Първо Здравейте,
нов съм в форума и от скоро карам Тоyota (Рав4 2001, 4x4, 2.0vvti)
Колата е закупена от ТМ ауто и въпреки че е карана само 2 хил. км за сега смея да твърдя, че е в отлично състояние НО онзи ден чух един много странен шум и реших да посетя ТМ ауто след като колата е в гаранция. След огледа там ми казаха че този шум идвал от лагера на съединителя който най-вероятно може да е раждясъл и че не било нищо сериозно да си карам колата така докато не дойде момента за сменяне на съединителя а пък този звук можело и сам да си изчезне. Пред мен когато натискаше съединителя звука спираше но когато се прибрах вкъщи и направих същото упражнение звука си продължаваше а пък като включих климата звука изчезна за около 2 мин после пак се появи.
Много страна работа, искам да се допитам до други собственици на рав имали ли са този проблем, имали решение той освен сменянето на целия съединител или дали пък онези от сервиза на ТМ не са ме излъгали нещо с тази диагноза.
Странен шум от лагера на съединителя, РАВ 4
-
- Получена благодарност: 1 път
Като какво точно оприличаваш шума? При всяко натискане ли се чува? Ако се чува и шума е неестествен за автомобила са длъжни да ти решат проблема. Друго е че тези кутии са доста шумни по принцип. След като се разработят започват да издават един специфичен шум, който няма как да изчезне с какъвто и да е ремонт. Спасява го единствено обезшумяване на купето. На авенсиса се поставят същите кутии. Вдигнати на подемник и слушани със слушалка издават един и същ шум, разликата е че авенсиса в сравнение с рава е доста добре обезшумен.
Човек се учи докато е жив.
Шума започва да се чува малко след паленето на колата като е постоянен спира за малко само когато пусна климата но после пак почва, определено не е характерен за автомобилът сигурен съм че не е нормално защото шума е много странен нещо подобно на звука който издават нещата който се бутат в контактите против комари laugh.gif
Много труден за описване е, иначе в колата почти не се чува освен ако не пуснеш стъклото почти до долу но отвън си се чува.
Мен ме съмнява да не са ме по-излъгали нещо защото съединителя го водят за консуматив и не влиза в гаранцията.
Много труден за описване е, иначе в колата почти не се чува освен ако не пуснеш стъклото почти до долу но отвън си се чува.
Мен ме съмнява да не са ме по-излъгали нещо защото съединителя го водят за консуматив и не влиза в гаранцията.
-
- Получена благодарност: 1 път
Имаш ли познат с подобен рав. Най-добре е да се качиш на някой подобен и да видиш има ли разлика. Шума от кутията е много характерен. Незнам с какво да го сравня.(нямам машинка за комари biggrin.gif ) Трябва да се чуе просто.
Съединителя е наистина консуматив, но когато е износен, всички други проблеми се покриват от гаранцията на автомобила.
Съединителя е наистина консуматив, но когато е износен, всички други проблеми се покриват от гаранцията на автомобила.
Човек се учи докато е жив.