Шум след смяна на гуми
Шум след смяна на гуми
Вчера на Яриса сложих 195/55/15 гуми отзад , а досега карах с 185/55/15 и след смяната на гумите се появи някъв шум , първо си помислих че опират ама минах през един канал да я видя отдолу и не опира никаде
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Ами ако си сложил зимни гуми, а до сега си бил с летни ще шуми. Нормално е зимните гуми да са по-шумни от летните.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- mitiracing
- Обратна връзка:
Здравей колега и аз сам така в момента но само на мокро,та бая се оглеждах и ослушвах преди да се усетя че е от гумите
зависи от марката,каналите............
Има едно като свирене не точно все едно нещо стърже отдоло но това е само ако пътят е много мокър иначе на сухо всичко е ок.
Аз съм с General 155/80/13 зимни взех ги нови.
Има едно като свирене не точно все едно нещо стърже отдоло но това е само ако пътят е много мокър иначе на сухо всичко е ок.
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.
От майстори знам, че при смяна на размера на гумите или цолажа на джантите е много вероятно да извие лагер на главината, но в твоя случай може просто при смяната да са напомпали гумите повечко и затова да са шумни- провери си налягането, че като знам на мен как са ми връщали колата след смяна на гуми... 

за лагер едва ли ,защото се появи веднага след смяната още първите метри може както казва колегата да е от гумите , защото са некви River ICE GRIP , които били по лиценз на Pirelli , аз нито сам ги чувал тия гуми , нито мога да намеря каквато и да е информация за тия гуми в интернет , иначе гумите са с 10мм. граифер карани само месец , два , като смених предните , а те са Gislaved Euro Frost 3 нямаше никъв проблем
- mitiracing
- Обратна връзка:
Здравей колега и аз сам така в момента но само на мокро,та бая се оглеждах и ослушвах преди да се усетя че е от гумите
TOYOTA TERCEL 1998g 1,5 16v 100ps 5E-FE AТМ Canada spec.
zimnite gumi 6umqt pove4e i na razli4nite nastilki zvuka e razli4en moge dori i da svirqt no ako e lager se use6ta v zavoi.naprimer ako uskorqva6 v desen zavoi leviq zaden lager se natovarva mnogo i zapo4va da vie dvapati po silno sas prednite e po satiq na4in samo4e trqbva da namalqva6 v zavoq.i az imam toq problem sas gumite prosto sa si takiva
adrenalina e nai silniq narkotik