Mondeo TDCI (175bhp) комби, нормално каране предимно магистрала - 47mpg (6л/100км), засечено за около 650 мили, Avensis D4D 150bhp (пак комби) - 48mpg (5.9l/100km), засечено на тест драйв 30 мили.slowtraveler написа:...Колко харчи едно 150к.с Д4Д? Предполагам, че при нормално каране извън града (не икономично, но не и юркане) гори около 7л/100...
Българска премиера на Toyota Avensis
-
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Хайде сега ми обясни, защо като пари харчат повече? Веднага ще те опровергая!diver написа: Нито вървят повече, нито като пари харчат по-малко.
Моята кола е на 150 000 км. и много добре знам колко и за какво съм похарчил. А колкото до икономичността, съм готов да се обзаложа с теб, че Авенсис 2-0 Д4Д харчи точно толкова, колкото му предписва производителят. Сам можеш да го сравниш с бензиновите горелки!
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Дизел или бензин разхода зависи от задкормилното устройствоKiki написа:Хайде сега ми обясни, защо като пари харчат повече? Веднага ще те опровергая!diver написа: Нито вървят повече, нито като пари харчат по-малко.
Моята кола е на 150 000 км. и много добре знам колко и за какво съм похарчил. А колкото до икономичността, съм готов да се обзаложа с теб, че Авенсис 2-0 Д4Д харчи точно толкова, колкото му предписва производителят. Сам можеш да го сравниш с бензиновите горелки!

- Kiki
Ти говориш за метан и си въобразяваш, че ще отедеш до морето от София за 14 лв, ама не караш на метан. Сигурно и след като изтече гаранцията на колата пак няма да караш. Аз например никога не бих си сложил 100 килограмова бомба под огромно налягане зад главата.Ael написа:Щото метана изби рибата. С кой дизел ще отидеш до морето за 14лв ?diver написа:Интересно щом са толкоз икономични, що няма едно такси дизел?
Знаеш чушки. Ако знаеше едва ли щеше да пишеш глупости....Kiki написа:Да Веско! Абсолютно си прав! Аз говоря за себе си и моята кола. Имам много над 1 000 000км. зад гърба си и знам какво говоря.Vesko написа: Дизел или бензин разхода зависи от задкормилното устройство

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Миналата седмица карах суфта на жената 4х4, 91-ва година 16лв 350км на газ. Смятай си както и каквото искаш...Готов съм когато и където кажеш да вържем бас, че кола дори на пропан-бутан харчи по-малко като пари от твойта дръга!Kiki написа:Ти говориш за метан и си въобразяваш, че ще отедеш до морето от София за 14 лв, ама не караш на метан. Сигурно и след като изтече гаранцията на колата пак няма да караш. Аз например никога не бих си сложил 100 килограмова бомба под огромно налягане зад главата.Ael написа:Щото метана изби рибата. С кой дизел ще отидеш до морето за 14лв ?diver написа:Интересно щом са толкоз икономични, що няма едно такси дизел?

