Въпрос за Корола 89г.
- TURBO_maniak
Въпрос за Корола 89г.
Здравейте от скоро съм собственик на Тойота Корола 89г. 1.3 12v
Незнам точно кой модел се води
Имам един проблем с нея колата си работи перфектно докато не пусна някой консуматор и падат оборотите и почва да тресе казаха ми че проблема сигурно идва от някой вакум
Някой сблъсквал ли се е със подобен проблем много ще се радва ако някой ми помогне защото това много ме дразни
Благодаря предварително
И много се радвам че вече съм част от вас
Незнам точно кой модел се води
Имам един проблем с нея колата си работи перфектно докато не пусна някой консуматор и падат оборотите и почва да тресе казаха ми че проблема сигурно идва от някой вакум
Някой сблъсквал ли се е със подобен проблем много ще се радва ако някой ми помогне защото това много ме дразни
Благодаря предварително
И много се радвам че вече съм част от вас
- TURBO_maniak
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Не е патене,те са така.При тях няма механизъм,който да компенсира увеличената консумация на ток,която товари двигателя и оттам падат оборотите.Мойта е със същия двигател и при включване на фарове й падат оборотите и леко тресе.Така е била винаги.Това,което може да направиш,е да увеличиш леко оборотите на празен ход,което ще компенсира падането им при включване на фаровете и няма да тресе.
Не разбрах, карбуратор ли е или инжекцион.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- TURBO_maniak
Съжалявам, че ще попитам в тази тема ( извинявам се на автора и другите колеги ), но няма да изглежда добре да има 2 еднакви теми..
Със какви и от къде мога да заменя рамената на чистачките, тъй като моите са изгнили, а не мога да намеря приставки? Търсих във форума и не намерих отговор. Carina ще свърши работа, но не можах да намеря такава по моргите на околовръстното.
Благодаря.
Със какви и от къде мога да заменя рамената на чистачките, тъй като моите са изгнили, а не мога да намеря приставки? Търсих във форума и не намерих отговор. Carina ще свърши работа, но не можах да намеря такава по моргите на околовръстното.
Благодаря.
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Вярно-падат оборотите,но чак да тресе не бива.Останах с впечатлението,че има не малка зависимост от добрата работа на карбуратора и състоянието на батерията и алтернатора (тези дни ще му сменям четките).Сега с новата батерия почти не тресе,действа много по-адекватно-споменавал съм,че е имал нещастието да смуче газ за известно време и това му е износило иглата.Така че поне една смяна на четките не е излишна според мен.Критерий: напрежение на батерията при запален мотор < 13.5 В.LEXUS написа:Не е патене,те са така.При тях няма механизъм,който да компенсира увеличената консумация на ток,която товари двигателя и оттам падат оборотите.Мойта е със същия двигател и при включване на фарове й падат оборотите и леко тресе.Така е била винаги.Това,което може да направиш,е да увеличиш леко оборотите на празен ход,което ще компенсира падането им при включване на фаровете и няма да тресе.
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020