новата Avensis

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Яну 2009 18:38

shtephan написа:"кола се купува след първия фейс лифтинг".
Ако всички си копуват чак след дейс лифта никога няма да го дочакат biggrin.gif

Аватар
shtephan

Мнение от shtephan » 10 Яну 2009 11:37

А защо, сноби мнооого.Гледат рекламки,слушат жените си.Да са живи и здрави и да пишат във форумите.Матапя се ,а колегата да купува преди да са спрели и англичаните.
AVENSIS SEDAN 1.6 FaceLift2007

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 10 Яну 2009 19:38

joro_206 написа:за БГ.
искам да си взема Авенсис, но ако скоро има нова модификация ще изчакам,затова и питам.
Искам да е автоматик,но досега се предлагат само бензинови автоматици.
Жоро, нали версото ти е ново! unsure.gif Да не би нещо да не ти хареса бензиновият вариант, защото харчи много градско, че сега искош дизел? unsure.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Яну 2009 20:10

Зимата думата "дизел" е в дървена ваканция.Даже мисля че е забраниха и със закон. Карам служебен дизел с печка уж и загрява 4 пъти по бавно от мойта бензинка. Казвам уж щото била неква автоматична и се включвала само от -1C и на доло. Тогава става много интересно ,цялата кола се закрива от дим, все едно нинджа-автоджамбаз е дошла да ми краде колата....
Изображение1G-FE

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 10 Яну 2009 20:22

Ael написа:Зимата думата "дизел" е в дървена ваканция.Даже мисля че е забраниха и със закон. Карам служебен дизел с печка уж и загрява 4 пъти по бавно от мойта бензинка. Казвам уж щото била неква автоматична и се включвала само от -1C и на доло. Тогава става много интересно ,цялата кола се закрива от дим, все едно нинджа-автоджамбаз е дошла да ми краде колата....
Мойта се включва ръчно с копче и се загрява много бързо! Това с автоматична печка го чувам за първи път! Да не би да е повредена. unsure.gif Какъв е този бял дим и за каква кола става въпрос?

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Яну 2009 20:28

Става въпрос за форд турнео, дима е бял, мирише на изгоряло кюмбе и не винаги пуши. Въпреки всичко колата загрява ужасно бавно (около 20 мин. градско каране)
Изображение1G-FE

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 10 Яну 2009 20:44

Ael написа: (около 20 мин. градско каране)
За Форд е сесвем нормално. biggrin.gif biggrin.gif

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 10 Яну 2009 21:37

Ael написа:Става въпрос за форд турнео, дима е бял, мирише на изгоряло кюмбе и не винаги пуши. Въпреки всичко колата загрява ужасно бавно (около 20 мин. градско каране)
Наи-вероятно е позаминала подгряващата свещ. Сменя се и дима изчезва. :thumbsup:

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Яну 2009 22:29

Най-интересното е че от форд казват че така трябва да си пуши и че всичко е наред. Аз не разбирам от печки, но си мисля че след като има такава ,тя не трябва да топли само двигателя ,ами трябва и ние в купето да усещаме нещо. То не можеш да ходиш да се караш след като не знаеш за кво става въпрос.
Изображение1G-FE

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2009 22:48

Попитай във Форд форум. Ей така, от чисто любопитство. Какво значи " Така си пуши"?!?! Нали има Евро 4, Евро 5 и т.н.?!?!

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Яну 2009 23:35

Fido Dido написа:Попитай във Форд форум...
То и такова ли има laugh.gif Тя пуши отдоло от към под двигателя, но дима е толкова много че по някое време си мислиш че си прегазил димка. Пак де хората от Форд дадоха умен съвет. Казаха ми че като съм палил сутрин да си пусна да ми върти само вътре въздуха за да не се издуша. Все пак типично бългаско съзнание - като не можеш да помогнеш даваш акъл happy.gif
Изображение1G-FE

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 11 Яну 2009 01:02

Kiki написа: Мойта се включва ръчно с копче и се загрява много бързо! Това с автоматична печка го чувам за първи път! Да не би да е повредена. unsure.gif Какъв е този бял дим и за каква кола става въпрос?
Аз пък за първи път чувам за ръчна . Повечето печки се програмират за определени часове , интервали или температури . Сигурен ли си , че твоята е само ръчна ?

Scott

Мнение от Scott » 11 Яну 2009 11:38

Доста се отклонихме от темата за новата Авенсис ...... wacko.gif
Ael написа:...Аз не разбирам от печки, но си мисля че след като има такава ,тя не трябва да топли само двигателя ,ами трябва и ние в купето да усещаме нещо...
На старата ми кола беше Eberspacher (другата разпространена марка е Webasto) D5W5 Hydronic. Печката топлеше само охладителната система и режима й се регулираше от външната температура и температурата на охлаждащата течност. Има модели, при които само управляващия блок е различен, които са с таймер или ръчен бутон. При наличие на допълнителен топлообменник (повечето минибусове го имат) те могат да топлят и вътрешното пространство.
Ако искаш да си оправиш твоята регистрирай се в http://www.fordgalaxy.org.uk и потърси информация за Auxiliary heater - имаше много подробна статия от един руснак. Ако не се оправяш прати ми ЛС, ще изровя каквото бях събрал и използвал да реша същия като твоя проблем.
Ето малко техническа информация:
http://www.eberspacher.com/downloads/te ... manual.pdf

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 11 Яну 2009 18:16

Scott написа:...Ако искаш да си оправиш твоята регистрирай се в http://www.fordgalaxy.org.uk и потърси информация за Auxiliary heater - имаше много подробна статия от един руснак. Ако не се оправяш прати ми ЛС, ще изровя каквото бях събрал и използвал да реша същия като твоя проблем.
Ето малко техническа информация:
http://www.eberspacher.com/downloads/te ... manual.pdf
Колата е служебна, аз нищо няма да тръгна да оправям. Намесих се само за да разбера дали е нормално да пуши така и да не топли купето. Ако си сигурен че има изгоряла свещ (гледам че си имал същите проблеми) ще я закарам във Форд да я оправят и този път ще бъда по настоятелен. Тя и без тва ми скърца сервото та и него да погледнат... Благодаря за изчерпателния отговор все пак де wink.gif
Изображение1G-FE

Scott

Мнение от Scott » 11 Яну 2009 18:22

Нормално е да попушва, ако се кара само на кратки разстояния - режима на работа на печката е такъв, че тя не може да загрее напълно за 5-10 минути и ако палиш и гасиш колата често недоизгорялата нафта пуши. Ако се кара на дълги разстояния или без да се гаси за период от 1-2 часа, не би трябвало да има пушене.
Ael написа:... ще я закарам във Форд да я оправят и този път ще бъда по настоятелен...
Страхувам се, че там няма да се занимават със смяна на свещ. Оторизираните сервизи сменят целия модул (печката) и цената не е никак приятна. Но пък колата е служебна... tongue.gif biggrin.gif

Публикувай отговор