Съвет за тип масло за Авенсис 1999г-2.0 TD
nikolov22
Bass_Man
ninormal
martod
nikolov22
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 25 Яну 2009 12:26

А ако масло по 30лв литъра ви успокоява, може и с повече търсене да си намерите и за над 40

Aleksandar
Мнение от nikolov22 » 25 Яну 2009 19:42
предполагам знаеш че тойота произвежда лексус,даихацу ,и субару на 3 нямат нищо общоAleksandar написа:Предполагам знаете, че Ессо е икономичния продукт на Ексън, а премиумното им е Мобил 1. За мен не че има значение, но... И всяко не менте масло е оригинално. Но няма такова масло "Тойота". Даже Елфа е по Рено. Поне го пише на двигателите![]()
А ако масло по 30лв литъра ви успокоява, може и с повече търсене да си намерите и за над 40
nikolov22
diver
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 25 Яну 2009 23:20
Да, но още по-малко имат с каквото и да е маслоnikolov22 написа:предполагам знаеш че тойота произвежда лексус,даихацу ,и субару на 3 нямат нищо общоAleksandar написа:Предполагам знаете, че Ессо е икономичния продукт на Ексън, а премиумното им е Мобил 1. За мен не че има значение, но... И всяко не менте масло е оригинално. Но няма такова масло "Тойота". Даже Елфа е по Рено. Поне го пише на двигателите![]()

Aleksandar
Мнение от akula » 02 Мар 2009 11:42
И СЕГА КАКВО МАСЛО ДА СЛОЖА
МОЛЯ ЗА .....ПОМОЩ
akula
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Мар 2009 11:53
Правилно са ти казали в сервиза.
Защо ще му доливаш?!
Нали скоро ще имаш смяна на масло - тогава ще си го напълниш до максимума (на щеката, щото едни майстори бяха налели 10л масло в двигателя в опит явно да го напълнят до капачката) biggrin.gif
А за маслото - колега, толкова има изписано по темата, че явно всички колеги са се изморили да отговарят едно и също... Слага се препоръчаното по параметри от производителя масло...
Като марка на маслото - всеки сам си решава.
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- Aleksandar
Мнение от Aleksandar » 02 Мар 2009 15:01
http://www.nissanbg.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=13249akula написа:Гледам ,че всички давате акъл ,но никой не каза какво точно масло да слагаме в двигателите.Аз имам Авенсис 2005г. D4D 116 к.с.Изминал съм 13200 км. и с учудване видях че като вдигнах щеката на маслото то стои между двата белега точно по средата. Излиза че гори масло .Не съм и доливал . От сервиза казаха че това е нормално,но аз се съмнявам.колата е на 70000км.
И СЕГА КАКВО МАСЛО ДА СЛОЖА
МОЛЯ ЗА .....ПОМОЩ
Aleksandar
Мнение от akula » 02 Мар 2009 18:44
Мислех,че щом маслото на щеката е до половината значи липсват поне 2-3 литра а реално ако долея 1 литър ще дойде на максимума.
Сигурно ще си купя масло от тойота само че не наливно а в запечатани туби. Кой знае какво са сложили във варелите на наливното
akula
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 03 Мар 2009 00:05
akula - батенце оди върни книжката да си ти дават ягнето , че още първия или втория ден от курсовете за МПС се учи , че на всяка една кола разликата от минимума до максимума на пръчката е точно 1 литър !
Bass_Man
Мнение от akula » 03 Мар 2009 07:55
Не знам не съм чак толкова вещ по това коя кола колко и е разликата между двата белега .А това с книжката е глупаво казано.
Предната ми кола беше ПЕЖО 605 дизел2.1 За 10000 км. маслото пада на 2-3мм. от максимума и така до следващата смяна. а колата я взех на 140000 и я карах близо 90000км.
akula
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru