Corolla 1999g.
Corolla 1999g.
Здравейте,колеги.Искам да си сменя тойотата замислил съм се за Корола 1999г. бензин или дизел да си взема.Ако е бензин ще трябва да й сложа газ,затова каточели съм се спрял на дизела 2.0.Дайте съвети и мнения,моля.Някой който кара такива модели да се похвали или оплаче.
-
На жена ми е края на 98-ма 1.3 16v бензин 3 врати и гори около 8-9/градско зависи от трафика.Чичо ми има Карина Епсилон 93-та 2.0 чист дизел и е малко тромава,но и по голяма.Дизела гори значително по малко но ако караш предимно градско и на къси разстояния,бензиновата е по удачен избор.Не съм привърженик на газовите уредби въпреки че в момента карам на газ/зимата се пали на бензин а разхода на газ е много голям докато загрее/
Последно промяна от sashoskiora на 01 Дек 2008 22:33, променено общо 1 път.
-
Според мен избора си е бензин определено, незнам може би защото не обичам особенно дизела, но определено бих взел бензин доставя ми по-голямо удоволствие при каране
.За газова също не мисля така съм си доволен от разхода на моята, а и бензина постоянно пада очаква се още да падне така че не виждам смисъл да мъча количката с газ
.Колата е перфектен избор не мисля че трябва да търсиш друга , само гледай да е японска сглобка те са най-безпогрешни така да се изразя biggrin.gif .

-
За дизела нямам представа какъв разход дава но бензина ще ти дава между 9-11 литра най-вероятно.Колегата sashoskiora по-горе е споменал че ако ти трябва за къси разстояния смисъл палиш караш 3-4 км спираш и после пак бензина е по-удачния вариант защото стопля по-бързо, така че ти си знаеш за какво ще ти трябва и сам си преценяш вече
.