Toyota Celica `93 лампичка на таблото

Аватар
LiakaDJ

Toyota Celica `93 лампичка на таблото

Мнение от LiakaDJ » 23 Ное 2008 18:19

Някой ще може ли да ме светне тази лампичка дето свети :) точно при какви ситоации свети. Ще съм ви много благодорен, ако някой се отзове с точни отговори без догатки. Днеска просто светна за около минута и после угасна, а книжката на колата е на немски и нищо не отбирам. Блогодаря предварително за помоща!
Прикачени файлове
Image001s.JPG
Image001s.JPG (42.46 KiB) Преглеждано 2124 пъти
Изображение

Аватар
nemezis_85

Мнение от nemezis_85 » 23 Ное 2008 20:27

По принцип има някакъв проблем със спирачките. На моята също ми светкаше от време на време кога загасне кога не, и накрая се оказа че крушката ми на стопа не дава хубав контакт и отчита грешка. Смених я и от тогава не ми е светкала. Пробваи дано да е това.

Аватар
Nedkow
Благодарил/а: 1 път

Мнение от Nedkow » 24 Ное 2008 01:08

Провери нивото на спирачната течност.
При Тойота може да значи, че ти свършват някои от накладките имаш ли случайно и свирене при натиск на спирачките :thumbsup:
Другия вариант е да караш на ръчна спирачка laugh.gif

Аватар
kuzerdale

Мнение от kuzerdale » 24 Ное 2008 11:44

nemezis_85 написа:По принцип има някакъв проблем със спирачките. На моята също ми светкаше от време на време кога загасне кога не, и накрая се оказа че крушката ми на стопа не дава хубав контакт и отчита грешка. Смених я и от тогава не ми е светкала. Пробваи дано да е това.
И при мен беше така,от една смешна крушка такава главоблъсканица и точно преди морето ми светна....,накрая случайно го открихме "проблема"!!!Дано и при колегата да е това-най-безобидния вариант! :thumbsup:

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 24 Ное 2008 20:07

Благодаря за съветите колеги, спирачната течност я гледах, но не мога да разбера дали е под или над минимума (защото казанчето леко е почерняло), но със сигурност е около минимума за това ще започна от там с доливането на спирачна течност. Ако продължи по същият начин да прeмигва ще търся проблема в лошата връзка при стоповете, а по въпроса за ръчната :) и накладките (ръчната няма да я коментирам) при накладките не чувам никъкво свистене. Нещото което ми е странно е че, светка когато и подам повечко газ и подмина 3500-4000 оборота а при тихите обороти не свети. Ето това ми е най-странното и не мога да си го обясна. Благодаря на всички отзовали се и ако някой се сети още някоя идея да я подхвърли да имам в резерва :).

PS: МИР вам, И до следващата НАЦИОНАЛНА СБИРКА тогава ще обсъждаме ръчната спирачка :)
Изображение

Аватар
Monte_Cristo
Обратна връзка:

Мнение от Monte_Cristo » 24 Ное 2008 20:54

Здр! При мен преди седмица ги правеше същите парчета! На високите обороти започваше да свети за около 30-40 сек. Долях и спирачна течност и се оправи. Предполагам че и при теб така ще стане ;)

Аватар
LiakaDJ

Мнение от LiakaDJ » 24 Ное 2008 21:23

Точно за това става на въпрос за около 30-40 сек. светка и после гасне. Утре ще я доливам тази спирачна течност пък ще си види и ще споделя с вас. Благодаря.
Изображение

Аватар
beri1

Мнение от beri1 » 24 Ное 2008 21:28

LiakaDJ написа:Благодаря за съветите колеги, спирачната течност я гледах, но не мога да разбера дали е под или над минимума (защото казанчето леко е почерняло), но със сигурност е около минимума за това ще започна от там с доливането на спирачна течност. Ако продължи по същият начин да прeмигва ще търся проблема в лошата връзка при стоповете, а по въпроса за ръчната :) и накладките (ръчната няма да я коментирам) при накладките не чувам никъкво свистене. Нещото което ми е странно е че, светка когато и подам повечко газ и подмина 3500-4000 оборота а при тихите обороти не свети. Ето това ми е най-странното и не мога да си го обясна. Благодаря на всички отзовали се и ако някой се сети още някоя идея да я подхвърли да имам в резерва :).

PS: МИР вам, И до следващата НАЦИОНАЛНА СБИРКА тогава ще обсъждаме ръчната спирачка :)
Датчците на накладките са ти акустични,това отпада като варянт. Налей си спирачна течност+провери си стоповете дали светят.

Публикувай отговор