Крушки табло Авенсис?
Крушки табло Авенсис?
Има ли някой представа как се сменя крушката на врътката за температурата? Опитвам се да го разглобя по някакъв начин,но не мога(не смея-да не счупа нещо) и лампичката на пепелника и запалката не ми светят.
- Прикачени файлове
-
- image302__165.jpg (48.5 KiB) Преглеждано 3319 пъти
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
Здравей колега,
аз не мога да ти помогна (защото не съм сменял) но явно и на мен ми предстои, защото имам проблем с едната лампичка на температурата ... колкото и странно да звучи ту свети ту не, но понеже е краина не е много фатално, т. к. се осветява от съседните но по слабо.
Искам да попитам собствениците на такива авенсиси като на снимката, дали при такова положение на най лявото "кръгче" (когато струята въздух е насочена към краката и предното стъкло) а градусите на парното са. сависоки, защо на моя авенсис към стъклото духа топло а от централната конзола (над бордкомпа) духа студено......??? - това много ме дразни и изненада......
имам корола (същата година на производство) при която не е така...а си е нормално.
аз не мога да ти помогна (защото не съм сменял) но явно и на мен ми предстои, защото имам проблем с едната лампичка на температурата ... колкото и странно да звучи ту свети ту не, но понеже е краина не е много фатално, т. к. се осветява от съседните но по слабо.
Искам да попитам собствениците на такива авенсиси като на снимката, дали при такова положение на най лявото "кръгче" (когато струята въздух е насочена към краката и предното стъкло) а градусите на парното са. сависоки, защо на моя авенсис към стъклото духа топло а от централната конзола (над бордкомпа) духа студено......??? - това много ме дразни и изненада......
имам корола (същата година на производство) при която не е така...а си е нормално.
Корола 1999 г. + Авенсис 2001 г. - карани/продадени
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят
Прочетох гореспоменатата тема, и от многото обеснения относно що е климатик/климатроник и имат ли те почва у нас разбрах че и при BIZKOFF стоят подобно нещата (апропо топло и студено едновременно в различни духалки), което явно е нормално за модела, но не разбирам защо мамка му е така....
п. с. ако ме посаветвате да затворя духалката която не ми харесва каква температура духа мога да кажа че пробвах и че се чува много гадно свистене.....явноо не затваря напълно...
та...има ли лек за това...или чак на пролет ще се оправят нещата???
п. с. ако ме посаветвате да затворя духалката която не ми харесва каква температура духа мога да кажа че пробвах и че се чува много гадно свистене.....явноо не затваря напълно...
та...има ли лек за това...или чак на пролет ще се оправят нещата???
Корола 1999 г. + Авенсис 2001 г. - карани/продадени
Ами и при мен е така, дори да затворя клапата пак излиза студен въздух, но вече свикнах с това и не ме притеснява.
Ще чакаме пролетта!
А относно проблема с крушките: врътките наистина се махат и се вижда крушката която ми е изгоряла, но не мога да я стигна трябва да се махне целия панел. Знае ли някой как се маха?
Ще чакаме пролетта!
А относно проблема с крушките: врътките наистина се махат и се вижда крушката която ми е изгоряла, но не мога да я стигна трябва да се махне целия панел. Знае ли някой как се маха?
Toyota Avensis 2001god. D4D
Разглобявал съм централната конзола и със сигурност мога да кажа, че врътките излизат заедно с цялата рамка(в този случай на горепосочената смимката, тя е сива). Рамката се държи на 6 щипки- 2 в горните ъгли, 2 в долните и 2 по средата на вертикалите. А аудиото освен винтове има и още 2 допълнителни щипки.
- Прикачени файлове
-
- Avensis Audio1.jpg (22.97 KiB) Преглеждано 3264 пъти
колеги, за духалките на централната конзол - те са направени да духат винаги студено. Преди имах Митсубиши и то беше така. Даже на клапата отстрани си имаше само синя лентичка, по което съдя, че е само за студен въздух. Явно японските коли са така.
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)
Не са така! Студено духа, когато струята е насочена към стъклата или стъклата и краката и при останалите случаи духа топло. И не само на японските коли, насочването на топлото през централната конзола е организирано по този начин. Карал съм френски и италиянски автомоболи, които работеха по същия начин.mladm написа:колеги, за духалките на централната конзол - те са направени да духат винаги студено. Преди имах Митсубиши и то беше така. Даже на клапата отстрани си имаше само синя лентичка, по което съдя, че е само за студен въздух. Явно японските коли са така.
Между- другото в книжката за експлоатация на моя авенсис пише, че това е нормално.
-
Напълно се съгласявам с вас колега!Това че духа от централната конзола студено зависи от това на къде е насочена топлата струя мога да потвърдя че и на моята Корола е по същия начинextel написа: Не са така! Студено духа, когато струята е насочена към стъклата или стъклата и краката и при останалите случаи духа топло. И не само на японските коли, насочването на топлото през централната конзола е организирано по този начин. Карал съм френски и италиянски автомоболи, които работеха по същия начин.
Между- другото в книжката за експлоатация на моя авенсис пише, че това е нормално.