
След като нямаш аргументи стана - некоректна битка. Хитро....
Kiki написа:
diver написа:
Kiki написа: Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!
Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.
Не мога да разбера, какъв човек си!? wacko.gif wacko.gif wacko.gif
Кажи какво неразбра? Ще се опитам да ти обясня.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Фев 2009 10:18

diver написа:
Kiki написа:
diver написа: и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.
Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!
300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?

diver

Мнение от diver » 22 Фев 2009 10:36

Vesko написа:300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?
Къде видя да пиша, че е 16лв/300км бензин? От първия си пост пиша, че ако искаш да ти е евтино, избора не е дизел а газ или метан, но кой чете....вместо това нЕкой почва на мънка кат ****, че видиш ли не бил написал тва дет е написал....

П.П. Смарта си е съвсем серийна кола и доколкото 16лв са къде 10л а извънградско харчи 3.5 е съвсем възможно. Това при положение, че наречен туй кресло на колела кола де....
Изображение

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 22 Фев 2009 10:49

Я да завърнем темата пак към новия Авенсис. Аз зададох следния(но то се покри в разразилия се спор за лв. на км) въпрос към хората, запознати с фирмената политика на Тойота (LEXUS, george, Джамбазов и т.н.) - какъв е смисъла от два бензинови двигателя 1.8 и 2.0 с разлика 5 коня в полза на втория и 300 драма на 100км икономия в полза на първия.

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 22 Фев 2009 12:54

diver написа:
Vesko написа:300км с 16лв на бензин? Има такива коли, но не и сериини май. Спора бензин/дизел или газ/дизел е?
Къде видя да пиша, че е 16лв/300км бензин? От първия си пост пиша, че ако искаш да ти е евтино, избора не е дизел а газ или метан, но кой чете....вместо това нЕкой почва на мънка кат ****, че видиш ли не бил написал тва дет е написал....

П.П. Смарта си е съвсем серийна кола и доколкото 16лв са къде 10л а извънградско харчи 3.5 е съвсем възможно. Това при положение, че наречен туй кресло на колела кола де....
Вземи прочети всички мой постове по темата и щи видиш, че ти си отваряш краката да ти видят женския полов орган! Този път ме предизвика да ти го кажа.!Повече няма да пиша в темата, защото с такива като теб не може да се спори. Извърташ точно ти, а не аз. Всичко е написано-вземи го прочети ! Първи Аел спомена за метан и ти се хвана, като удавник за сламка!

diver

Мнение от diver » 22 Фев 2009 13:27

Хихихи, адски се засегнах да знаеш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Мисля, че се разбра кой **** и кой не. Както казах и преди да беше мъж да разбереш, ма то няма смисъл да ти обяснявам. Излез на стоянката до вас и поспори с некой бакшо, може и да вденеш...
Изображение

Gandalf

Мнение от Gandalf » 22 Фев 2009 17:14

Да се намеся в, хм разговора между Kiki и diver:
Днес засякох ( със зареждане до горе) на чист градски
разход за изтеклата седмица: 240км за 16л нафта - разход 6,7л/100км.
Понеже зареждам Алпин дизел това ми струваше 30лв или по 12,5лв/100км.
Предната ми кола беше Хонда, пак 90к.с. и имаше газова уредба - гореше 10л/100км газ, което по сегашни цени прави 9,5лв/100км и неясно колко количество бензин докато загрее. Отделно цената на самата газова и неудобството колкото и добре да ти е настроена газова се нещо да не е както трябва.
Не знам с метана как стоят нещата, но там уредбите са и по-скъпи.
Така, че не че нафтата е върха, ама като разход бие отвсякъде бензина.

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 22 Фев 2009 17:34

Scott написа:Я да завърнем темата пак към новия Авенсис. Аз зададох следния(но то се покри в разразилия се спор за лв. на км) въпрос към хората, запознати с фирмената политика на Тойота (LEXUS, george, Джамбазов и т.н.) - какъв е смисъла от два бензинови двигателя 1.8 и 2.0 с разлика 5 коня в полза на втория и 300 драма на 100км икономия в полза на първия.
Това е интересно решение. И на мен ми се стори страннно. Но икономията на 1.8 спрямо 2.0 е почти 0.5 литра! Отделно,че 2.0 ще се предлага в най-високо оборудване. 2.0 е очевидно по-разтовареният мотор,а някои хораа предпочитат такъв. Всичките бензинови нови двигатели на Авенсис по новата технология Valvematic ме очароват с изключително ниския разход за бензинови мотори,наскоро толкова харчеха дизелите. 1.6 Valvematic 132 к.с. градско 8.3/100км. ,това е впечатляващо като се види мощността му,емисиите също са много ниски. 1.8 valvematic градско 8.5/100 км., при близо 150 к.с. и много ниски емисии. Извънградско всичките нови бензинови valvematic на Авенсис харчат 5.4/100км. и 5.6/100км.
Това са едни много високотехнологични бензинови двигатели.
Ето къде е прогресът при бензиновите двигатели. cool.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 22 Фев 2009 17:56

Звучи като реклама smile.gif До сега не съм попадал на кола която харчи колкото пише в рекламите smile.gif

Gandalf

Мнение от Gandalf » 22 Фев 2009 18:12

През лятото даже беше 6,3л/100км.
Нещо извънградско ми се вижда много обаче около 5/100 - не карам много бързо -120-130 по магистралите и около 100-110 по другите пътища.
Градският разход може би се дължи на това, че ходя на работа към 10 и се връщам в 16 - изтървам най-големите задръствания.

combi

Мнение от combi » 29 Мар 2009 18:07

5/100 е перфетно, трудно можеш да постигнеш 1/1 цифрите по заводски данни.

Публикувай отговор