Термостат Карина Е 4A-FE.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Благодаря, колеги! Вчера си поръчах от "Тойота"-Пловдив и ще чакам 1 седмица да си го взема. Един колега ме наплаши, че негов приятел сменял 6 пъти на една корола, като последния път взел всички термостати от магазина(познат) и ги сварил с термометър и си избрал свестен. Всичко е на късмет, де, не е гаранция, че и този ще е читав, ноп все пак 

Carina E 4AFE LB 1992
сигурен ли си за оригиналния??? възможно ли е за една и съща част да искат с 50% разлика в цената в зависимост дали е Карина Е или авенсис1Petar написа:Moiat originolno mente stuvahe 11 lv. angliski za Avensisa toi e syhtia kato za Carina E s dvg. 4a-fe i zasega sym dovolen ina4e originalen na toyota e 40 lv.

Da siguren sym zahtoto kato si vzeh tozi za 11 lv. ot edin magazin za avto 4asti otidoh v drum magazin specializiram samo za iaponski avto4asti i tam magazinera mi kaza dane slagam tozi termostat za 11 lv zahtoto hte syjaliavam imi pokaza originalnia termostat na Toyota struvahe 40 lv. Razlikata v dvata termostata behe 4e originalniat e s po-kyso tialo .
бе аз съм си купувал "оригинални" биелетки в пликчета и не изкараха и една зима.
Много ясно, че само там са оригинални частите. Да не мислиш, че всеки може да звънне в тойота и да каже : аз съм един мноо як търговец от "Симеон" тука сички ме знаят ... ииии..я дайте ми тука едно оригинално термостатче че имам един пич да му го дам на 1/2 от цената.
Те ако нямаха строго ограничени канали за дистрибуция на оригиналните части, никога немогат да поддържат високи цените им...
Същото е и с НР при компютрите и с "рейнбоу" при прахосмукачките всякакви т нар. "квалитетни" марки те правят милиарди от името си и няма да го подадат на куфарни търговци за жълти йени (може и да не са им жълти йените де да знам)
Ако те си сложат марката отгоре, цената става автоматично х2, може да е произведено от друг, но е за тях и те си залагат името и за това си искат своето, .... а това, че чайна прай сичко орижинал е друг въпрос!
Много ясно, че само там са оригинални частите. Да не мислиш, че всеки може да звънне в тойота и да каже : аз съм един мноо як търговец от "Симеон" тука сички ме знаят ... ииии..я дайте ми тука едно оригинално термостатче че имам един пич да му го дам на 1/2 от цената.
Те ако нямаха строго ограничени канали за дистрибуция на оригиналните части, никога немогат да поддържат високи цените им...
Същото е и с НР при компютрите и с "рейнбоу" при прахосмукачките всякакви т нар. "квалитетни" марки те правят милиарди от името си и няма да го подадат на куфарни търговци за жълти йени (може и да не са им жълти йените де да знам)

Тойота както и всички авт. марки вграждат фабрично части които не са произведени специално за тях или пък са, но на съответната част е логото на производитела + надпис Тойота. Ако има офицялни представители или някакви вносители на съответната марка в БГ нищо чудно да си купиш "оригинална" част на половин цена от симеон примерно.the_rider написа:...
Според мен от ТМ Ауто трябва да се пазарува избирателно, защото политиката им е такава да държат изключително високи цени на резервните части. Последно се набутах за едни лагери които след това при представителите бяха наистина на половин цена.
Както каза един колега от форума "продавам части вече 15г. и незнам кое е оригинално и кое не е"
така е, самоче, ако например термостатите дето ги продава Тойота са BEHR, оригиналните на бер са си бер, не са тойота. Не е коректно да се пише, че те са оригинални тойота. Ако производителя и търговеца са коректни ще ти кажат, че този термостат е оригинален бер - предназначен за тойота, щото производителя може да е един и същ, но марката нее. Ако го уцелиш си на далавера, то е ясно ама дори и тогава е тъпо да казваш, че е оригинален, щото така заблуждаваш останалите както теб те е изпържил търговеца.
- max-2
Гумичката на термостата сменя ли се? По-точно налага ли се да се смени или си е читава в повечето случаи?
Защото от Тойота-Тиксим ми доставиха термостата без гумичка и аз направих поръчка и за нея(не е комплект с термостата) и сега сигурно ще чакам още 1 седмица. Да не стане за 1 гумичка да го отварям два пъти....
Защото от Тойота-Тиксим ми доставиха термостата без гумичка и аз направих поръчка и за нея(не е комплект с термостата) и сега сигурно ще чакам още 1 седмица. Да не стане за 1 гумичка да го отварям два пъти....
Carina E 4AFE LB 1992
колега и аз скоро си смених термостата с оригинален, който дойде в кутийка без уплътнението /гумичката/
при мене старото уплътнение си беше ок
смяната беше елементарна
за повече инфо - виж моята тема:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=8595&highlight=
при мене старото уплътнение си беше ок
смяната беше елементарна
за повече инфо - виж моята тема:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=8595&highlight=
и аз не съм сменял гумичката, беше горе-долу добре и всичко стана много лесно и бързо. Да ви кажа една гяволийка за източването на антифриза, която "открих" сам оня ден. Като източвах сложих на крана маркуч. Като надигнеш маркуча , по силата на скачените съдове разбираш докъде се е изпразнила системата и така не я източваш цялата а само до нивото на термостата 

- max-2
Ако не го намалиш става към 60-70 градуса вътре biggrin.gifthe_rider написа:ми жигула съм карал само през лятото, незнам как им е било парното, но моето работи нормално
Карал съм 20-ина км. извънградско с почти отворен прозорец и парно на макс. при външна темп. малко под нулата biggrin.gif
Carina E 4AFE LB 1992