- Kiki
Аз не съм те обидил. Моля и ти не го прави тогава, когато нямаш друго какво да кажеш по въпроса!diver написа:Знаеш чушки. Ако знаеше едва ли щеше да пишеш глупости....Kiki написа:Да Веско! Абсолютно си прав! Аз говоря за себе си и моята кола. Имам много над 1 000 000км. зад гърба си и знам какво говоря.Vesko написа: Дизел или бензин разхода зависи от задкормилното устройство
Последно промяна от Kiki на 22 Фев 2009 13:03, променено общо 1 път.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Вярно е, че разхода зависи много от задкормилното устройство...
Погледнах в една статистика - среден разход за 94х.км - 7л/100км (150к.с. 2.2 Д4Д - карана в Германия), като извадките за различни автомобили (все 150к.с. 2.2 Д4Д след 2004г) и шофьори в различни страни бяха : среден разход от 6.2 до 8л/100...
Това пак ме убеждава в това, че разликата не е толкова голяма, за колкото се говори...
А за газ - не може да става сравнение въобще...
Не, че при достатъчно старание разхода на дизела не може да спадне и под 5л/100км, но тогава няма да е предвижване, а пъплене без изпреварване и т.н....
За справка - извънградското на един приятел с мерцедес S320 не пада под 8л/100, а той е много спокоен шофьор (вече почти на 50г)...
Вярно е, че мерцедеса е по-мощен, но при същото темпо (караме заедно на дистанция около 300км) моя разход е 7-7.2л/100км...
Погледнах в една статистика - среден разход за 94х.км - 7л/100км (150к.с. 2.2 Д4Д - карана в Германия), като извадките за различни автомобили (все 150к.с. 2.2 Д4Д след 2004г) и шофьори в различни страни бяха : среден разход от 6.2 до 8л/100...
Това пак ме убеждава в това, че разликата не е толкова голяма, за колкото се говори...
А за газ - не може да става сравнение въобще...
Не, че при достатъчно старание разхода на дизела не може да спадне и под 5л/100км, но тогава няма да е предвижване, а пъплене без изпреварване и т.н....
За справка - извънградското на един приятел с мерцедес S320 не пада под 8л/100, а той е много спокоен шофьор (вече почти на 50г)...
Вярно е, че мерцедеса е по-мощен, но при същото темпо (караме заедно на дистанция около 300км) моя разход е 7-7.2л/100км...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не съм вярвал,че ще защитавам дизеловата кауза
,но в случая ще се намеся във вашия разговор.Дизелите харчат по-малко от бензините,това е ясно.Нека не намесваме пропан-бутан,метан и глиган,първо,защото няма разумен човек,който на нов или сравнително нов автомобил с модерен VVT-i агрегат ще инсталира газова уредба или метанова,чиито бутилки тежат по 150 килограма на задната ос.Просто е смешно. D4-D мотор на извънградско съм убеден,че при икономично каране ще даде5/100км.,а при нормално каране 5.5/100км.. Същият дизел градско дава около7.5-8.5/100км..Кики предполагам ще потвърди.

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Kiki
Не само ще потвърдя, но мога и да го докажа на всеки който пажелае!LEXUS написа:Не съм вярвал,че ще защитавам дизеловата кауза,но в случая ще се намеся във вашия разговор.Дизелите харчат по-малко от бензините,това е ясно.Нека не намесваме пропан-бутан,метан и глиган,първо,защото няма разумен човек,който на нов или сравнително нов автомобил с модерен VVT-i агрегат ще инсталира газова уредба или метанова,чиито бутилки тежат по 150 килограма на задната ос.Просто е смешно. D4-D мотор на извънградско съм убеден,че при икономично каране ще даде5/100км.,а при нормално каране 5.5/100км.. Същият дизел градско дава около7.5-8.5/100км..Кики предполагам ще потвърди.

Kiki написа:За икономичност не ми говори, защото го карам и на мен не ми минават тия.
Kiki написа:Еми, ако искаш мога да те повозя, за да се убедиш сам, ама надали ще ти изнася, защото после няма да можеш да говориш! За мен единственото предимство на дизелите е иминнно икономичнистта и това мога да ти докажа, ако ти стиска.
Да приемем че аз не съм те разбрал какво си написал и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.Kiki написа:Аз никъде не съм писал, че дизелов двигател върви по-евтино от бензинов на газ.

Кики, баса си седи. Когато минеш > 300км с 16лв с печката се обади, ще те почерпя на драго сърце. До тогава надявам се като един истински мъж да замълчиш.Kiki написа:Съгласен съм да приключим спора, след като се правиш, че не си разбрал, че мога да ти докажа това, това, което не искаш да ти докажа!diver написа: и след като не може да ми докажеш нищо и след като изяснихме че не е по-икономичен да приключим с темата.