към притежателите на CELICA VVTI 1.8 143HP 2000 год

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 29 Яну 2009 12:19

Scott написа:Това е така, но при тази скоростна кутия вероятността да го направиш по погрешка е много по-голяма - просто положенията на лоста за предавките са близко (за да я направят по-спортна). А предполагам, като се поразбият и пластмасовите втулки и разтегнат жилата става още по-лошо.
Не знам дали са пластмасови втулките и какво ще стане когато се разтегнат жилата (дори не знам за какви жила става въпрос). Единственото, за което АЗ внимавам е задната, защото е до първа, просто лоста се бута малко повече на ляво (от първа) и след това нагоре. Ако бързаш много лесно можеш да вкараш задна вместо първа. Случи ми се в едно задръстване. Хубавото е, че писка когато е на задна. :)

И между другото, за 8 годишна кола, скоростите влизат изненадващо точно, лоста грам не играе, не ми е ясно как някой ще обърка предавките. Скоростният лост не е като на стар икарус..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

c3ll

Мнение от c3ll » 03 Фев 2009 14:14

Европейският модел на Селика с малкият (143 бхп европа, 140 конюва сащ) двигател е със скоростната кутия Ц60 (тази която се предлага в сащ за големият двигател(192 бхп в европа, 180хп в сащ)) която е доста по-силна от Ц56 която по принцип те слагат на своят малък двигател. Вероятността да счупиш скоростна кутия на малкият двигател е... 0.(0)1% освен ако не си безбожен карък. Тогава е 0.(0)2%. Освен това европейският модел има ограничители на предавките които почти не ти позволяват да сбъркаш предавката която искаш да върнеш. И аз съм имал миссшифтове за момента скоростната ми кутия е песен... дори и при ръчкането което аз и прилагам... "фтулките" и "жилата" поне в моята кола за 8-9 години не са МРЪДНАЛИ, незнам, ако се опасяваш че след 30 години ще се разтропат, дам, не я купувай :thumbsup: :)
разхода е много приличен, на МОЕТО каране смесеният ми разход е 8-9 ... а аз живея в Бургас и следвам във Варна ... сами правете извода как го карам тоя път с тия завой, как я карам градско и тя колко харчи ... за момента при съвсем обикновенно каране без икономични режими и моменти и так далее най-големият ми успех е 685 км на един резервоар, точно на толкова ми светна полилея...

стабилност и тралала другите работи мисля че няма смисъл да ги коментирам ... беше ме яд когато неможах да взема големият двигател, но пък след като взех малкият разбрах, че не съм и предполагал, че 140 коня могат да теглят така една каруца... тея коне са на анаболи, честно ви казвам :) след 2-3 месеца ще видим какво е със 200+ кобили на колелата ... други въпроси ?
Изображение

'01 Toyota Celica 1.8l ХХХ bhp, Spectra Blue.
Burgas, Bulgaria. Reg N: A0190KA.

Публикувай отговор