първо разочорование от ТМ ауто.

Аватар
joro_206

първо разочорование от ТМ ауто.

Мнение от joro_206 » 24 Яну 2009 12:56

Днес ходих до ТМ за първо обслужване на 15000км.Обадих се в 10 и ми записаха час в 11,45.
Отивам в 11,30 - пазача ми казва да паркирам на вътрешния паркинг и да дам клуча на приемчиците.До тук добре.Ама половината паркинг е зает от разпродажбата на коли втора употреба ,другата половина -няма места- къде да се паркирам?????
Отивам вътре и една намусена на прием , ми казва 4е дошла една клиентка и казала 4е тя е наред (номера й го записали грешно) т.е. вместо нейния номер записали моя???????? Е как става така.??/
Да съм бил изчаакл 1,5 часа и тогава могат да ме приемат.
Егати безочието.
Казах да ми запишат нов час, и служителката си отдъхна че няма да се занимава с мен.
Нямаше униформа ,нито бач с написано име.Нищо пълна анархия,все едно токущо са я взели от улицата.

Напълно ме разочароваха.Това е на първа среща, за понататък не ми се мисли.
Ще напиша една жалба - давидим дали ще има ефект.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 24 Яну 2009 16:53

Оф,има една нова там ,която е доста нелюбезна,отскоро е.Има едни карти за оплакване там,попълни я,кажи от кой си недоволен и я пусни в кутията за оплаквания.Гарантирам ти,че ще ти обърнат внимание,ще ти се обадят и ще те питат с кой си имал проблем и какъв е проблемът и ще вземат мерки да не се повтаря. От време на време се появяват някои приемчици,които не е ясно защо са там-нито разбират от колите,нито от частите,нито от възможното решение на даден проблем,нито нищо,да се чуди човек какво правят там особено жени-приемчици,които абсолютно не отлепят за какво се говори. Повечето хора ,които отиват да работят там като дилъри или приемчици примерно ,не са там защото разбират нещо,а отиват ,защото е приятно място за работа и заради заплатата.Но проблемът идва от тези,които подбират персонала.Един човек дали разбира или не от работата,дали е коректен с клиентите или не ,се вижда, ако не за 2 часа,то за 2 седмици,но никой не следи това.Затова ще се увеличават оплакванията. sleep.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 24 Яну 2009 19:24

аз за ТМ Ауто софия толкова съм се наслушал, че трябва да има една голяяяяяма отделна тема, оплакванията от тм ауто, о защо да не ходим там wacko.gif wacko.gif dry.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

chaval

Мнение от chaval » 24 Яну 2009 20:24

За ТМ ауто е изписано повече от колкото за бензин или дизел ве laugh.gif
Оф,има една нова там ,която е доста нелюбезна,отскоро е
Предполагам говорите за тва с мръснишкия поглед, мургавото а, то като че ли са го сложили само да се фръцка biggrin.gif

За последните две години имам доста прекарани часове там и мога да опиша доста издънки от самозабравили се леката, но има и служители от които съм много доволен и наистина може и се върши работа с тях. Много зависи на кого ще попаднеш. На последното обслужване кретена с червен гащеризон не беше погледнал километритре и ми усра сервизната книжка- сега излиза, че съм надхвърлил километрите с маслото, а винаги съм го сменял 1000-2000км по-рано :violent1: Предполагам като навсякъде у бг-то има протежета и нема оправяне с тия говеда :axe: . Имам и писана жалба от която резултат имаше, но като се замисла на каква цена wacko.gif

Milenkata

Мнение от Milenkata » 24 Яну 2009 20:25

Лично съм свидетел преди 2 или 3 години беше , отивахме с брат ми то ТМ АУТО на цариградско шосе. Нови коли авенсиси , короли свалят от автовоз с найлоните отвътре и тея келеши им палят гумите и бият ръчни с тях :whistle: :whistle:

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 24 Яну 2009 21:35

Така е навсякъде,по всички вносители не те ли влече отвътре забрави.Аз работя във фирма вносител и на мен определената марка не ми е фаворит но върша работата си с желание.Марката харесвам,но имам колеги повечето от които от провинцията,освен че не харесват марката и работят против реномето на фирмата,не работят с желание и претупват работат си или са на мнение че някой друг трябва да работи и за тях.Наскоро имах сериозен проблем с един такъв който не е отшумял.Да не говорим че напоследък има хора от кол и въже.Човек според мен трябва да обича работата си и да не изхожда само от финансовия фактор,поне не на 1-во място.Разбира се че трябва да има по внимателен подбор на кадри и по квалифициран персонал,но истината е че заплатите не са високи като изключим тези на основните дилъри а те са не повече от 2-3-ма човека.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 24 Яну 2009 22:51

sashoskiora написа:Така е навсякъде,по всички вносители не те ли влече отвътре забрави.Аз работя във фирма вносител и на мен определената марка не ми е фаворит но върша работата си с желание.Марката харесвам,но имам колеги повечето от които от провинцията,освен че не харесват марката и работят против реномето на фирмата,не работят с желание и претупват работат си или са на мнение че някой друг трябва да работи и за тях.Наскоро имах сериозен проблем с един такъв който не е отшумял.Да не говорим че напоследък има хора от кол и въже.Човек според мен трябва да обича работата си и да не изхожда само от финансовия фактор,поне не на 1-во място.Разбира се че трябва да има по внимателен подбор на кадри и по квалифициран персонал,но истината е че заплатите не са високи като изключим тези на основните дилъри а те са не повече от 2-3-ма човека.
Обади ги ве :whistle: .

