Авенсис 2001год. Д4Д, турбото свири
Авенсис 2001год. Д4Д, турбото свири
Здравейте, колеги, нов съм. От 2 дни притежавам Тойота, чудесен автомобил във всяко отношение. Имам едно притеснение, като подам газ след 2000 оборота от към двигателя се чува свирене. Предполагам че това е турбото, нормално ли е това, или трябва да предприема някакви ремонти? Моля за съвет!
Не бъди максималистBass_Man написа:Всъщност най-хубваите звуци се чуват от in line 6 / V 12 турбо ама и V8 ставаlaugh.gif

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Колега, не искам да те плаша, ама Лагуната като я докараха от Италия, турбината свиреше по същия начин (а беше само на 3 години) и много ме нервираше. Закарах я в един сервиз и там й направиха пълна профилактика - почистване, смяна на лагери и т.н. Олекнах с 600 лв., но звукът определено се промени. Не минаха 5-6 месеца и този път напълно се прецака. Нова турбина и "свирнах"
с 2000 лв. Никога повече турбо дизел (лично мое мнение) 
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT
-
Uncle Dido
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
Да ве това е , като разликата в звука на големия и малкия флекс biggrin.gif .diver написа:Не бъди максималистBass_Man написа:Всъщност най-хубваите звуци се чуват от in line 6 / V 12 турбо ама и V8 ставаlaugh.gif
Аз харесвам и звукът от 4 цилиндъра на 8000 оборота biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ще си взема още едно 7M и ще си направя 12-так
dilalaz - бате вече трудно ще намериш не турбо дизели .
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
За имане има ама се намират трудноKiki написа:Има, има-питай Rudolf! biggrin.gifBass_Man написа: бате вече трудно ще намериш не турбо дизели .
И го остави Рудолф те от тяхната секта ( VAG ) сложиха пълна инжекция на Голфу 98-ма , а иначе в Льо Ман се мачкат сами в класа със " супер мега дизел " biggrin.gif laugh.gif