Относно гаранцията

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Cosmos

Относно гаранцията

Мнение от Cosmos » 31 Яну 2009 17:02

Искам да попитам дали допълнително монтирания ксенон нарушава гаранцията на колата?
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 31 Яну 2009 17:04

Подобно на PowerBox-а си го сваляш преди да отидеш в сервиза smile.gif

Cosmos

Мнение от Cosmos » 31 Яну 2009 18:12

и това е вариянт но дали може да се избегне и да ходя в бокса без да го свалям tongue.gif

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 31 Яну 2009 19:16

От къде си? В кой сервиз ще се обслужва атомобила? Принципно за да важи гаранцията не трябва да правиш доработки по автомобила освен при оторизиран сервиз на Тойота.
Човек се учи докато е жив.

djibri

Мнение от djibri » 04 Фев 2009 20:03

Важи ти гаранцията! Имам същата корола и преди 5-6 месеца си сложих ксенон. Дилърът ми е ТМ-ауто. Гаранцията ще ти падне ако дупчиш фаровете или се докаже, че ксеноните могат да повлияят по някакъв начин на електрониката.(имам го черно на бяло от ТМ-ауто). Лично аз си сложих корейски-KAIXEN (слагат го на KIA, Hyundai, FORD) за много добра цена- 350-400лв. Надявам се, че съм бил изчерпателен!

Cosmos

Мнение от Cosmos » 05 Фев 2009 08:28

Благодаря за инфото.Тука при нас слагат един за 200 лева не го знам какъв е, обаче тея кадето го слагат са ми приятели и на старите коли горяли често баластите дават го с гаранция, но ако горят много често режели майче някакви букси на фасунката че нагрявали и топят кабелите на баласта...и в тоя ред на мисли мисля да се откажа да слагам.Не знам дали на нова кола ще направи такъв проблем.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 05 Фев 2009 13:22

ми сложи си при Ме4о Кух;)
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

djibri

Мнение от djibri » 05 Фев 2009 22:54

Королата има много добри фарове, но ксенонът найстина си заслужава. Лично аз не те съветвам да си слагаш най-евтините китайски боклуци, които ти вадят очите. Ако си слагаш ксенон след това задължително направи реглаш на фаровете. Аз лично дълго време се чудих, но не съжалявам, свети 2-3 пъти по-надалеч.

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 07 Фев 2009 19:25

djibri написа:Лично аз не те съветвам да си слагаш най-евтините китайски боклуци, които ти вадят очите. Ако си слагаш ксенон след това задължително направи реглаш на фаровете.
малко се губи смисъла или по-точно се е размил тука в мисълта, без да се обиждаш, нищо лично.

1)няма как някой ксенон да ти "вади" очите, защото е китайски.
2)повечето ксенони се правят в китай, дори да са маркови, Бош примерно (един пример само).
3)за да не "вади" очи ксенонът, трябва да се регулират фаровете след като е поставен ксенонът (най-добре в сервиз, струва по-малко от 9лв.).

мисля така е по-добре казано :thumbsup:

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

djibri

Мнение от djibri » 07 Фев 2009 21:29

newmiro написа:
djibri написа:Лично аз не те съветвам да си слагаш най-евтините китайски боклуци, които ти вадят очите. Ако си слагаш ксенон след това задължително направи реглаш на фаровете.
малко се губи смисъла или по-точно се е размил тука в мисълта, без да се обиждаш, нищо лично.

1)няма как някой ксенон да ти "вади" очите, защото е китайски.
2)повечето ксенони се правят в китай, дори да са маркови, Бош примерно (един пример само).
3)за да не "вади" очи ксенонът, трябва да се регулират фаровете след като е поставен ксенонът (най-добре в сервиз, струва по-малко от 9лв.).

мисля така е по-добре казано :thumbsup:
И аз го видях тоя Бош-150лв. Ама колко е Бош? На мен ми го регулираха в ТМ-ауто за 22лв.
Предполагам има някаква разлика между този, който е правен от китайчетата в часа по трудово и някой като Philips, Osram...(дори и правени в Китай).
Лично аз правя сравнение между мойте ксенони и тези на такситата. На мен не ми пресветват и светат доста по-добре. wink.gif

Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 08 Фев 2009 18:51

аз дадох само един пример, ти си дал и други, а за това че си ходил в тм ауто за реглаж за 22лв. си се минал малко, що не си спести 15лв. :thumbsup:

Публикувай отговор