Шофьорската седалка и правилната й експлоатация

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Ное 2008 09:41

El Camino написа:Аз не хванах началото, както и защо трябва да се трие ... ако има засегнати, моля да ме извинят tongue.gif .

Ма ша разкажа една моя случка от преди седмица от поредицата - пречат му майко краката (или главата, според настроението).
Отива Ел Камино в една къща да тества МХ5, 1,9 130 коня, че му се кара FR и кабрио през зимата...
Та качвам се аз във FRто и турчина (в Германия чичките дет киснат да продават коли са турци:)) та чичето го хвана жал и вика - бе малка ти е... Аз точно се бях събрал, полегнал седалката като на гинекологичен стол, и пак да не ми опира главата тавана и облегнат на средната конзола на една страна, и даже мислех вече и вратата да успея да затворя и пашата ми вика - малка ми била!
Ми на всяка кола волана ми е под колената, верно на тая като затворих вратата и не можех да го въртя. Ма не се издавах, щото исках да я покарам! Да видя, кво изпускам! А той - малка, едва ли не даже нема да карам!
Ядосах се и викам, ай покажи ми една кола, дет да се събера?
Манго тръгна да ме разхожда - почна с едно Клио. Засрами се и отвори БМВ, после некъв Мерцедес, накрая се насочи към джиповете и мен вече ми мина веселото.
Спортна стойка в джип... аааааааааа mad.gif biggrin.gif

Иначе съм сигурен, че ако бях под 1,90 щех да карам по правилата! И heel & toe щех да науча!

Лорда ако чете - Лорде, аз и в CRXа се събирам като на гинекологичен стол! Не знам ти как го успяваш упражнението rolleyes.gif
И аз за това говорих! Като ти е тясно зад волана се налага да наведеш облегалката назад, за се честваш добре, но на Тошко нещо не му хареса това! Извинявай Тошко! wink.gif А навеждането на седалката се компенсира с дългите ръце, но трябва да ги имаш, за да го усетиш. :thumbsup:

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Ное 2008 21:35

Начи, както писах волана ми се пада под сгъвката на колената и щото няма място настрани като се завива волана си търкам ръцете в колената. Това е при много коли така бтв. При Елиса беше направо смешно - в блъскащите колички имам много повече място:).

Хилито, Тоше не става не щото не може да се натиснат двата педала едновременно. Проблема е невъзможен за решение, освен с удължаване на волана с 30 сантиметра, ма тогава няма да мога да излизам.
Проблема е, че като отпусна крака от педала, ако не в гинекологична стойка т.е. в страни и горе коляното, то пищяла е толкова дълъг, че опира коляното във волана. Т.е. ако натисна спирачката под волана ще блокирам колата, щот си заклещвам крака под волана. И тук става дума за всякаква кола.
В гинекологичната стойка пък само с ръба на обувката се натискат педалите и хилито никакъв шанс няма:).

Бе, който го може го може, който не си намира извинения... biggrin.gif

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 25 Ное 2008 23:31

"гинекологична стойка "

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Публикувай отговор