Помощ относно бордовия компютър на Yaris 2001
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
За друг "Ярис" не знам, но на "Авенсиса" е абсолютно като но твоята кола. При гасене на двигател се нулират автоматично данните само на средната скорост и изминатите километри!didak написа:А има ли някой с ярис до 2003-та, при който не се нулира при всяко палене?

Последно промяна от Kiki на 20 Дек 2008 19:44, променено общо 1 път.
Искам да знам средния разход на колата за даден период от време, било от пълен до пълен резервоар или за цял месец каране, или за цяла зима....просто искам да се нулира когато аз реша, както е било на всичките ми коли до момента. Виждам че и други яриси са в подобно положение. Може така да е тоя модел при тия години. На старата ми кола можеше да се засича от палене до палене или да се премине в ръчно нулиране ставаше с последователно натискане и задържане на два бутона...Надявах се и тук да е така. Искам да питам - може ли това да се отстрани като проблем със смяна на софтуер или нещо от сорта...и има ли възможност някой който се занимва с ел. по тойоти да е срещал тоя проблем и да даде отговор..
Много се надявам да оправя проблема!!! Искам да БЛАГОДАРЯ на колегата предоставил ми ръководството за работа, от него научих страшно важни неща.
Много се надявам да оправя проблема!!! Искам да БЛАГОДАРЯ на колегата предоставил ми ръководството за работа, от него научих страшно важни неща.
Моята е 1.3 януари 2002 модификацията е ЛУна, компа се нулира със задъжане на копчето при съответното показания, напр. седен разход, задържаш няколо секунди, избипква и нулира. Ако не го пипам до следващото нулиране все трупа и усреднява. Същоъо и със средната скорост. Никога не се е нулирала при палене.
Колата е от магазина, само аз и жена ми сме я карали. Японска е, точно преди да стартира френското производство. С антената отпред, без гумените лайсни на броните, тоя фейслфт излезе няколко месеца след като я взехме.
Колата е от магазина, само аз и жена ми сме я карали. Японска е, точно преди да стартира френското производство. С антената отпред, без гумените лайсни на броните, тоя фейслфт излезе няколко месеца след като я взехме.