Как се сменя крушка на фар на Айго?
-
- Обратна връзка:
Как се сменя крушка на фар на Айго?
Ми тва е. Помагайте преди да сме счупили нещо 

Днес мисленето особено ме затруднява.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Как се сменя крушка на фар на Айго?
В сервиза! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gifmyrshavija написа:Ми тва е. Помагайте преди да сме счупили нещо
-
- Обратна връзка:
-
- Обратна връзка:
- Kiki
Каквото повикало, такова се обадило! Това не е мършав форум за мършави! Ти сам си си го написал това име!myrshavija написа:Да, нов съм. Но май не е за мен тук - прекалено много са остроумните.
Благодаря на щръкльо за инфото, но идеята беше да опитаме да я сменим сами, ако е възможно.
На "много по-умните от мен" пожелавам приятно прекарване в "остроумния" форум!

Никога не съм виждал айго с отворен капак, камо ли да му сменявам крушките на фаровете.........., но до колкото разбрах с нищо почти, тази операция не се различава от смяната на почти всеки съвременен автомобил. Ето какво са обяснили колегите в американския тойота форум:
How to change the Light bulbs on the Aygo:
Locate the connector which is behind the headlamp, directly behind the indicator bulb itself. The bulb holder itself is grey.
Remove (you may need to use the flat head screwdriver) the wire locking tab on the connector, and pull it off (don’t lose it).
Twist the unit anti-clockwise and withdraw the bulb holder. It is a tight fit so might need some elbow grease.
You'll see then the bulb. Push the old bulb inwards and rotate anti-clockwise, as you would a normal bulb.
Then replace with the new bulb in the same way! Place the connector back in and secure with the locking tab, and twist back into place.
No picture of the how to but a picture of the after!!
Top Tip:
Start with the left indicator as it is easier to access, the right one is behind the battery and harder to locate and you may need to twist off the unit before removing the locking pin as it is difficult to reach.
Надявам се, че ще се справиш с английския!

How to change the Light bulbs on the Aygo:
Locate the connector which is behind the headlamp, directly behind the indicator bulb itself. The bulb holder itself is grey.
Remove (you may need to use the flat head screwdriver) the wire locking tab on the connector, and pull it off (don’t lose it).
Twist the unit anti-clockwise and withdraw the bulb holder. It is a tight fit so might need some elbow grease.
You'll see then the bulb. Push the old bulb inwards and rotate anti-clockwise, as you would a normal bulb.
Then replace with the new bulb in the same way! Place the connector back in and secure with the locking tab, and twist back into place.
No picture of the how to but a picture of the after!!
Top Tip:
Start with the left indicator as it is easier to access, the right one is behind the battery and harder to locate and you may need to twist off the unit before removing the locking pin as it is difficult to reach.

Надявам се, че ще се справиш с английския!
-
- Обратна връзка:
Давай Kiki, обичам те! Знам, че можеш и по-добре.
Благодаря за сериозните отговори. Май ще напъваме повече - вчера като дърпахме буксата се клатеше цялата крушка вътре и ни достраша да не изкъртим нещо. Иначе буксата е по-скоро бяла на цвят, отколкото сива. А и успяхме да открием сервизната книжка, където пише, че става с дърпане biggrin.gif
Благодаря за сериозните отговори. Май ще напъваме повече - вчера като дърпахме буксата се клатеше цялата крушка вътре и ни достраша да не изкъртим нещо. Иначе буксата е по-скоро бяла на цвят, отколкото сива. А и успяхме да открием сервизната книжка, където пише, че става с дърпане biggrin.gif
Днес мисленето особено ме затруднява.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Бате спокич тоя форум не е за един ден !
Бтв като дърпате буксата хванете с една ръка основата около лампата от страна на отражателя и с другата дърпайте . Защото има вариант да напъвате върху скобата ( ако я има ) , която да държи крушката към отражателя . И може да я деформирате ако много дърпате .
Демек дърпаш буксата и едно временно с това натискаш под нея към фара/отражателя въху гумения тампон и лека полека ще стане .
След това би трябвало да се маха гумения тампон и след него се освобождава скобата и се вади крушката .
Не знам при теб дали е така но на повечето кочини е така .
Бтв като дърпате буксата хванете с една ръка основата около лампата от страна на отражателя и с другата дърпайте . Защото има вариант да напъвате върху скобата ( ако я има ) , която да държи крушката към отражателя . И може да я деформирате ако много дърпате .
Демек дърпаш буксата и едно временно с това натискаш под нея към фара/отражателя въху гумения тампон и лека полека ще стане .
След това би трябвало да се маха гумения тампон и след него се освобождава скобата и се вади крушката .
Не знам при теб дали е така но на повечето кочини е така .
- Kiki
И аз те обичам!myrshavija написа:Давай Kiki, обичам те! Знам, че можеш и по-добре.