Авенсис - прдни спирачни дискове
Авенсис - прдни спирачни дискове
Имам въпрос - може ли предни спирачни дискове на Тойта Авенсис 2.2 Д-4Д, след пробег от 60 хил. км. да се изтъркат на половина, като за цялото си съществувене автомобила е сменил само веднъж предни накладки ?
AVENSIS SEDAN 2.2 D-4D
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Авенсис - прдни спирачни дискове
Важно е с какви накладки е направена последната смяна. Има накладки, които "изяждат" спирачните дискове неимоверно много.nikeza написа:Имам въпрос - може ли предни спирачни дискове на Тойта Авенсис 2.2 Д-4Д, след пробег от 60 хил. км. да се изтъркат на половина, като за цялото си съществувене автомобила е сменил само веднъж предни накладки ?
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Може !nikeza написа:Имам въпрос - може ли предни спирачни дискове на Тойта Авенсис 2.2 Д-4Д, след пробег от 60 хил. км. да се изтъркат на половина, като за цялото си съществувене автомобила е сменил само веднъж предни накладки ?
Да не би 100 000км ресурс на спирачен диск да ти се виждат малко ?
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
-
- Обратна връзка:
malko sa, za originalni nakladki osobenno.Bass_Man написа:Може !nikeza написа:Имам въпрос - може ли предни спирачни дискове на Тойта Авенсис 2.2 Д-4Д, след пробег от 60 хил. км. да се изтъркат на половина, като за цялото си съществувене автомобила е сменил само веднъж предни накладки ?
Да не би 100 000км ресурс на спирачен диск да ти се виждат малко ?
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)
Може и още как,всичко зависи от скоростта ,от която се спира т.е. от стила на каране.А първите накладки си отиват на 60к, виж в сервизната кога са сменяни и ще се ориентираш.Няма как да ти променят одометъра това не е пасатор.А ако ECU-то ти е от новите 32-bit просто е невъзможно.Нали не бият ,а са само извън допуска.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Ако новия собственик на авенсиса ми кара с моя стил - на 150-180х.км би сменил предни накладки за първи път....
Аз смених оригиналните задни на 90х.км, просто защото в сервиза смятаха, че няма да изкарат още 15х.км. Тогава предните бяха износени на около 45-50%...
Обикновено диск се сменя на две смени на накладки (ако не е крив разбира се)...
Просто съм забелязал, че повечето ми коли при смяна на първи накладки са с износване на диска около 50%. При втората смяна диска вече е около минималната дебелина...
Но на колко километра никой не може да ти каже - много зависи от стила и маршрута, по който караш...
Аз смених оригиналните задни на 90х.км, просто защото в сервиза смятаха, че няма да изкарат още 15х.км. Тогава предните бяха износени на около 45-50%...
Обикновено диск се сменя на две смени на накладки (ако не е крив разбира се)...

Просто съм забелязал, че повечето ми коли при смяна на първи накладки са с износване на диска около 50%. При втората смяна диска вече е около минималната дебелина...
Но на колко километра никой не може да ти каже - много зависи от стила и маршрута, по който караш...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008