огледало за обратно виждане

Аватар
b0by

Мнение от b0by » 05 Дек 2008 12:22

Ael написа:И все пак първоначалната версия "камък в огледалото" ми звучи по лесно за отиграване happy.gif
На мен не , и ще кажа защо! Чупиш огледалото , дали стъкло дали цялото , Кики знае каква е цената на огледалото беше към 700 кинта в ТМ ауто к-т! Те го нямат в наличност , чакаш за доставка! Ходиш до застрахователите да завеждаш щета! После ходиш да даваш фактура! Монтираш и т-н! Според мен е малко безмислено , след като имаш работа около 20 мин. не повече да отстраниш проблема! А само отиването до застрахователя ще ти отнеме поне 1 час!!! Отделно вече някой застрахователи искат портокол от полиция , милиция , кат , мат да констатират случилото се!

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 05 Дек 2008 12:56

b0by написа:... Чупиш огледалото , дали стъкло дали цялото...
Офф ТОПИК
Често чета тук и в други форуми за застрахователни събития, включващи дребни части или одрасквания по боята. Каква е процедурата по застраховка 'каско'. Интересно ми е как работи схемата - например в UK има много строги механизми за предотвратяване на злоупотреби със застраховките - първо т.нар. excess - това са първите 100-200 паунда от всяко застрахователно събитие се плащат от джоб и второ - премията на следващата година нараства, ако в предходната е имало изплащане по застраховка. Как са тези неща в България?
Последно промяна от Scott на 05 Дек 2008 17:18, променено общо 1 път.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Дек 2008 16:57

Scott написа:
b0by написа:... Чупиш огледалото , дали стъкло дали цялото...
Офф ТОПИК
Често чета тук и в други форуми за редовни застрахователни злоупотреби с цел подмяна на дефектни части или дори 'освежаване' на външния вид, със застраховките 'каско'. Интересно ми е как работи схемата - например в UK има много строги механизми за предотвратяване на това - първо т.нар. excess - това са първите 100-200 паунда от всяко застрахователно събитие се плащат от джоб и второ - премията на следващата година нараства, ако в предходната е имало изплащане по застраховка. Как са тези неща в България?
Не съм сигурен, че някой от тук ще ти отговори на тази въпрос!? wacko.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 05 Дек 2008 17:00

b0by написа:
Ael написа:И все пак първоначалната версия "камък в огледалото" ми звучи по лесно за отиграване happy.gif
На мен не , и ще кажа защо! Чупиш огледалото , дали стъкло дали цялото , Кики знае каква е цената на огледалото беше към 700 кинта в ТМ ауто к-т! Те го нямат в наличност , чакаш за доставка! Ходиш до застрахователите да завеждаш щета! После ходиш да даваш фактура! Монтираш и т-н! Според мен е малко безмислено , след като имаш работа около 20 мин. не повече да отстраниш проблема! А само отиването до застрахователя ще ти отнеме поне 1 час!!! Отделно вече някой застрахователи искат портокол от полиция , милиция , кат , мат да констатират случилото се!
А колко ще чакаш при застрахователя за да ти оцени щетата, един господ знае.

Scott

Мнение от Scott » 05 Дек 2008 17:05

Kiki написа:Не съм сигурен, че някой от тук ще ти отговори на тази въпрос!? wacko.gif
Нямам никакви задни мисли или пък търся морално назидание. Просто ми беше любопитно, напр. в твоя случай - счупено огледало от 'неизвестен извършител'. Отиваш при застрахователя и какво става. Ти бъркаш ли в джоб или всичко се покрива от тях. След това има ли завишение на премията. Такива ми работи, ... никога не съм се сблъсквал с това в България, когато емигрирах 'каско'-то не беше популярно. unsure.gif

alex0378

Мнение от alex0378 » 05 Дек 2008 17:30

когато емигрирах Е па кво не и харесваш на таз ДъРжАвИцА та се чупи

Scott

Мнение от Scott » 05 Дек 2008 17:37

alex0378 написа:... Е па кво не и харесваш на таз ДъРжАвИцА та се чупи
Отиваме много настрани от темата, но... Нищо против държавата, въпрос на личен избор. biggrin.gif

alex0378

Мнение от alex0378 » 05 Дек 2008 17:46

Scott написа:
Отиваме много настрани от темата, но... Нищо против държавата, въпрос на личен избор. biggrin.gif
И аз праих личен избор ма тез пусти българки все ме връщат

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 05 Дек 2008 20:10

alex0378 написа:
Scott написа:
И аз праих личен избор ма тез пусти българки все ме връщат
амчи земи си една за из път бе laugh.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Дек 2008 21:55

Scott написа: Просто ми беше любопитно, напр. в твоя случай - счупено огледало от 'неизвестен извършител'. Отиваш при застрахователя и какво става.
Ако седят наистина нещата така както казва боби значи тук в Пловдив имаме малко по различни правила относно застраховането. Аз лично за една година съм ходил 3 пъти. Един път един новак с рейс ме натисна от страни при спряло положение ,после аз се натиснах на една жулиета (жигулките са ми слабост ,но излезнаха много корави) и третия път беше за драскулки по ламарината (умишлени!). И трите пъти не съм отделил повече от 30 мин преди работа за да опишем щетите,и до една седмица хората плащат ,и после за два дена бояджията си върши работата. Верно е хамалогия но няма как. Днес си поднових каското и не отнесох никви глоби или квито и да било други санкций за това че съм ги посещавал през годината за щети.
Изображение1G-FE

Scott

Мнение от Scott » 05 Дек 2008 22:01

Ael написа:...Днес си поднових каското и не отнесох никви глоби или квито и да било други санкций за това че съм ги посещавал през годината за щети.
Тогава възниква неминуемо въпроса - откъде застрахователите в България правят пари. Ако ти си платил Х лева за каско и през годината ги посетиш няколко пъти с ремонти на сума Х или повече, те неминуемо са на загуба от теб.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 05 Дек 2008 22:27

Застрахователите в БГ печелят и то здраво - доколкото си спомням в последния застрахователен бюлетин печалбата бе около 100% (например при получени премии за 100млн лв, са изплатени щети за 50млн.лв). Не всички клиенти имат толкова застрахователни събития. За последните 10г имам една по-сериозна щета - пълно пребоядисване, челно стъкло, огледало (градушката във Варна) - 2000лв, и няколко дреболийки - лепене/боядисване на задна броня около 300лв, огледало 200лв, фар -300лв . При ежегодна премия от между 1500 и 2000лв сметката при мен излиза така: платени застраховки за 10г минимум 15000лв, платени щети - максимум 4000лв..
Сега някои застрахователи започнаха една порочна практика, обезмисляща застраховането - при изплащане на щета, надвишаваща премията ти прекратяват застраховката (например ако си платил 1000лв, а счупиш стъкло за 1100лв, застрахователя ти плаща 1100лв, но автоматично ти прекратява застраховката, въпреки, че си сключил договор например за 1 година). И повече не те застраховат..
А по темата - наистина Кики може да пробва да го отвори, но ако от удара е пукнат/прекъснат реотана ще е най-добре да го смени (пак варианта през застрахователя)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Дек 2008 22:28

Scott написа:Тогава възниква неминуемо въпроса - откъде застрахователите в България правят пари. Ако ти си платил Х лева за каско и през годината ги посетиш няколко пъти с ремонти на сума Х или повече, те неминуемо са на загуба от теб.
Хм, ако в моя случай съм платил 1000лв примерно за каско и за една година съм ходил 3 пъти и са ми дали по 150лв средно за ремонти на ходене то определено не са на загуба от мен.Пак говора примерно. Аз от моя страна не смятам че се набутвам пък с тези 1000лв на година ,щото знам че само един от фаровете примерно ми струва толкова ,и утре като спра на криво на паркинга и комшията - БЪЛГАРИН не му хареса това ,щото просто е станал с гъзЪ на горе и ми го счупи няма да ми дреме и няма да спя с пушката до прозореца за да не се повтори случилото се. Виж друг е случая когато един приятел си застрахова 10 годишното рено за 400лв и на един светофар по негова вина му натъпкаха двигателя в купето. Тогава му наплатиха 3800лв по експертна оценка. Виж в този вариант и аз не виждам смисъл wink.gif
Изображение1G-FE

Scott

Мнение от Scott » 05 Дек 2008 23:12

slowtraveler написа:... Не всички клиенти имат толкова застрахователни събития...
Моята информация е само каквото чета по форумите, и бях останал с впечатление че всеки прави по 4-5 застрахователни събития на година. Но явно това не е 'представителна' извадка. Очевидно хората дето пишат са 'по-светнати' от останалата маса. biggrin.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 06 Дек 2008 13:37

Scott написа:
slowtraveler написа:... Не всички клиенти имат толкова застрахователни събития...
Моята информация е само каквото чета по форумите, и бях останал с впечатление че всеки прави по 4-5 застрахователни събития на година. Но явно това не е 'представителна' извадка. Очевидно хората дето пишат са 'по-светнати' от останалата маса. biggrin.gif
абе има и такива хора, изкарват си добри пари от каското. ама са малко общо взето smile.gif

Публикувай отговор