Вдигане на къси светлини?
Вдигане на къси светлини?
Мнение от spritable » 01 Дек 2008 13:36
Та на въпроса. Дайте някакви напътствия? Съветите които получих до момента са, да се постави автомобила пред стена. Да се нагласи потенциометъра на късите на средна стойност и с отверка да се коригира височината на късите, като на двата фара с еднакви обороти. Все още не съм огледал ауриса дали има лесен достъп до фаровете, затова всякакви съвети ще бъдат полезни.
Благодаря предварително...
spritable
ing
chaval
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от dil » 01 Дек 2008 22:07
Настройват по вертикала и хоризонтала.. моите биеха много на дясно и при ляв в остър завой на тъмно си беше тръпка да нацелиш пътя

Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
dil
-
Мнение от sashoskiora » 01 Дек 2008 22:42
sashoskiora
Мнение от newmiro » 02 Дек 2008 01:43
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

newmiro
chopar
b0by
Мнение от Troshko » 02 Дек 2008 09:26
Ти па голям разбирач ще ми дойдешb0by написа:Аз пък знам обратното , че зимата не се вдигат ами се свалят фаровете! В мъгла или снеговалеж високите фарове не вършат никаква работа! При снеговалеж или мъгла повечето от вас са включвали дългите светлини и са забелязали какво се случва! Та това е от мен!

Troshko
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 02 Дек 2008 20:51
Добре регулираните фарове не пречат на насрещните и също и на теб (при мъгла например)..
Фара се настройва при празен автомобил в положение '0' (casparcho го е написал точно).
Ако не знаеш какво трябва да се направи - не пипай. Остави го на сервиз или добър майстор. Но не разчитай много на майсторството...
Аз лично 'специализирах' настройка след като ми ги 'настройваха на стенд' в сервиз. Едва се прибрах вечерта в ясна нощ...
При всички случаи нерегулираните (вдигнати прекалено, или смъкнати прекалено) пречат и на теб, като не осветяват добре пътя...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от spritable » 03 Дек 2008 10:50
Напълно съм съгласен с това, че при положение в сервиза на тойота ще ми ги коригират за 10-15 лева е по хубаво там да отида, но... тъй като последния път се наложи повторно ходене до сервиза, пак за корекция на нещо което не бяха коригирали правилно, но на нещо което е доста по сложно и нямаше как аз да го направя, сега предпочитам сам да се опитам, тъй като мисля че не е голяма философия.
spritable
- dil
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от dil » 03 Дек 2008 11:50
Затова се прави и при положение '0' - за да няма възможност за дигане, а само за сваляне, когато колата е натоварена повече отзад.
Toyota Corolla E11 Wagon 1.3 4E-FE 1997
Renault Clio 1.3 1995
Полезни съвети за Corolla E11
dil
Мнение от b0by » 03 Дек 2008 15:34
Ти с фейската си трай biggrin.gifbelchilov написа:Ти па голям разбирач ще ми дойдешb0by написа:Аз пък знам обратното , че зимата не се вдигат ами се свалят фаровете! В мъгла или снеговалеж високите фарове не вършат никаква работа! При снеговалеж или мъгла повечето от вас са включвали дългите светлини и са забелязали какво се случва! Та това е от мен!![]()
![]()
b0by
Мнение от b0by » 03 Дек 2008 15:52
Аз пък се чудя , защо вобще споделям мойто незначително мение в среда с толкова компетентни личности! Продалжавайте и за напред в същия дух! От мен със здраве , ще чета постовете белким се ограмотя малко!slowtraveler написа:Аз се чудя що на копчето на авенсиса имаше означения З и Л - явно е било зимно/лятно положение biggrin.gif

b0by
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 345 пъти
- Получена благодарност: 375 пъти
Мнение от slowtraveler » 03 Дек 2008 16:10

Малко по-ироничното ми изказване бе във връзка с това, че няма значение зима ли е или лято за точната регулировка на фаровете.
Добре регулираните фарове (и коригирано копче според натоварването) са еднакво ефективни независимо дали си ги пуснал лято/зима/ в мъгла/ сняг и т.н и нямат нужда от допълнителна корекция освен според натоварването.
Разбира се ако фаровете не са ти регулирани, и са ти 'вирнати', то до момента, в който влезеш в мъгла тези фарове освен по-слабото осветяване на пътя (което можеш да го отдадеш на 'слаби' фарове) пречат само на тези срещу теб.
И чак в мъглата започват да ти пречат и на теб...

Единствено в такъв случай би имало смисъл изказване от рода 'зимата фаровете трябва да се смъкнат надолу'...

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru