Здравейте колеги! От скоро съм горд собственик на TOYOTA MR2 SW20 3S-GE 156hp и има няколко неща в нея които ме притесняват та да питам по-разбиращите за съвет.
Първото нещо е, че таблото ми свети в червено, а не в зелено което значи, че е сменено нещо по него или цялото в което няма лошо с изключение на това, че показателя за температура на водата не показва правилно - когато колата е изгасена стрелката пада само до средата а не до долу и после като се запали мотора от средата се покачва нагоре и спита в края на скалата кадето е горещо.
Въпросчето ми е как се оправя това? /Досега измислих да сложа допълнителен показател за температурата на водата на гредата на вратата.../
Второто нещо което искам да ви питам е някой може ли да ми каже защо празния ход на колата ми е 1200-1500rpm според зависи колко е загряла и когато е под нулата навън като я запаля си държи 2200-2400rpm за няколко минути което е безумно...
Също така като я форсирам на място (и не само) да речем до 4000rpm като пусна газта оборотите падат нормално до 2000 и под това изведнъж започват много бавно да падат до 1500rpm където и си остават обикновенно. Също когато е на скорост и съм без газ двигателна спирачка под 2000 не се усеща всякаш поддържам лека газ дори и да съм махнал крака от педала и има някаква граница която се усеща под 2000rpm и над 2000rpm.
Та единственото което ми дойде на мен на акъла е да мина някаде на дигностика на компютър и от там каквото покаже, но посъветвайте и вие какво да правя и къде мога да го направя.
Иначе като се изключат тези нешица които са нормални за кола на толкова години колата е сбъданта мечта и съм влюбен в нея laugh.gif
Въпросче относно оборотите на MR2 SW20
Въпросче относно оборотите на MR2 SW20
Последно промяна от Dante на 05 Дек 2008 19:55, променено общо 1 път.
А ако може да ме посъветвате поне каде мога да закарам колата на качествена диагностика ще съм ви много благодарен, колеги! Искам да разбера какво е за смяна на колата и в какво състояние е. Засега върви без проблем, но все пак преглед е задължителен. / Извинете ако питам някакви глупости, но това ми е първата кола и ми се иска да се науча да се грижа добре за нея доколкото мога
/

Turquoise Pearl 93' JDM SW20 3S-GTE
Red 90' SW20 3S-GE
Red 90' SW20 3S-GE