Покупка на нова Корола!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
bogi

Покупка на нова Корола!

Мнение от bogi » 14 Фев 2009 18:44

Здравейте. Доста търсех във форума но не успях да открия подобна тема. Решил съм да си взимам нещо ново та съм се спрял на няколко автомобила, сред които и Тойота Корола 1,6 ВВТи (ако някой се интересува другите са Шкода Октавия, Сеат Леон и още някоя и друга).
Та въпроса ми е към собствениците на новата Корола. Ще се радвам да чуя впечатлениеята ви от автомобила, основно ако сте имали проблеми с него (от какво естество) smile.gif Четох доста за това дали е мит качеството на новите Тойоти и от всякъде различни мнения unsure.gif . Наистина търся предимно качествен и надежден автомобил с който да се чувствам комфортно и сигурно, но мощността също е от значение незнам как се справя двигателя 1,6, а дори се замислям и за автоматик. За обслужването на ТМ Ауто вече доста добре си изградих мнение без да съм стъпвал там biggrin.gif Но все пак при повечето дилари е така dry.gif

Благодаря предварително.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Re: Покупка на нова Корола!

Мнение от Scott » 14 Фев 2009 21:16

bogi написа:... Та въпроса ми е към собствениците на новата Корола. Ще се радвам да чуя впечатлениеята ви от автомобила...
Не се занимавай с чешки и испански боклуци, Тойота е с класи над Леон - испаносглобено твърдо возещо подобие на кола с ужасно евтини пластмаси в интериора. Сеат никога не е бил с класата на Тойота. А сеат се чупи подобно на френска кола, трошиви са много Сеат.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?p ... vvti#52707
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t ... i&start=15

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 15 Фев 2009 08:15

Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Аватар
lostigros
Обратна връзка:

Мнение от lostigros » 15 Фев 2009 11:07

Моята Корола е твърде нова(на 10 дена) за да ти дам впечатления за качество,но все пак мисля че е по-добрия избор пред Леона.Аз също имах такава дилема-Леон или Корола.

Леона определено е по тесен,но тй е такъв тип кола.Много повече спорт лъха от него.Аз си бях избрал двигател 1.4 турбо.
Королата вече е съвсем друг тип кола.Голяма,широка,удобна.Возията е съвсем друга.Двигателя 1.6 дуал ввт-и смятам че е достатъчно приличен.Аз не съм го натискал много,защото моя се разработва,но все пак мисля че е оптимален за това купе.

В крайна сметка трябва да решиш какво искаш.По-малка спортна кола или по-голяма и комфортна.Аз избрах второто.И също така не мисля че Сеата е боклук.Много добра кола е даже,но е съвсем различна.

bogi

Мнение от bogi » 15 Фев 2009 12:15

Благодаря за отговорите.
Забравих да допълна че в момента карам Сеат Ибиза 1,9 тди 2002г. Като цяло съм доволен от колата никакви сериозни проблеми не съм имал (да чукам на дърво) но Scott е прав относно возията на Сеат, че е по-твърда.
Lostigros, какво съвпадение и аз съм се спрял на двигател 1,4 - 125 коня при Леона biggrin.gif Все още съм нямал възможност да направя тест драйв на Королата но все си мисля че няма да има много по-лошо "спортно" поведение на пътя от Сеата, но като цяло наистина Леона има спортно излъчване. Както казах обаче не това е основното при избора ми на нов автомобил, а надежността на колата, което от друга страна е късмет, но все пак. А за двигателя, не съм състезател но винаги и добре да разполагаш с полезна мощност при изпреварвания и въобще междуградски пътувания biggrin.gif

Аватар
lostigros
Обратна връзка:

Мнение от lostigros » 15 Фев 2009 15:58

Щом не е важно по-спортното излъчване на Леона значи Королата е за теб.Върви да я покараш и ще се влюбиш в нея.Гледай да ти дадат за тест драйв обаче точно въпросния 1.6 двигател.Мощност има достатъчно според мен.

