http://www.clubf1.net/novina.php?n=7418
Avensis и iQ на Тойота получиха 5 звезди на Euro NCAP
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 397 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Като гледам - доста коли са с 5 звезди....
Някой знае ли какво е напомнянето за коланите за задните седалки на новия авенсис? (например дали има сензор за натоварване)...
Някой знае ли какво е напомнянето за коланите за задните седалки на новия авенсис? (например дали има сензор за натоварване)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Джамбазов
- Получена благодарност: 1 път
Този тест за мен не е толкова важен тъй като се прави при ниска скорост. Много преминали го коли стават на салата при удар с малко по висока скорост. Тойота в завода си тества колите при удари с по висока скорост от тази на евроеНкар.
Новият авенсис има "кантари" на задните седалки и е много важно хората там да пътуват с колани, тъй като заради прекраш системата в предните облегалки са изработени от твърда пластмаса в задната част на подглавниците и дори рязко спиране може да нарани сериозно човек пътуващ отзад без колан.
На мен не ми пречи, аз по навик и отзад се возя с колан.
Новият авенсис има "кантари" на задните седалки и е много важно хората там да пътуват с колани, тъй като заради прекраш системата в предните облегалки са изработени от твърда пластмаса в задната част на подглавниците и дори рязко спиране може да нарани сериозно човек пътуващ отзад без колан.
На мен не ми пречи, аз по навик и отзад се возя с колан.
Човек се учи докато е жив.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 397 пъти
- Получена благодарност: 433 пъти
Благодаря за отговора колега. Предполагах, че е с кантари, защото е с по-добър коефициент от Маздата с обяснението, че на Маздата сигнализацията на задните седалки и не съответства напълно на EuroNCAP (там има сигнализация за статуса на всеки колан, като пищи при разкопчаване на някой от тях, но няма кантари).Джамбазов написа:....Новият авенсис има "кантари" на задните седалки и е много важно хората там да пътуват с колани....
За съжаление тези кантари май са капризни (на доста познати им изпищяха кантарите на дясната седалка), пък и не можеш да хвърлиш чантата на задната седалка...
Иначе в БГ още е много трудно да накараш някой да си сложи колана на задната седалка. Сега се разхождам с едни немци - преди да запаля колата този на задната седалка вече си е сложил колана...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???