Съвет за тип масло за Авенсис 1999г-2.0 TD

Аватар
marioblue

Съвет за тип масло за Авенсис 1999г-2.0 TD

Мнение от marioblue » 17 Яну 2009 16:10

Здравейте!Прочетох доста мнения и съвети за различни типове и видове масло за дизеловия двигател!Но ме интересува нещо повече за марковото масло ТOYOTA!Къде може да се намери и естествено цената?
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. , TD

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Яну 2009 16:29

Няма такова нещо , като марково масло Тойота ! Ако искаш наистина хубаво масло се обърни към някой вносител/дистрибутор на масла .
Ако не ходи в ТМ Ауто да ти сипят нещо от варела biggrin.gif .

Аватар
marioblue

Мнение от marioblue » 17 Яну 2009 16:51

Bass_Man написа:Няма такова нещо , като марково масло Тойота ! Ако искаш наистина хубаво масло се обърни към някой вносител/дистрибутор на масла .
Ако не ходи в ТМ Ауто да ти сипят нещо от варела biggrin.gif .
" На моя авенсис (VVT-i) слагах само оригиналното (първоначално Кастрол, а след това с марката Тойота)... Проблеми не съм имал с маслото.
Събираше 4.2л. Преди всяка смяна в сервиза препоръчваха и промивка: добавка, която доливаха към старото масло и двигателя работеше със сместа на празен ход 3-4 минути.
Явно имаше полза от промивката, защото маслото стоеше доста чисто още около 5-6х.км... " Това е мнение на колега! sad.gif Оттам произхожда и моето запитване за този вид масло-марка ли е,тип ли е или нещо друго! :help:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 17 Яну 2009 17:24

Значи ти хубаво си чел ама то бая има писано за маслата !
Тойота не произвежда масла ( казвам го за не знам кой път) . Има си производители , които обаче правят масла по техни базови спецификаций ( колкото колата да не се разпадне в гаранционния срок) , които пълнят варели с това масло и го доставят на дистрибуторите.
Общо взето това е едно доста скъпо масло за клиента но много евтино за дистрибутора . С не кой знае какви параметри . За същите пари може да си вземеш някакво "фирмено" масло с вискозитет съобразен с модела на автомобила и сезона .
Разбира се можеш да си купиш и от дистрибутор на Тойота и колата ще си върви и с него.
До колкото съм виждал Тойота препоръчвт и работят с масла на Кастрол . Така , че съвсем спокойно можеш да си купиш пълна синтетика на Кастрол ( но е важно да е оригинално ) . Но ако сипеш Мобил 1 или Мотул също няма да имаш ядове. Въпроса е да си купиш най-скъпото и оригинално масло , което можеш да си позволиш . А не да робуваш на марки !

Аватар
marioblue

Мнение от marioblue » 17 Яну 2009 18:05

Bass_Man написа:Значи ти хубаво си чел ама то бая има писано за маслата !
Тойота не произвежда масла ( казвам го за не знам кой път) . Има си производители , които обаче правят масла по техни базови спецификаций ( колкото колата да не се разпадне в гаранционния срок) , които пълнят варели с това масло и го доставят на дистрибуторите.
Общо взето това е едно доста скъпо масло за клиента но много евтино за дистрибутора . С не кой знае какви параметри . За същите пари може да си вземеш някакво "фирмено" масло с вискозитет съобразен с модела на автомобила и сезона .
Разбира се можеш да си купиш и от дистрибутор на Тойота и колата ще си върви и с него.
До колкото съм виждал Тойота препоръчвт и работят с масла на Кастрол . Така , че съвсем спокойно можеш да си купиш пълна синтетика на Кастрол ( но е важно да е оригинално ) . Но ако сипеш Мобил 1 или Мотул също няма да имаш ядове. Въпроса е да си купиш най-скъпото и оригинално масло , което можеш да си позволиш . А не да робуваш на марки !
Благодаря ти за изчерпателния отговор!Беше полезно за мен да прочета някое компетентно мнение! :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 17 Яну 2009 18:13

marioblue написа: Благодаря ти за изчерпателния отговор!Беше полезно за мен да прочета някое компетентно мнение! :thumbsup:
Бих казал информативно , а не компетентно но ще е добре ако ти свърши работа :thumbsup: .

