katalizator ili katalizatorno garne?

Аватар
valioval
Обратна връзка:

katalizator ili katalizatorno garne?

Мнение от valioval » 22 Дек 2008 15:37

kolegi da spodelq ne6to koeto moje da vi e ot polza....stava duma za yaris 1.0...koito ima predstava ot tazi kola znae 4e e s 2 lambda sondi i svalqneto na zapu6eniq katalizator ne e prosta rabota...az napravih gre6ka da go svalq pri nekuv "ba6 maistor" na svetofara na hladilnika se namira i vednaga mi svetna 4eka za diagnostikata...i osven tova kolata po4na da meni oborotite...abe ne rabote6e dobre...razrovih se iz neta, a i ot poznati bqh 4ul za auspusi lazarov...otidoh pri nego(namira se v kv.levski),inteligenten 4ovek-ni6to ob6to s drugite si kolegi,kazah mu kakva e situaciqta i mu ostavih kolata ...sled rabota otidoh da si q vzema...i kakuv be6e rezultata-na mqstoto na rezonatornoto gurne koeto mi be6e slojil drugiq "maistor " toi mi be6e slojil katalizatorno(toi si gi izrabotva,kato tova e suobrazeno s parametrite na avtomobila)sega kolata si vurvi kato nova, a i 4eka za diagnostikata be6e ogasnal:)
Taka,4e kolegi pri takiva problemi -napravo pri g-n Lazarov:)))

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2008 02:58

Демек сложил ти е нов катализатор ?
И срещу колко пари ако може да споделиш ?

chaval

Мнение от chaval » 23 Дек 2008 04:23

Познат ми разправя наскоро за въпросния инж. Лазаров. При него беше разрязал самия катализатор, извадил питата и заварил некакви прегради - предполагам за да имитират съпротивлението на катализатора. Колата работи добре само дето звучи като заклана и това малко дранзи при положение, че го беше одрусал 140лв за процетурата.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Дек 2008 04:54

Като ще даваш 140 лв. по-добре нов катализатор си мисля ?!?!?!

chaval

Мнение от chaval » 23 Дек 2008 05:02

Bass_Man написа:Като ще даваш 140 лв. по-добре нов катализатор си мисля ?!?!?!
Така излиза - те универсланите са там някъде, а и нема да ти дранчът ламарини.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 23 Дек 2008 19:46

Има вариант да е изнесъл втората сонда по назад и нагоре, така че да отчита по-ниска температура на газовете. Другия вариант е с емулатор, но ме съмнява. Нов универсален катализатор без монтаж е точно 128 лв.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Дек 2008 21:21

Fido Dido написа:Има вариант да е изнесъл втората сонда по назад и нагоре, така че да отчита по-ниска температура на газовете. Другия вариант е с емулатор, но ме съмнява. Нов универсален катализатор без монтаж е точно 128 лв.
Какво значи универсален? За всички коли ли става?

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 24 Дек 2008 02:04

Kiki написа: Какво значи универсален? За всички коли ли става?
Значи , че не пише марката на колата на него и не е PnP , демек требва да си го сложиш с малко заварки . Иначе си е катализатор .

Аватар
АВЕНСИСА

Мнение от АВЕНСИСА » 27 Дек 2008 09:26

И от каде може да се намери такъв катализатор,по точно да го поставят,но кадърно.Всъщност колко ли струва оргинален от тойота

Аватар
martod

Мнение от martod » 27 Дек 2008 10:07

АВЕНСИСА написа:И от каде може да се намери такъв катализатор,по точно да го поставят,но кадърно.Всъщност колко ли струва оргинален от тойота
Универсален катализатор можеш да си намериш във всеки магазин за авточасти за европейските бангии ,понеже е внос от Китайският квартал на Истамбул....... laugh.gif ......За монтажа-при вас в София са доволни от фирма КРАФТ.....А за оригинален от Тойота, по добре не питай, защото струва горе долу колкото една Тойота....... ohmy.gif
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 27 Дек 2008 20:50

Нямаше ли някакви дето се правят в БГ ?

Аватар
valioval
Обратна връзка:

Мнение от valioval » 30 Дек 2008 20:43

Аз лично имам доста познати, които ползват услугите на въпросния г-н Лазаров и са доволни хората... моята колата няма т.нар. дрънчене на ламарини от ауспуха , а както казах по-горе ми е сложил катализаторно гърне( когато си взех колата влязох в канала за да видя какво е сътворил и наистина си личи че новото гърне е ръчна изработка,а не е е изкормен катализатора),наистина ми взе 100 кинта за тази работа,но пък не знам има ли вече по- евтина подобна услуга...? Когато ми махнаха катализатора в онова сервизче на светофара на хладилника ми взеха 40 лв. за некво резонаторно гърне което не беше съобразено с параметрите на колата и чека си светеше...докато след корекцията на Лазаров чека беше огаснал....
И все пак всеки сам решава къде ще побългари колата си wink.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 30 Дек 2008 21:35

Все още оставам в размисъл - какво значи катализаторно гърне?!?!

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=338 ... 0%F2%EE%F0

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=996 ... 0%F2%EE%F0

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=651 ... 0&start=45

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 31 Дек 2008 07:35

valioval написа:Аз лично имам доста познати, които ползват услугите на въпросния г-н Лазаров и са доволни хората... моята колата няма т.нар. дрънчене на ламарини от ауспуха , а както казах по-горе ми е сложил катализаторно гърне( когато си взех колата влязох в канала за да видя какво е сътворил и наистина си личи че новото гърне е ръчна изработка,а не е е изкормен катализатора),наистина ми взе 100 кинта за тази работа,но пък не знам има ли вече по- евтина подобна услуга...? Когато ми махнаха катализатора в онова сервизче на светофара на хладилника ми взеха 40 лв. за некво резонаторно гърне което не беше съобразено с параметрите на колата и чека си светеше...докато след корекцията на Лазаров чека беше огаснал....
И все пак всеки сам решава къде ще побългари колата си wink.gif
Ама въпроса е , че евентуално срещу някой лев отгоре не било нужно да я побългаряваш . А иначе лампата може да я загасиш и с едно черно тиксо дето вика един колега laugh.gif .

Така , като гледам имат между 140 и 240лв . Което не е много далече от това , което си дал ти за да ти загасне лампата ! А и си мисля , че на повечето места където демонтират катализатори го правят без пари защото катализатора остава при тях и те после нещо си го правят.
Ето тука една тема за изкупуване :
http://seat-bg.com/viewtopic.php?t=2087
Прикачени файлове
Ето какво намерих набързо в гугълчо :
Ето какво намерих набързо в гугълчо :
EMK1.jpg (122.72 KiB) Преглеждано 3132 пъти

diver

Мнение от diver » 31 Дек 2008 11:03

Fido Dido написа:Все още оставам в размисъл - какво значи катализаторно гърне?!?!5
А аз се кълнях, че всичко знаеш....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор