Carina или Avensis1?
Carina или Avensis1?
Здравейте,
Реших да сменя най-здравата кола на света (според класацията на TUV за тази година на производство и според мен) Toyota Starlet 1,3 от 94-та година. Карам я вече 55 000км и стана на 200хил. и все още нищо не съм и правил, освен да сменям консумативите... Работата е там, че детето вече порасна, а и ни се пътува на дълъг път в чужбина, за което е нужно място за багаж.
Та съм събрал някой лев за нова, по-голяма кола. След много оглеждане и четене тук във форума, харесах една много, ама много запазена Carina седан с мотор 4A-FE (1,6 бензин). Изглежда повече от добре. Покарах я. Като нова кола е. Произведена е декември 1997. Е, не върви като моята пчеличка, но е много добре. Само 2 неща не й харесах: няма air bag и номера на рамата започваше с "S", а не с "J", което (доколкото разбирам) означава, че не е сглобявана в Япония, а в Турция или Англия.
Предстои ми да гледам един Avensis 1 със същия мотор, но комби. Има ABS, air bag и прочее, всичко необходимо. Доколкото разбирам, също е в чудесно състояние. Продполагам, че пак няма да хвърчи с този двигател в това купе, но не държа толкова на това, по-скоро икономията ме блазни повече. Като я видя... ще споделя повече подробности.
Ако някой от вас би могъл да ми даде някой съвет, кое да предпочета...
Благодаря ви предварително.
Реших да сменя най-здравата кола на света (според класацията на TUV за тази година на производство и според мен) Toyota Starlet 1,3 от 94-та година. Карам я вече 55 000км и стана на 200хил. и все още нищо не съм и правил, освен да сменям консумативите... Работата е там, че детето вече порасна, а и ни се пътува на дълъг път в чужбина, за което е нужно място за багаж.
Та съм събрал някой лев за нова, по-голяма кола. След много оглеждане и четене тук във форума, харесах една много, ама много запазена Carina седан с мотор 4A-FE (1,6 бензин). Изглежда повече от добре. Покарах я. Като нова кола е. Произведена е декември 1997. Е, не върви като моята пчеличка, но е много добре. Само 2 неща не й харесах: няма air bag и номера на рамата започваше с "S", а не с "J", което (доколкото разбирам) означава, че не е сглобявана в Япония, а в Турция или Англия.
Предстои ми да гледам един Avensis 1 със същия мотор, но комби. Има ABS, air bag и прочее, всичко необходимо. Доколкото разбирам, също е в чудесно състояние. Продполагам, че пак няма да хвърчи с този двигател в това купе, но не държа толкова на това, по-скоро икономията ме блазни повече. Като я видя... ще споделя повече подробности.
Ако някой от вас би могъл да ми даде някой съвет, кое да предпочета...
Благодаря ви предварително.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Карам Карина 97г. 4A-FЕ. Лифтбек, доста комфортно вози, малко е тромава с този мотор, но в София няма къде да я юркам по тия задръствания. През лятото с климатик ми даде 9 градско на което съм доволен. Имам 2 еърбега. Не съм сигурен, но мисля че след 96г. трябва да е с двата. Нямам ABS.
Карина не се прави в Турция, а само в Англия, където сглобяват и Авенсис. Това след 95г. Разликата между Карина и Авенсис е малка, говоря за Авенсис 1, почти същото окачване, същия мотор. Елементарни и лесни за обслужване, здрави, като изключим проблемите с биалетите, но това е бял кахър.
Разликите общо взето са две Авенсиса е по-нов и по-скъп.
Има и Карина с еърбег само на пасажера, а в мобилето пишат два.
Успех в избора.
Карина не се прави в Турция, а само в Англия, където сглобяват и Авенсис. Това след 95г. Разликата между Карина и Авенсис е малка, говоря за Авенсис 1, почти същото окачване, същия мотор. Елементарни и лесни за обслужване, здрави, като изключим проблемите с биалетите, но това е бял кахър.