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 25 Яну 2009 06:50

casparcho написа:За ТМ ауто е изписано повече от колкото за бензин или дизел ве laugh.gif
Оф,има една нова там ,която е доста нелюбезна,отскоро е
Предполагам говорите за тва с мръснишкия поглед, мургавото а, то като че ли са го сложили само да се фръцка biggrin.gif

За последните две години имам доста прекарани часове там и мога да опиша доста издънки от самозабравили се леката, но има и служители от които съм много доволен и наистина може и се върши работа с тях. Много зависи на кого ще попаднеш. На последното обслужване кретена с червен гащеризон не беше погледнал километритре и ми усра сервизната книжка- сега излиза, че съм надхвърлил километрите с маслото, а винаги съм го сменял 1000-2000км по-рано :violent1: Предполагам като навсякъде у бг-то има протежета и нема оправяне с тия говеда :axe: . Имам и писана жалба от която резултат имаше, но като се замисла на каква цена wacko.gif
Точно за нея става въпрос,за мургавото момиче.Адски неприятно впечатление.Ако работата не ти доставя удоволствие - просто не я върши и напусни.

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 25 Яну 2009 12:31

sashoskiora написа:Така е навсякъде,по всички вносители не те ли влече отвътре забрави.Аз работя във фирма вносител и на мен определената марка не ми е фаворит но върша работата си с желание.Марката харесвам,но имам колеги повечето от които от провинцията,освен че не харесват марката и работят против реномето на фирмата,не работят с желание и претупват работат си или са на мнение че някой друг трябва да работи и за тях.Наскоро имах сериозен проблем с един такъв който не е отшумял.Да не говорим че напоследък има хора от кол и въже.Човек според мен трябва да обича работата си и да не изхожда само от финансовия фактор,поне не на 1-во място.Разбира се че трябва да има по внимателен подбор на кадри и по квалифициран персонал,но истината е че заплатите не са високи като изключим тези на основните дилъри а те са не повече от 2-3-ма човека.
Значи това важи за всяка професия. Но определено неефективността при повечето официални дилъри и сервизи е впечатляваща. Явно ги задоволява статуквото. Не знам за вас... Пожелавам това да е последното разочарование на колегата, но не бих се басирал wink.gif
Toyota Avensis AT221 7A-FE

nettle

Мнение от nettle » 25 Яну 2009 18:54

Аз отскоро съм им клиент(декември) и принципно не мога да кажа, че имам оплаквания от обслужването и отношението към мене от страна на търговеца и другия персонал, с който имах контакт. Дори ги оцених на max. като ми се обадиха миналата седмица с въпроси свързани с обслужването. Надявам се като дойде времето за контакти със сервиза им да са на това ниво, както търговците им.
Camry 2.5 TNGA HV

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 25 Яну 2009 20:45

и аз съм доволен от Търговеца,но като дойде време за сервиза - пълно разочорование.Разбрах че те и сами между двата отдела имат търкания(гледат да се преебват един друг-за сметка на клиента).Да си прехвърлят топката кое е виновен,кои какво не е направил и т.н.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 26 Яну 2009 09:00

При наличието на повече от един вносител отстъпките и сервизното обслужване са определящи.
Мой приятел си обслужва Outlander-а в Пловдив,въпреки че е закупен от Балканстар-София.

Аватар
joro_206

Мнение от joro_206 » 26 Яну 2009 14:05

да ти кажа и аз се замислих дали да не отида до Габрово - чул съм че там обслужването е на по-високо ниво.

П.С. Няма да ходя специално за това до Габрово, просто имам работа в региона и мога да ги съчетая.

sashoskiora

Мнение от sashoskiora » 26 Яну 2009 14:32

joro_206 написа:да ти кажа и аз се замислих дали да не отида до Габрово - чул съм че там обслужването е на по-високо ниво.

П.С. Няма да ходя специално за това до Габрово, просто имам работа в региона и мога да ги съчетая.
:thumbsup:

sandy

Мнение от sandy » 07 Фев 2009 09:09

ами хора замислете се,наистина там обслужването може да не е на най високото ниво,но нали се сещате че който и да има по сериозен проблем от провинцията отива в тм ауто да му го рещат,99 % от шибаните гаранционни случаи се првят там,този факт никак не е за пренебрегване,а онова мургавото че нищо не става от него то си личи от пръв поглед, но сигурно може да поръчва пици много добре и затова го държат там.:))))

Публикувай отговор