През новата година

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
desSs

Мнение от desSs » 31 Дек 2008 10:02

NoRemorse написа:a zashto naprawihte wryzka m/u woinata po pytishtata i KAT?
че кой друг е виновен според теб??? караш със 100 в града, спират те и те пускат. пил си, качваш се и караш, хващат те и срещу 50 лева пак те пускат. е така няколко пъти...почваш да се мислиш за недосегаем. да, ама следващия път ще ти изскочи някое дете/куче/човек/или просто губиш контрол и мачкаш ламарини - кой е виновен? ако те глобяваха всеки път, ще караш ли с доста по-висока от разрешената скорост, и ще караш ли пил? не, нали? а за купуването на шофьорски книжки да споменавам ли? липсата на контрол е виновна за войната по пътищата. ако всички са внимателни и изрядни, процента на загиналите ще е много по-малък.

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: През новата година

Мнение от Japanese_fever » 31 Дек 2008 10:04

TurboLame написа: Някакси предпочитам да дам 100 лв на място от колкото пак да ги дам тези пари, но и да си изгубя два работни дни по опашките в КАТ. Въобще не ми е за точките (имам си пълния комплект точки) , но не мога да си позволя толкова изгубено време..
A ako go napravqt da se plashta po poshtata ili internet, shte si gi plashtash li globite?

Za da platish po poshtata trqbva da napishesh check za da ne moje slujitelq koito otvarq plika da gushne parite, ako sa cash.

Ako plashtash po internet ti trqbva debitna ili creditna karta.

Do kolkoto znam mnogo hora v BG imat debitni karti, taka 4e problema da se plashta po internet moje da se reshi i vmesto da butne 100 lv. na policaq moje da platish 50 na obshtinata.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

proscrip

Мнение от proscrip » 31 Дек 2008 10:17

Абе Десс - дай да не търсим вината винаги извън нас - ние българите от компромис и толерантност не разбираме - така е, но айде да не приравняваме всяка проява на толерантност със замисъл за рушвет и да обвиняваме полицаите и катаджии за всичко - има измет сред тях, но за съжаление има и свестни, които просто преценяват да не ти тровят живота като преценят, че ситуацията е била компромисна. Цялата система е порочна, за съжаление съвестните или ги оплюваме, за дето ни одрусват с глоби и актове, вземат ни точки и книжки или после го оплюваме по форумите или помежду си, че били едва ли не виновни за поредната жертва на пътя - Няма закон, който да оневинява нас - виновните, че сме пили и сядаме да караме, че караме в града със 100, че не спираме на пешеходна пътека и прочие.

Ако проявим и ние същата толерантност като катаджии и полицаи на всички ще ни е малко по-добре!

И аз ги нареждам, щото съм случвал и на идиоти и на свестни момчета, но трябва да се поспрем малко с това наше самовлюбено оневиняване.

Примери много има всеки от вас - примерно ме спряха скоро извън града преди Търново към 23 ч. имаше ограничение 60 на една бензиностанция аз карах със 76 - спряха ме, отидох, поговорихме - разбрахме се, без никой да си иска нищо - просто аз съм преценил, че като няма никой на бензиностанцията и по това време мога да не слизам на 60 - но съм намалил до скорост, която позволява според видимостта да реагирам.

Пожелвам на всички ни - повече толерантност към всички участници в движението, такава и на мен ми липсва - признавам си

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 31 Дек 2008 10:49

аа про, не ме разбра. не обвинявам катаджиите за нищо - имат възможност да искат пари, искат си ги. тя вината си е комплексна. но ако знаеш, че ще те накажат със сигурност, ще внимаваш повече, нали? вината е и на всички нас, че им даваме. така сме свикнали, да търсим винаги лесния начин. точно миналата седмица като ми се размина глобата, отнемането на книжката плюс точки, ми се скараха вкъщи що не съм им дала пари rolleyes.gif обясних им, че като повися два дни в КАТ, и като ми бръкнат надълбоко в джоба, следващия път няма да карам със сто в града. ама нещо не ме разбраха, не съм била у ред, вместо да си спестя главоболията...ама като си ги спестя, после пак ше си карам така. е тва имах предвид. аз мога да си спестя и торбичката с боклуци в колата, като хвърлям всичко през прозореца, и после да си мрънкам колко е мръсно навсякъде, тая държава що по дяволите не направи нещо по въпроса rolleyes.gif според мен е същото. всеки един от нас носи отговорност за положението, в което се намираме, ама някакси ни е по-лесно да затваряме очи и да мрънкаме

Аватар
NoRemorse

Мнение от NoRemorse » 31 Дек 2008 11:02

desSs написа:
NoRemorse написа:a zashto naprawihte wryzka m/u woinata po pytishtata i KAT?
че кой друг е виновен според теб??? караш със 100 в града, спират те и те пускат. пил си, качваш се и караш, хващат те и срещу 50 лева пак те пускат. е така няколко пъти...почваш да се мислиш за недосегаем. да, ама следващия път ще ти изскочи някое дете/куче/човек/или просто губиш контрол и мачкаш ламарини - кой е виновен? ако те глобяваха всеки път, ще караш ли с доста по-висока от разрешената скорост, и ще караш ли пил? не, нали? а за купуването на шофьорски книжки да споменавам ли? липсата на контрол е виновна за войната по пътищата. ако всички са внимателни и изрядни, процента на загиналите ще е много по-малък.
ot 9 godini imam knijka i nikoga nesmy karal pil, nikoga ne sym prewishawal drastichno ogranichenieto za skorost, nikoga nesym podkupwal polizai... towa dali e zashtoto me e strah che shte me globqt ili zashtoto prosto sym sywesten? koe e po silnoto spored teb?
imam priqtel na kojto 2 pyti weche mu wzimat knijkata za alkohol i go globqwat dosta soleno i pak go wijdam da kara dori i bez knijka

taka che wsichko si e do choweka a ne do sistemata na KAT

P.S. imam 2 fisha ot koito ediniq e che sym prewishil s 2 km/chas ogranichenieto koeto mnogo me izdrazni
Изображение

Аватар
TurboLame

Мнение от TurboLame » 31 Дек 2008 12:04

Japanese_fever написа:A ako go napravqt da se plashta po poshtata ili internet, shte si gi plashtash li globite?

Za da platish po poshtata trqbva da napishesh check za da ne moje slujitelq koito otvarq plika da gushne parite, ako sa cash.

Ako plashtash po internet ti trqbva debitna ili creditna karta.

Do kolkoto znam mnogo hora v BG imat debitni karti, taka 4e problema da se plashta po internet moje da se reshi i vmesto da butne 100 lv. na policaq moje da platish 50 na obshtinata.
Ако мога да си плащам актовете online със сигурност ще си ги плащам и няма да ми хрумне да подкупвам полицай. Пак казвам, парите са същите, точки имам достатъчно, нямам причина да не си плащам за грешките както си му е редът. Почти всички сметки си плащам online, още една сметка няма да бъде проблем.

Но да изгубя толкова време по опашки в КАТ.. Не, мерси. Освен това не ми е и много възможно, все пак всички ходим на работа и малко от нас са такива шефове, че могат да си позволят да ходят когато си искат..
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 31 Дек 2008 18:53

proscrip написа:Абе Десс - дай да не търсим вината винаги извън нас - ние българите от компромис и толерантност не разбираме - така е, но айде да не приравняваме всяка проява на толерантност със замисъл за рушвет и да обвиняваме полицаите и катаджии за всичко - има измет http://www.youtube.com/watch?v=BLHH_jvo2Ec

Ако проявим и ние същата толерантност като катаджии и полицаи на всички ще ни е малко по-добре!

Примери много има всеки от вас - примерно ме спряха скоро извън града преди Търново към 23 ч. имаше ограничение 60 на една бензиностанция аз карах със 76 - спряха ме, отидох, поговорихме - разбрахме се, без никой да си иска нищо - просто аз съм преценил, че като няма никой на бензиностанцията и по това време мога да не слизам на 60 - но съм намалил до скорост, която позволява според видимостта да реагирам.

Пожелвам на всички ни - повече толерантност към всички участници в движението, такава и на мен ми липсва - признавам си

proscrip тези неща, които ги говориш са пълни глупости, ама много големи!

1-во пред закона всички са равни! Какъв си ти, че ще преценяваш колко хора има на бензиностанцията и да си караш над ограничението с цели 16км/h. След като ти ще си преценяваш къде с колко да караш какъв е смисъла от знаците за ограничение, + това с какво ти се различаваш от всички други водачи, че ще ти правят компромиси точно на теб???

Върви да ги разправяш тези за компромисите на роднините на загиналите на пътя!

Компромис не трябва да се прави с никого, защото по този начин ти се мислиш за нещо повече от другите водачи и те предразполага следващия път да направиш същото нарушение, а глобата е точно за това, та да не повториш следващия път!

А най-тъпото е, че не осъзнаваш какво правиш и за какви компромиси гоvориш.

Ей за тези тука не глоби, а затвор, защото всички карат над позволената скорост за населено място - 50км/h:

http://www.youtube.com/watch?v=BLHH_jvo2Ec

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 31 Дек 2008 18:59

За каква война говорим, btw?

Война има когато 2 страни(банди) се бият помежду си.

Аз не виждам такова нещо по улиците на София(примерно).
АЗ виждам само едни безотговорни водачи, които карат над ограничението и минават на червено.

За каква война въобще говорим?

Ако някои си мисли за война м/у водачи и пешеходци занчи не много умен да разбере, че такова нещо не може да същесвува по известни вече причини.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 31 Дек 2008 19:09

Джапанииз, война на пътя има и тя е между шофьорите. Война е, защото има повече жертви от войната в Ирак. За толерантност говорим да сме такива едни към други и да спазваме закона. Лошото е, че тук всичко е с двойни стандарти. За някои законите не важат въобще.

Хайде, весело посрещане на новата година! Живот и здраве и да се сбъднат мечтите ви! smile.gif

Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 31 Дек 2008 19:12

Убедил съм се, че хората трябва да бъдат принуждавани да правят това, което е добре за тях.
Остави ли се някаква вероятност нещо да се обърка - то винаги ще се обърка.
Затова според мен основното, което трябва да се оправи са пътищата, оградите/мантинелите около пътищата, траекторията на завоите и т.н.
Забелязал съм, че местата с повишена 'аварийност' са винаги вследствие недобър проект или недовършване на проекта...
Също така недостатъчната практика на шофьорите....
Разбира се изключвам пияните - там трябва да играе тоягата....
Айде сега да празнуваме, ама без колите biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 07 Яну 2009 08:14

Aide tiq obrazi da sa po-malko prez Novata godina:

http://www.youtube.com/watch?v=9cOMyvTUl8w dry.gif

Sgreshih dostatu4no li e?

"Ubish edin 4ovek, za6toto bqh bil i karah. Sgreshih, na vseki se slu4va."

Аватар
nemezis_85

Мнение от nemezis_85 » 10 Яну 2009 01:16

Виждам, че сте разбрали насоката на темата най-накрая. Нека потърсим вната първо в себе си, а после в другите покраи нас.Аз също съм правил доста нарушения и съм бил санкциониран за тях, но никога несъм си помислял да поткупя полицаи. Нека през новата година да увеличим културата си на пътя!

Публикувай отговор