Разликите общо взето са две Авенсиса е по-нов и по-скъп.

Има и Карина с еърбег само на пасажера, а в мобилето пишат два.
Успех в избора.
-
Аз лично бих предпочел Карината от последните години. Не се лъжи за AirBag-овете защото това е едно относително просто у-во но се нуждае от подмяна на определне период от време. Идеята е че по принцип си работят но нямай доверие на пиропатрон прележал 10г. производителите мисля дават гаранция 3-5 год. и после подмяна.
Текущата ми кола има всички екстри като за модела, плюшен салон, ел.пакет пълен, с ABS и серво е англииска сглобка и е седан, с 4A-FE мотор е и е производство някаде около началото на 94 година.
Карините май имат само един детайл дето трябва да се ремотира в окачването и това са биалетите но не са кой знае какво. Мотора не е лош малко наистина е муден но на магистралата посока Пловдив по баирите при зелен икономайзер си държи 130 км/ч иска малко обороти за да върви и при 150-160 няма много запас още но е идеална за спокоен шофьор. Моята ще я женя в първия удобен момент защото ми трябва автоматик
Продаваш ли старлета?
Текущата ми кола има всички екстри като за модела, плюшен салон, ел.пакет пълен, с ABS и серво е англииска сглобка и е седан, с 4A-FE мотор е и е производство някаде около началото на 94 година.
Карините май имат само един детайл дето трябва да се ремотира в окачването и това са биалетите но не са кой знае какво. Мотора не е лош малко наистина е муден но на магистралата посока Пловдив по баирите при зелен икономайзер си държи 130 км/ч иска малко обороти за да върви и при 150-160 няма много запас още но е идеална за спокоен шофьор. Моята ще я женя в първия удобен момент защото ми трябва автоматик
Продаваш ли старлета?
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V
-
- Почетен Администратор
Според мен нещо подобно би ти свършило добра работа. Обърни внимание на разликите в предните решетки на радиатора. Тази е с два еърбега.
http://www.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 4846055529
Бяло комби от Италия - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕFido Dido написа:Според мен нещо подобно би ти свършило добра работа. Обърни внимание на разликите в предните решетки на радиатора. Тази е с два еърбега.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Благодаря ви.
Тази Карина, която съм харесал е за 7 бона и наистина изглежда супер. Колана при шофьора са връща, педали, скоростен лост не са подменяни, волана не е обшит с кожа, двигателя е немит и всички капачки за маслото, на радиатора, пръчката за маслото не са пришкуряни. Не тропа, не скърца.. като нова е.
Притеснява ме единствено това с тези air bag-ове, не че толкова държа да ги има колкото, че нещо продавачите да са я нагласили мнооого добре за повече пари и да й искат сега толкова много, а всъщност може колата да е от 93-та и да е на 800хил. (примерно). Просто ми се струва, че тези автомобили като за декември 98-ма не може са без air bag и разбира се километража не може да е на 90хил. (което така или иначе е пределно ясно, че е превъртян).
Колкото до Starlet-а, мисля да го продавам след като си взема нова кола. Този, който го вземе ще е голям късметлия. Страхотен автомобил, един майстор ми я препоръча и сега не може да повярва, че още нищо й няма. (сигурно го е яд, че не изкарва пари от нея)
Тази Карина, която съм харесал е за 7 бона и наистина изглежда супер. Колана при шофьора са връща, педали, скоростен лост не са подменяни, волана не е обшит с кожа, двигателя е немит и всички капачки за маслото, на радиатора, пръчката за маслото не са пришкуряни. Не тропа, не скърца.. като нова е.
Притеснява ме единствено това с тези air bag-ове, не че толкова държа да ги има колкото, че нещо продавачите да са я нагласили мнооого добре за повече пари и да й искат сега толкова много, а всъщност може колата да е от 93-та и да е на 800хил. (примерно). Просто ми се струва, че тези автомобили като за декември 98-ма не може са без air bag и разбира се километража не може да е на 90хил. (което така или иначе е пределно ясно, че е превъртян).
Колкото до Starlet-а, мисля да го продавам след като си взема нова кола. Този, който го вземе ще е голям късметлия. Страхотен автомобил, един майстор ми я препоръча и сега не може да повярва, че още нищо й няма. (сигурно го е яд, че не изкарва пари от нея)

Към днешна дата, няма карина която да струва 7к освен ако наистина не е под 100000км....А както сам си предположил малко вероятно тази да е на толкоз...За смяна на педали, топка и волан не знам как може да си сигурен....На 10 години за да е на 90000 трябва да не е карана. Виж и спирачните дискове и накладките. Трябва да са оргиналните. Искай сервизна книжка, макар, че и тях ги магерят напоследък...Гледай кормилна рейка също им е проблем. На доста от по-старите казанчето за пръскалки също се пука...tomek написа:Благодаря ви.

-
- Почетен Администратор
Честно да ви кажа... Може и да е толкова нова... Накладките действително са оригиналните, дисковете са с много загатнати резки... Кормилната рейка не съм проверявал... Може би имаше леко свирене като навъртиш волана максимално. Иначе всичко: педалите, волана, колана, скоростния лост, цялото табло не са чисто нови, но са съвсем малко използвани. По купето нещата са пак така. Под капака също... Ремъците са Toyota... Музиката е много хубава с ченджър в багажника, където има и някакъв приспособен парктроник. Каквото и да е колата е много запазена. Не е пушено вътре, няма дупки по седалките, всичко изглежда като ново. Вече повече от месец обикалям за кола и не съм виждал в такова състояние.
По документи колата е вкарана преди 2 седмици и незнам дали ще се имали време да се справят толкова добре за това време с всички тези дреболийки. Продавача не е някакъв навивач. Мълчи си и казва "сам си преценете какво е състоянието на колата"... Незнам...
Пак си мисля единствено да не е нещо крадена или с подправени документи или незнам какво, заради тази липса на air bag за тази година на производство.
Авенсиса, който ще гледам е малко по-скъп, тоест почти същата цена. Ще пиша като го видя.
Доколкото разбирам някаква фатална разлика между двата модела няма и сигурно няма да сбъркам и с АВЕНСИС-а, защото както казвате е със същия мотор и окачване, но има повече екстри (ABS, air bag, компютър и прочее)
Благодаря ви за помощта.
По документи колата е вкарана преди 2 седмици и незнам дали ще се имали време да се справят толкова добре за това време с всички тези дреболийки. Продавача не е някакъв навивач. Мълчи си и казва "сам си преценете какво е състоянието на колата"... Незнам...
Пак си мисля единствено да не е нещо крадена или с подправени документи или незнам какво, заради тази липса на air bag за тази година на производство.
Авенсиса, който ще гледам е малко по-скъп, тоест почти същата цена. Ще пиша като го видя.
Доколкото разбирам някаква фатална разлика между двата модела няма и сигурно няма да сбъркам и с АВЕНСИС-а, защото както казвате е със същия мотор и окачване, но има повече екстри (ABS, air bag, компютър и прочее)
Благодаря ви за помощта.
Едва ли ще откриеш разлики между Авенсис1 и Карина Е, та според мен която намериш по-лъскава тази ще е...tomek написа:Честно да ви кажа... Може и да е толкова нова... Накладките действително са оригиналните, дисковете са с много загатнати резки... Кормилната рейка не съм проверявал... Може би имаше леко свирене като навъртиш волана максимално. Иначе всичко: педалите, волана, колана, скоростния лост, цялото табло не са чисто нови, но са съвсем малко използвани. По купето нещата са пак така. Под капака също... Ремъците са Toyota... Музиката е много хубава с ченджър в багажника, където има и някакъв приспособен парктроник. Каквото и да е колата е много запазена. Не е пушено вътре, няма дупки по седалките, всичко изглежда като ново. Вече повече от месец обикалям за кола и не съм виждал в такова състояние.
Благодаря ви за помощта.