Здравейте,
Имам следните оплаквания от моя Авенсис комби 2,0 Д4Д 126 к.с. на 71000 км., ако някой знае от какво са тези проблеми, бих се радвал да чуя мнение.Притеснявам се ,че като я закарам в ТМ Ауто, понеже е гаранционна ще ми кажат, че всичко си е ок, това са нормални неща, за да не я оправят.Та ето и проблемите към момента:
-чука ми нещо в кормилната колонка на място
-от двигателя идва свирещ звук на празен ход-може би ремък ?
-двигателя ми трака адски шумно , когато е студен (при минусови температури). Когато се подава газ освен звука от мотора се прибавя едно ужасно силно чукане, което чак когато двигателя позагрее не изчезва, но поне намалява.Чува се обаче само при подаване на газ.
-преди време на около 40000 км. я закарах в сервиза с оплакване ,че нещо ми тропаше по предния мост. От ТМ ауто казаха , че са ми били разхлабени спирачните апарати и те тракали.Затова казаха , че са ги натегнали и действително тропането изчезна.Проблема е че сега при пълен ляв или десен завой нещо ужасно стърже точно от колелата. Възможно ли е от това натягане нещо да опира, и ако да, какво е то и как да се оправи?
-на празен ход има допълнителна вибрация от двигателя + шум ,който при минимално подаване на газ(при 900 об/мин.) изчезва. В сервиза казаха, че това бил въздушния филтър, нещо се рзхлабвал и опирал в купето, но след като уж го оправиха, сега пак се появи този шум.
Проблеми с Авенсис 2,0 Д4Д 2007 г.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Здравей, колега! Аз имам същия Авенсис. Провери някой неща , които ми идват наум!
-Провери има ли масло в ск. кутия.
-Провери каретата на кормилният вал. Виж дали е затегнат добре с лоста за фиксиране и дали няма луфт на шлиците на кормилният прът/има тема във форума за това/.
-И моя двигател чука докото е студен! Това е нормално за по-ниски температури.
- провери когато завъртиш гумите до край, дали не опират в пластмасовите кори на калника, или само идната от тях. При мен се беше случило това!
-Оборотите на празен ход при мен ги направиха 900 и колата се успокои!
Когато са по-ниски, малко тресе! 
-Провери има ли масло в ск. кутия.
-Провери каретата на кормилният вал. Виж дали е затегнат добре с лоста за фиксиране и дали няма луфт на шлиците на кормилният прът/има тема във форума за това/.
-И моя двигател чука докото е студен! Това е нормално за по-ниски температури.
- провери когато завъртиш гумите до край, дали не опират в пластмасовите кори на калника, или само идната от тях. При мен се беше случило това!
-Оборотите на празен ход при мен ги направиха 900 и колата се успокои!