Здравейте,
Карам РАВ4 и имам следния (глупав) въпрос:
потърсих из форума за подобен проблем, но безуспешно.
Преди да отида в Тойота и евентуално да ми се смеят искам да пиша тук.
Рав4-чето е на 2 месеца, дизелово. Появи се странен шум при спиране. Става въпрос за много бавно каране - например спускане по наклон от спряло състояние и леко натискане и отпускане на спирачката.
Шума сякаш е нафтата в резервоара да се лангърка напред назад. Проблема е че го има и на пълен и на празен резервоар, понякога по силно понякога по слабо. Другото е че го усещам като вибрация в шофьорската седалка.
Помислих че нещо се е откачило отдолу и като спирам се заклаща и се чуква някъде по купето, но визуално всичко си е ок.
Проблема е че е нова кола и не очаквам да чувам и да изпитвам такива неща.
Шума и вибрацията са достатъчно силни за да ги чувам/усещам с пусната музика, а при движението в София по задръстванията става многократно на всеки светофар на който се придвижвам малко напред и спирам.
Някой има ли идея къде му е резервоара на РАВ-а, дали е възможно да е от нафтата (до колкото знам трябва да има прегради в резервоара точно да не се плацика).
Поздрави
В
РАВ4 - шум при спиране
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: РАВ4 - шум при спиране
Да не би да имаш нещо търкалящо се в багажника. Или из разните пластмасови прегради и тавички?vnikolov написа:...Шума и вибрацията са достатъчно силни за да ги чувам/усещам с пусната музика, а при движението в София по задръстванията става многократно на всеки светофар на който се придвижвам малко напред и спирам....
За съжаление не е това. Отстраних всичко, включително и капаците под багажника. Напъних течността за чистачки до доре и резервоара до горе. Пак същата работа.
Както и да е. Ще отида в Тойота, дано не ми се смеят.
А още повече се надявам да е "ееее, спокойно, това е едикакво си, всичко е наред" или "трябва да се поправи еди какво си и е много лесно" и тн.
Поздрави
Както и да е. Ще отида в Тойота, дано не ми се смеят.
А още повече се надявам да е "ееее, спокойно, това е едикакво си, всичко е наред" или "трябва да се поправи еди какво си и е много лесно" и тн.
Поздрави
да споделя с вас как реших такъв проблем на Нисан примера.Оказа се ЕЛЕМЕНТАРНО И СМЕШНО.Проблема се появи ненадейно когато заваляха дъждовете/бе преди мн.години,когато карах Нисана/Ужасно плискане из купето при тръгване и спиране-плйок - плйок
.Питам тук там -никой не се е сблъсквал с такова нещо.Говора с един колега рибар и той се смее biggrin.gif ,вика докато разбера в Пасата какво се лиска колко пъти щях да се напикая от този шум laugh.gif .Та по същество вода се събира в прага на колата и не може да се изтича щото точно там където е оставено място за това на прага някъде без да забележа съм го затъпкал с кал /когато съм ходил някъде за риба/ калта така е изсъхнала че се е бетонирала,но след интервенция с една отверка водата изтече и шумът изчезна
.Пробвай може и при теб да е от това

p_zarkov написа:да споделя с вас как реших такъв проблем на Нисан примера.Оказа се ЕЛЕМЕНТАРНО И СМЕШНО.Проблема се появи ненадейно когато заваляха дъждовете/бе преди мн.години,когато карах Нисана/Ужасно плискане из купето при тръгване и спиране-плйок - плйок.Питам тук там -никой не се е сблъсквал с такова нещо.Говора с един колега рибар и той се смее biggrin.gif ,вика докато разбера в Пасата какво се лиска колко пъти щях да се напикая от този шум laugh.gif .Та по същество вода се събира в прага на колата и не може да се изтича щото точно там където е оставено място за това на прага някъде без да забележа съм го затъпкал с кал /когато съм ходил някъде за риба/ калта така е изсъхнала че се е бетонирала,но след интервенция с една отверка водата изтече и шумът изчезна
.Пробвай може и при теб да е от това
И аз щях да кажа, че в прага има течност ама несъм прочел проблема по рано