Tova mnogo silno me samniava! GPS locator ne se broi, tova ne e radar. Az ne sam chuval za radar detektor det da zasicha chestotite na speed camera i do kat niakoi ne mi dade link za takav, niama i da go poviarvam. Radar detektorite zasichat na chestoti oboznacheni s X, K, Ka i niakoi s Ku. Saotvetno i Laser. Ne mislia che ima speed kamera det da raboti na koiato i da e ot tezi chestoti. Dori i da ima radio-priemnik de da zasicha na tiahnata chestta, ne bi bil praktichen, tai kat agala pod koito zasichat e dosta goliam, t.e. Do kat go zasechesh, veche sa te snimaliKiki написа: COBRA XRS-R9 ги засича!
Радар детектори
->
ми не мисля че е нужна маркировка за да мерят с линийка,,,а просто две условни точки,Ael написа:До колкото ми е известно този тип камери правят две снимки. Според това за единица време колко метра си се преместил на пред може да се изчисли с колко км/ч си карал. Но за да знаят 1 метър как изглежда на снимката примерно ,трябва да има маркировка.rudolf написа:не го гледах,,,ама аз за камерите в бг-говоря,,,
не виждам маркировката какво общо има с камерите?
Значи са радио...Kiki написа:COBRA XRS-R9 ги засича! Това е последният модел на COBRA, а мисля, че не е и единственния!ALTEZZA написа:radar-detektor ne zasicha radarite na speed kameriteKiki написа:Ако имат радар за да засичат скороста, значи радар-детектора ще ги засича и предупреждава!

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Принципно си прав, че става с GPS, но в България има вече доста подробни файлове с местоположението на камери и макетите на полицейските коли в БГ - виж pocketbg biggrin.gifcasparcho написа:Не ги засича, просто те уведомява при преминаване покрай тях. Предварително трябва да са въведени местонахожденията и понеже в България тепърва се развиват нещата няма данни и трябва да спреш при камерата за да я запаметиш на GPS-а.COBRA XRS-R9 ги засича
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
tova e interesen sait s dosta info. ta iavno ima kameri det mogat da badat zasecheni s radar. ne znam pri nas kakav tip kameri polzvat, no do sega radara mi ne se e obadil do kat sam minaval pokai tiah, no tez det sam vijdal sa ot tipa det te snimat otpred, da se vidi i shofiora.Vesko написа:http://www.speedcamerasuk.com/speed-camera-types.htm
->
от 5 години карам с радар детектор.В началото полицайте се опитваха да се заяждат- ама това детектор ли е ?,знаеш ли 4е са забранени и т.н..
Ве4е даже не го изключвам.
За камерите мога да кажа 4е ве4е имам 2 призовки за снимки на нарушения.Викат ме на 15.01.2009г.В софия има почти в целия идеален център.
Ве4е даже не го изключвам.
За камерите мога да кажа 4е ве4е имам 2 призовки за снимки на нарушения.Викат ме на 15.01.2009г.В софия има почти в целия идеален център.
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi 129к.с.
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
Toyota Avensis 2,2 D4D 150 k.c
RAV 4, 2,0 VVTI-150к.с.-газов инжекцион BRC
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Браво Веско! От къде го намери това! Значи все пак се засичат!Vesko написа:http://www.speedcamerasuk.com/speed-camera-types.htm

без да се намесвам в дискусията само да добавя:
последните седмици кобра-та си изплати парите след доста шофиране из европа. сигнализираше ми за доста стационарни радари, и лазер аларми от полицейски коли. интересното е, че има всеобща идея, че в БГ радарите на полицаите ползват само Х банд, а след влизането ми в БГ, един път радарът сигнализира до Видин преди да ме спрат ченгета и след някой от мостовете на магистралата до софия, единия път К банд, другия Ка. значи имат нови радари?!
дали не е засякъл некви от техните радиостанции просто?!?!

последните седмици кобра-та си изплати парите след доста шофиране из европа. сигнализираше ми за доста стационарни радари, и лазер аларми от полицейски коли. интересното е, че има всеобща идея, че в БГ радарите на полицаите ползват само Х банд, а след влизането ми в БГ, един път радарът сигнализира до Видин преди да ме спрат ченгета и след някой от мостовете на магистралата до софия, единия път К банд, другия Ка. значи имат нови радари?!

stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Относно 'пасивните' камери - наскоро видях два комплекта камери в едно от селата между Попово и Бяла (първокласен път), които много ме усъмниха..
Съжалявам, че не можах да направя снимки.
Камерите бяха по две на стълб (гледащи в противоположни посоки).
Другия комплект камери бе монтиран по същия начин на следващия стълб (дистанция около 10-20м)...
Наблизо нямаше кръстовище, обществена сграда и т.н....
Просто имаше ограничение 40км/ч.
П.С. под пасивни имам впредвид камери, неработещи с радар, и съответно не могат да се засекат от радар-детектор...
Съжалявам, че не можах да направя снимки.
Камерите бяха по две на стълб (гледащи в противоположни посоки).
Другия комплект камери бе монтиран по същия начин на следващия стълб (дистанция около 10-20м)...
Наблизо нямаше кръстовище, обществена сграда и т.н....
Просто имаше ограничение 40км/ч.
П.С. под пасивни имам впредвид камери, неработещи с радар, и съответно не могат да се засекат от радар-детектор...
Последно промяна от slowtraveler на 15 Яну 2009 15:03, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Не Кики говоря ти за БГ !
Това го знам с абсолютна сигурност !!!
Едно време бяха на К и понеже се напълни с много евтини радар-детектори ги качиха Ка и ги направиха на прекъсвач . Защото преди това бяха включени постоянно и се засичаха от 3-4км на равно .И това беше преди 3 та ако не и 4 години . Даже знам и къде ги правиха ама айде ся
.
Това го знам с абсолютна сигурност !!!
Едно време бяха на К и понеже се напълни с много евтини радар-детектори ги качиха Ка и ги направиха на прекъсвач . Защото преди това бяха включени постоянно и се засичаха от 3-4км на равно .И това беше преди 3 та ако не и 4 години . Даже знам и къде ги правиха ама айде ся