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 16 Фев 2009 12:45

Аз карам такава от Декември 2007.

На 9200км. е в момента. Нямам никакви проблеми досега с нея. Мощността й е напълно достатъчна според мен. Но по-малкия двигател 1.4 със сигурност ще и е малко, все пак купето не е малко.

Единствено пластмасите се разскърцаха малко, но се усеща най-вече, когато не е много загряла и е в по-високи обороти и по паваж. Но за тази клас автомобили имам наблюдения върху няколко марки (Мазда, Сузуки, Сеат и др.) и при всички е така.

Ако нещо конкретно те интересува питай, че не се сещам сега.

П.С. А и между другото обърни внимание на сигурността при избора на автомобил. В този ценови диапазон Королата е най-сигурна: с най-много възд.възглавници, подсилена конструкция и т.н.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

gadddd

Мнение от gadddd » 16 Фев 2009 14:55

Мисля че за цената си в момента королата е без конкуренция. Модела версо форте 2.2 дизел по фактура е 39171лв. с ДДС(металик, аларма) доста търсих няма друга такава кола с право на данъчен кредит.

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 16 Фев 2009 15:41

Бих препоръчал корола версо и аз. Много добра кола. В момента за ограничено количество бройки ина 20% отстъпка, ако се изтегли и ДДС защото е фабрично 7 местна става на една много приятна цена. Аз карам такава и е много добра според мен.
Успех с избора.
Човек се учи докато е жив.

bogi

Мнение от bogi » 16 Фев 2009 18:41

pepa_k и моя Сеат почуква пластмасите от време на време но в рамките на допустимото надявам се при Тойотата да е по-незабележимо въпросното "скърцане" на пластмасите все пак би трябвало да е по-качествено направена smile.gif Виждам че си с автоматик и аз сериозно се замислям че си е голямо удобство. А за Корола Версо на тоя етап не съм се интересувал, повече клоня към Корола Седан, но благодаря на колегите за споделения опит.

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 17 Фев 2009 10:35

Ами аз споделих за "скърцането", че по принцип се усеща най-вече сутрин и то на паваж. По асфалта е идеална. Не е толкова дразнещо, но в интерес на истината и аз очаквах в малко по-късен етап да се появи, въпреки че може и да се оправи, защото аз го усещам от къде е точно, но не ми се иска да се бърника таблото, не ме дразни толкова.

За автоматика. Предполагам знаеш, че тази кутия не е точно автоматична. Ако преди си карал автоматик е напълно възможно да те дразни малко, защото превключването става с малко забавяне, при сваляне на предавките също се усеща и препоръчват при по дълъг престой на светофар например да се освобождава в N положение. Ако не си карал автоматик мисля, че ще свикнеш по-бързо с тази кутия, но и да си карал пак ще свикнеш, може би малко по-бавно. Най-добре си направи тест драйв. Аз като си я поръчвах имаха Корола 1.6 но не беше ММТ, но държах да тествам точно ММТ и ми докараха от Пазарджик един Аурис специално заради кутията. Та мисълта ми е дори и да нямат наличен тестов какъвто искаш настоявай да ти намерят, все пак ти си клиента и имаш право, особено сега с тази криза както не се продават коли smile.gif
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

george

Мнение от george » 21 Фев 2009 20:41

Препоръчвам при интерес за покупка на автомобил ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да направите тест-драйв. Така няма да останете разочаровани след доставката и последващото ползване на автомобила. Можете да контактувате с който и да е от дилърите на ТОЙОТА, всеки от тях има поне 5-6 различни модела за тест-драйв и повечето дилъри биха организирали и посещени при клиента за извършване на тест-драйв.

По оношение на избора между Корола, Октавия и Леон - основно предимство при Тойота е гаранционното покритие в частта обхват - включва всички възли и детайли, включително окачването на автомобила. Смея да твърдя, че Тойота предлага една от най-добрите гаранции, като изключенията са от рода на феродо на накладки, феродов диск, гумени уплътнения. Дизайна на Корола е много добър (много хора я кръстиха "Малкото Камри"). Същото се отнася и за двигателите, като при 1.6 (dual) VVT-i е постигнат много добър баланс на мощност, разход на гориво и "еластичност" на двигателя. Управляемостта и стабилността на автомобила е много добра, включително при рязко спиране в завой (ПРОБВАЙ САМО НА ПИСТА, освен ако не изпаднеш в такава ситуация на пътя!), тъй като при настоящия модел сериозно е поработено върху подобряване на окачването на автомобила.

Разбира се един от основните фактори е и т.нар. цена на ползване на автомобила (cost of ownership), формиран от цената на самия автомобили (или лизинговите вноски), цената на регулярната поддръжка и консумативите, разходите за гориво (т.е. обърнете внимание и на разхода на гориво), застраховките и други допълнителни разходи (основен фактор тук е гаранционното покритие).

В заключение - сигурен съм, че понастоящем можете да получите много добра оферта за автомобили на склад.

Аватар
momchilganev
Обратна връзка:

Toyota 1.6 MMT good or bad

Мнение от momchilganev » 12 Мар 2009 03:51

Здравейте, много се радвам, че и аз най после ще вкуся от качеството на toyota.
Искам да кажа, че в момента има що годе добра разпродажба на Toyota и съм се навил да си взема една. Понеже съм малко припрян и все избързвам с решенията който правя искам съвет от някои специалист . Спрял съм се на Toyota corolla 1.6 MMT даже съм я капарирал. След всичките приятни емоции се прибрах вкъщи и реших да се поровя в нета да прочета някои друго мнение. С това което се сблъсках доста ме уплаши, дори мога да каже, че се шокирах от прочетеното свързано с проблемите на тази скоростна кутия.
На скоро карах една кола с доста голяма кубатура, пълен автоматик и понеже я ползвах по натоварените улици на столицата се родих на ново. Такова голямо удоволствие да шофираш кола с автоматични скорости, че не знам как да го опиша. Преди всичко не се натоварвам и се чувствам свеж дори и след дълго каране по „спокойните” Софийски улици.
Та въпроса ми е, дали ще имам много главоболия с тази скоростна кутия и ако на истина не си заслужава кажете кой двигател би ми свършил добра работа от 3те двигателя?
Ето линкове ако не вярвате:
http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=33317
http://aurisblog.co.za/andy/2008/05/mul ... -explained

Благодаря

Аватар
Smile

Мнение от Smile » 16 Мар 2009 14:22

Какво да ти кажа, ако си карък като мене - и совалка да си вземеш - пак ще дефектира.
Моята Корола на 10 мес. е с надран цилиндър от фабричен дефект. Сега почива кротко в сервиза и чака специалистите от Тойота-Европа да се наумуват какво да я правят. При това дефекта се прояви 2 мес след покупката, но един умник приемчик ми замаза очите с някакви предварения и следварения, от които идвало тракането.
От всичките продадени Короли през 2008 в Б-я само моята се оказа с такъв дефект, ега си каръка съм. Сигур' старата кола си отмъщава, че и една сълза не пролях за нея.

Ицката
Обратна връзка:

Мнение от Ицката » 26 Мар 2009 10:37

Здравейте,

това е първия ми пост във форума. Регистрирах се, защото и аз се глася за нова Корола.

Искам да благодаря на колегите по-горе за изказаните мнения. Това, което чувам за Тойотите, е, че продължават да държат на качество и здравина, за разлика от другите марки. Познавам няколко човека с Тойота Авенсис, които са много доволни. Едва ли Королата отстъпва на Авенсиса по здравина. Гледам, че масово ги вземат за служебни коли, което си е сериозен фактор - служебната кола се кара здраво.

Аз съм се засилил за 1.4 D-4D, но още обмислям финансирането :) Много ми се иска да хвана -22% отстъпката, но да видим.

Нека колеги, които имат нови Короли, споделят колко струва смяната на масло и филтри.

Публикувай отговор