Като гледам, напоследък по улиците има бая повече тойоти в движение от ВАГ-ове... Може народа да не е толкоз ПРОЗД!LEXUS написа:Е,това е твоята гледна точка.От прагматичната гледна точка обаче да изръсиш една камара пари за Ауди е чиста глупост.Scott написа:Освен това са малко ентусиастите, дето биха се изръсили за Авенсис дизел автоматик една камара пари - колкото за Ауди или Волво.
Отделно,като чета горе цената за автоматика 150 коня,този със 177 к.с. няма да е толкова скъп като на едно Ауди А4 с такъв мотор и автоматик.
Българска премиера на Toyota Avensis

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
Значи има две гледни точки - моята и прагматична такава. biggrin.gifLEXUS написа:Е,това е твоята гледна точка.От прагматичната гледна точка обаче да изръсиш една камара пари за Ауди е чиста глупост.
Отделно,като чета горе цената за автоматика 150 коня,този със 177 к.с. няма да е толкова скъп като на едно Ауди А4 с такъв мотор и автоматик.
А относно скоростната кутия, мисля че точно това се опитваме да изясним - защо не се слага на Авенсис дизел 177 коня. Ти имаш ли някакъв прагматичен отговор?

- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Така де не ти , а клиентаScott написа:Не го плащам аз, а потенциалния купувач.![]()
Освен това са малко ентусиастите, дето биха се изръсили за Авенсис дизел автоматик една камара пари - колкото за Ауди или Волво.
И не на последно място - на пръсти се броят 6-степенните А/Т за напречно разположен двигател с капацитет над 400Нм.

Плюс това не мисля , че Авенсиса може да струва колкото Ауди . Това го знам от една друга тема дето Аудито е малко по-скъпо от МБ и БМВ

BTW: Lexus-сите с напречно разположен двигател ли са ?
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
http://svab.bg/Frame_BG/sales/sales-2008.htm Ако вярваме на тази статистика дидо верно ще остава безработен след някоя друга година

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
http://www.dnevnik.bg/skorost/2009/01/2 ... bulgariia/
Защо навсякъде в България се изтъкват екстри които никога (или поне не и скоро) няма да видим при официялният вносител тук. Като например "адаптивен круиз контрол" "предупреждение за напускане на пътя" сигурно има и други. Рекламират се, а после човек не може да си ги купи... или трябва да си ги купува от друга държава...
Защо навсякъде в България се изтъкват екстри които никога (или поне не и скоро) няма да видим при официялният вносител тук. Като например "адаптивен круиз контрол" "предупреждение за напускане на пътя" сигурно има и други. Рекламират се, а после човек не може да си ги купи... или трябва да си ги купува от друга държава...
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Тук е малко по-ясно и синтезирано... http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=56530.0Ael написа:http://svab.bg/Frame_BG/sales/sales-2008.htm Ако вярваме на тази статистика дидо верно ще остава безработен след някоя друга година
Обърнете внимание на растежа на Subaru

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Не разчитай прекалено на реномето на марката...
Масовостта не винаги е признак на добро реноме, а обикновено е признак на добър маркетинг и/или ниска цена..
Имайки впредвид, че авенсис си е направен от европейци за европейския пазар и заема изключително малък процент от 'масовите' продажби ме учуди такава голяма разлика (порядък 9х.лв за топ оборудването)...
На времето Авенсиса практически нямаше конкуренция в класа си като съотношение цена/качество, но сега нещата нещо са се променили в лоша посока, или гърците пак са се престарали в цените...
Относно продажбите и реномето: ако гледаме точно този клас, Маздат6 съм убеден, че ще бие в пъти авенсиса по продажби в световен мащаб.
И то не заради някакви супер качества (въпреки, че има добро реноме заради първия модел), а най-вече заради това, че се предлага в цял свят...
Масовостта не винаги е признак на добро реноме, а обикновено е признак на добър маркетинг и/или ниска цена..
Имайки впредвид, че авенсис си е направен от европейци за европейския пазар и заема изключително малък процент от 'масовите' продажби ме учуди такава голяма разлика (порядък 9х.лв за топ оборудването)...
На времето Авенсиса практически нямаше конкуренция в класа си като съотношение цена/качество, но сега нещата нещо са се променили в лоша посока, или гърците пак са се престарали в цените...
Относно продажбите и реномето: ако гледаме точно този клас, Маздат6 съм убеден, че ще бие в пъти авенсиса по продажби в световен мащаб.
И то не заради някакви супер качества (въпреки, че има добро реноме заради първия модел), а най-вече заради това, че се предлага в цял свят...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008