Двигател дизел 2.2 D-CAT-177к.с. Не знам колко от вас карат толкова мощен двигател, но аз съм особено впечатлен от него. Към Боровец по баирите с 4 човека имаш усещането, че не се качваш по баир, а че го спускаш.
Какви са ми впечатленията от колата:
За хората, които не знаят аз карам предният модел Д4Д-2.0.2004г. Спокойно мога да кажа- с голяма доза тъга, че той няма нищо общо с това, което са направили джапанезите с този модел./ може би само името и модела са общите неща/
Всичка вътре е много луксозно и имаш усещането, че се качваш в изключително скъп автомобил. Спокоино мога да кажа, че това е един бюджетен Лексус.
Шофьорската седалка е електрическа и се наглася много прецизно във всички посоки, включително и придният край на седалката-нагоре и надол.
Шумоизолацията е впечатляваща! Не се чува нищо друго освен бърборенето на жените biggrin.gif
Сигурен съм, че това е един от най-тихите автомобили от своя клас!
Поведението му на пътя също е много по-различно от моя. По завойти не "забива" предницата и имаш усещането,че караш един много сигурен автомобил.
Някъде четох, че този дизелов двигател бел с много ниска компресия-степен на сгустяване 15 и може би затова работи много тихо и спокойно.
И нещо друго много важно: Няма я тази отвратителна турбо-дупка, която лично на мен ми е много неприятна.
Воланът вече реагира много точно и няма никакъв проблем с него.
Друго прекрасно нещо е навигацията, която вече е и на български с много точна карта за България.
Има разбира се и неща, които не ми доподнаха особено, но на фона на останалото меже да се простят.

Бордовия компютър, обаче е за разлика от моя с изключително богата информация!

Общо взето това е! Аз май се поувлякох, но това е защото съм изкбючително впечатлен от този "Лексус" biggrin.gif
Който може да си го позволи-да не чака.