Проблем при Карина Е - 4A-FE

PESHO OT MARS

Проблем при Карина Е - 4A-FE

Мнение от PESHO OT MARS » 16 Ное 2008 13:31

Проблема е странен и е свързан със шум.
Шумът наподобява кофти лагер смесица от вибрация и дрънчене, ако имате повече опит с компютри наподобява на разбит лагер на вентилатор. Появява се предимно (просто защото тогава аз го чувам, през останалото време колата я кара жена ми и твърди че го има но не и вярвам много) сутрин за някакъв период от време. Преди малко реших да пробвам да се ослушам още веднъж и да пробвам например да не идва от съединителя на компресора за климатика, но за съжеление нямаше помен от него което ми говори че и факторът температура (т.е. се появява когато е студено).
Намокрих преди ден два ремъците с вода но резултат нямаше (може би съвсем малко по късички станаха периодите на дрънчене (като запалиш ту ги има ту не и така докато позагрее май) пробва да развъртя волана надясно на ляво да не е от рейка/помпа но нямаше разлика.

Някакви идей кой може да е този лагер. При 4A-FE си е една плетеница от ремъци и е трудно да се ръчка и свалят.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

the_rider

Мнение от the_rider » 17 Ное 2008 12:38

аз залагам на некоя тенекийка по или във изпускателната система. Ако си сигурен, че е звук от лагер, почвай да се оглеждаш за теч от водната помпа.

diver

Мнение от diver » 17 Ное 2008 15:23

the_rider написа:аз залагам на некоя тенекийка по или във изпускателната система. Ако си сигурен, че е звук от лагер, почвай да се оглеждаш за теч от водната помпа.
Абе и мене ми мина през акъла за резонанс, ама едва ли е толкоз смотан младежа biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Публикувай отговор