Термостат Карина Е 4A-FE.
Термостат Карина Е 4A-FE.
Здравейте колеги. Явно ми е заминал термостата, щото в студеното нещо не загряваме както трябва. Пета година я карам таз каринка незнам даже къде и се намира термостата. Та ако някой скоро е имал подобен проблем да каже откъде е купувал термостат, как се сменя и дали трябват и някакви гарнитури та да не откривам топлата вода (в случая антифриз) отново. Авансово "Мерси"
Имам спомен че свалях кутията на въздушния филтър, че инак тегаво се вадеше.the_rider написа:видях го къде е . две гайки М6 го държат, ще проверя колко е и оригиналния, че не се знае на кво ше попадна. 10х

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Оригиналния е 60,80лв., преди два дни питах в тойота. И аз се чудя дали да скачам на оригинален или не.
the_rider, ако купиш нещо свястно неоригинално би ли споделил тук в темата, че и аз трябва да го сменям тази седмица.
П.С. На карината има кранче на радиатора, няма нужда да миеш двигателя с 2-3литра антифриз и после да го прецеждаш
the_rider, ако купиш нещо свястно неоригинално би ли споделил тук в темата, че и аз трябва да го сменям тази седмица.
П.С. На карината има кранче на радиатора, няма нужда да миеш двигателя с 2-3литра антифриз и после да го прецеждаш

Carina E 4AFE LB 1992
това е важно уточнение, хич не се бях замислил да потърся кранче, щях да го отворя така и да купувам антифриз за доливане
Аз сигурно ще си взема оригинален, че с тия биелетки ако си бях взел оригинални отначало....до сега хем съм си платил за оригинални хем съм с турски
. Между другото тия АС Метал май най- много искараха от всчки ментета дет съм купувал.
А има ли положение, в което трябва да се постави термостата??

Аз сигурно ще си взема оригинален, че с тия биелетки ако си бях взел оригинални отначало....до сега хем съм си платил за оригинални хем съм с турски

А има ли положение, в което трябва да се постави термостата??
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
И аз мисля да взема оригинален, все пак важна част е, може да прегрее колата от него.
За биелетките не се притеснявай и още ще изкарат, асметал са яки.Ако се наложи и аз ще купувам от тях.
Кранчето на радиатора не се отвива нацяло. То е нещо като тапа, но като се отхлаби малко и почва да тече през един отвор като кранче и си има дупка долу на кората, така че всичко, което изтича е чисто, не олива никъде. След това не го затягаи много-на ръка е достатъчно. Вътре има едно о-пръстенче, което може и да се е втвърдило и да пропуска много малко след това, дори не капе. Аз си го поръчах и докато дойде и докато го сменя вече беше спряло да пропуска...
За биелетките не се притеснявай и още ще изкарат, асметал са яки.Ако се наложи и аз ще купувам от тях.
Кранчето на радиатора не се отвива нацяло. То е нещо като тапа, но като се отхлаби малко и почва да тече през един отвор като кранче и си има дупка долу на кората, така че всичко, което изтича е чисто, не олива никъде. След това не го затягаи много-на ръка е достатъчно. Вътре има едно о-пръстенче, което може и да се е втвърдило и да пропуска много малко след това, дори не капе. Аз си го поръчах и докато дойде и докато го сменя вече беше спряло да пропуска...
Carina E 4AFE LB 1992
-
Не си струва оригинален просто хубав за допълнително вграждане и с правилната температура на отваряне. Термостата може да се свали по два начина с и без сваляне на кутията на въздушния филтър при положение че имаш малко гедоре става и без махане с малко сръчност, тази операция я правя вече за 3 път заради загуби в антифриза и ми се налагаше да го сменям. Аз лично пробки за източване не открих.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
Ми питай DIVERa Карината която карам преди това беше негова и той беше сменял трмостат аз лично съм го вадил поне 3 пъти гумичка съм намествал и т.н (не защото е имало проблем в термостата а защото от там ми е по лесно да изхвърля течноста от охладителната система). и пак колата си загрява отлично според мен така че едни 15-25 лв. са добра цена за термостат. проверявайте си и датчика за включване на перките на вентилатора моя ми поднесе края на лятото неприятна изненада (намира се точно на металното коляно което захлупва термостата)max-2 написа:Добре, но кой е хубав? Дай някакви насоки от рода на :аз взех такъв, как е температурата, как е парното?
Иначе пробката е най долу на радиатора под десния фар.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
На Ботев 101. 30-тина лева. Никакъв спомен от макрата. Като я взех я караше на замръзване колата. Седеше на минимума. Парно никакво. Чак се бях притеснил да не е датчик. След смяната парното стана прилично и стрелката си седеше където и е мястото.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.