Винетка?????
-
Темата я пуснах именно заради проблемното намиране на винетки,аз се сдобих с такава още на 1-ви,открих ски сезона на Боровец и не ми се започваше с глоба новата година,някак не ми се даваха 67лв но нямаме избор,а какво получаваме в замяна е друг въпрос,няма да се изказвам.Проблем е че като имаш две коли трябва да избираш между двете Королата на жената тъкмо я взехме и не мисля да я сменяме в скоро време но за дълъг път,не е удачна,мойта мисля да я сменям и винетката ми седи за сега в документите,под предлог че ми е спукано предното стъкло.Но това много кофти така или иначе едно семейство има повече от една кола и това че не може да се ползва винетката на повече от един автомобил е доста кофти.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Аз затова взех на двете коли винетки овреме от ИА'Пътна инфраструктура (сигурно си спомняте оная тема преди около месец, където си приказвахме кой откъде купува винетки), за да не се чуди жената какво да прави.
На фона на годишните разходи за автомобила това си е една незначителна сума...
Дори като взех новата кола в края на септември си взех годишна винетка за 2008г, защото щеше да ми бъде по-скъпо ако купувах 3-4 месечни винетки за остатъка от годината...
За ползата (ефективното използване) на парите за винетките и аз няма да коментирам...
На фона на годишните разходи за автомобила това си е една незначителна сума...
Дори като взех новата кола в края на септември си взех годишна винетка за 2008г, защото щеше да ми бъде по-скъпо ако купувах 3-4 месечни винетки за остатъка от годината...
За ползата (ефективното използване) на парите за винетките и аз няма да коментирам...

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Сумата е незначителна за теб ,но аз я гледам по скоро като донорство за държавата. От мойта гледна точка са си пари хвърлени на вятъра и ме е яд ,щото знам че пътищата няма да се подобрят и тази година ....slowtraveler написа:На фона на годишните разходи за автомобила това си е една незначителна сума...

То е ясно ,че онези дебелокожите горе пак ще изпапат парите та дали за винетка или нещо двуго гледам да не наливам пачки в бюджетаAel написа:Сумата е незначителна за теб ,но аз я гледам по скоро като донорство за държавата. От мойта гледна точка са си пари хвърлени на вятъра и ме е яд ,щото знам че пътищата няма да се подобрят и тази година ....slowtraveler написа:На фона на годишните разходи за автомобила това си е една незначителна сума...
- slowtraveler
Никоя сума не е незначителна по принцип, но на фона на бензина за 40-50х.км/годишно, наистина е малка.Ael написа: Сумата е незначителна за теб ,но аз я гледам по скоро като донорство за държавата. От мойта гледна точка са си пари хвърлени на вятъра и ме е яд ,щото знам че пътищата няма да се подобрят и тази година ....
Ако не се финансира бюджета по този начин (целево), не мислиш ли, че държавата няма да остане с пръст в уста ами ще намери друг начин да си вземе парите - например да пипне акциза на горивата????
А за борба с 'дебелокожите' има други средства - изборите наближават biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- slowtraveler