diver

Мнение от diver » 17 Яну 2009 19:55

marioblue написа:... На моя авенсис (VVT-i) слагах само оригиналното (първоначално Кастрол, а след това с марката Тойота)...
незнаех, че тойота произвеждат масла....вероятно с гориво тойота, ще възвят повече и ще харчат по-малко....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 18 Яну 2009 14:02

.....произвеждат оригинални лепенки TOYOTA biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

тук във Варна като ходих да проверявам колко ще ми струва да ми сменят маслото в сервиза на Тойота ги попитах каква марка е маслото и те ми казаха че било ТОЙОТА. Само че лепенката с Тойота беше лепната върху надписа Valvoline на 1 варел така че ми се струва че работата е ясна :thumbsup:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

diver

Мнение от diver » 18 Яну 2009 14:16

alex_varna написа:.....произвеждат оригинални лепенки TOYOTA biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

тук във Варна като ходих да проверявам колко ще ми струва да ми сменят маслото в сервиза на Тойота ги попитах каква марка е маслото и те ми казаха че било ТОЙОТА. Само че лепенката с Тойота беше лепната върху надписа Valvoline на 1 варел така че ми се струва че работата е ясна :thumbsup:
Ти пък пробвай да платиш с лепенка евро върху оргинална левова банкнота biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
ninormal

Мнение от ninormal » 18 Яну 2009 15:37

Внимавайте с мобила :) Има мобил и мобил.... Немски,турски и др.. Занимавам се с масла и мога да заявя ,че има огромна разлика в работата на мотора от мобил до мобил :) Колега мога да ти препоръчам Q8 това масло е супер. Не е много скъпо ,а има добри смазочни качества :) Не съм срещал ментак на Q8 понеже е ефтино и няма смисъл да го магерят :) Ако искаш скъпо и хубаво масло си вземи Nippon(ако намериш) или от маслото на алфа ромео :thumbsup:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Яну 2009 15:41

Ми колега аз тома му писах да си вземе Мобил 1 , а не Мобил . И да си го закупи от официален дистрибутор , а не от Метро !
Принципно има хиляди марки масла и има доста добри от тях . Обаче реално обикновенния човек няма как да разбере какво точно са му продали , а разликите в цените не са чак толкова големи за да не си купи човек Кастрол или Мобил 1 да кажем .
Както може да си купи човек и Киа , която пак ще го вози .

Аватар
ninormal

Мнение от ninormal » 18 Яну 2009 16:21

Ам не съм казал от Метро :) Дори и от магазините за масла продават ментаци :) Най-добре е да има някой човек в Германия и да му донесе или да си поръча :) Че каквито неща съм виждал.... :) То честно казано и М10Д да сложат в тубите на външен вид няма рализка :D

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Яну 2009 17:16

ninormal написа:Ам не съм казал от Метро :) Дори и от магазините за масла продават ментаци :) Най-добре е да има някой човек в Германия и да му донесе или да си поръча :) Че каквито неща съм виждал.... :) То честно казано и М10Д да сложат в тубите на външен вид няма рализка :D
И аз не съм казал в магазин за масла biggrin.gif , а в магазин на официален дистрибутор !!!
А иначе ако не го вземеш от хубав магазин и в Германия може да си купиш немско М10Д :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 18 Яну 2009 17:21

Bass_Man написа: И аз не съм казал в магазин за масла biggrin.gif , а в магазин на официален дистрибутор !!!
А иначе ако не го вземеш от хубав магазин и в Германия може да си купиш немско М10Д :thumbsup:

Бас ман-е, затваряй енциклопедията и тръгвай към срещата на ЕКО-то biggrin.gif

zapri-pz

Мнение от zapri-pz » 18 Яну 2009 17:54

:thumbsup: brao za tiq masla se nasraxte ima maslo toyota kakto ford i opel az karam s maslo toyota ima go vav vseki shou rum na toyota.10w-40 struva 18.60 lv litara v botilki po 1litar.za tva neprosvetenite da mal4at
imam jelqzni djanti za avensis 15 cola 5,100 za dospodina ot burgas

Публикувай отговор