sashoskiora написа:Lexus написа:Колкото и данни да вадиш,никъде не се вижда спортни коли с малко конски сили,а много въртящ момент,ако това беше разковничето,само дизели щяха да са спортни коли,но дизели при суперспортните коли няма,въпреки че постигат огромни въртящи моменти.Това какво ти говори.
Е това че няма бързи и спортни дизели вече не е така и усещането един двигател да има голям въртящ момент респективно мощност още на ниски обороти е несравнимо това в комбинация с подходяща скоростна кутия доставя огромно удоволствие от шофирането.Много от високооборотните двигатели изпуснеш ли ги умират.Предполагам си гледал F1 в кой диапазон на обороти се движи.
Това което ми харесва при дизелите е че при обороти от 2500-3000 спокойно се поддържат 150-170км/ч двигатела има по голямо натоварване заради специвиката на горене но по малко триене,а в същото време един бензинов двигател е над 5500 об/мин
а според мен, имаш в предвид турбо дизелите,,а не дизелите???
и според мен имаш в предвид усещането за приятно шофиране на всекидневка,,,колко спокойно почва да дърпа?? и подсъзнателно усещане че караш много мощна кола-защото всеки път стигаш максималните коне-без усещане че я мъчиш или изцедваш,,,,,разликата с бензиновите еквиваленти е , че освен това усещане,,нямаш друго нещо и не може да я изцедиш така или иначе повече....
при турбо дизелите мисля че това усещане го имат 90% от водачите им,,,но то трае до мига в който не се опиташ да караш много по бързо--тогава разбираш че тези 4000 оборота с който си караш градско-с чувстовото на мощност--всъщност са ти били лимита:)
и аз харесвам турбо дизел за ежедневка,,това според мен е оптималното за икономия и мощност благодарение на кпд-то си...