Къде държите колите си?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 13 Ное 2008 08:56

tlen написа:малко отклонение --- Напоследък забелязвам че колите не пищят толкова начесто както до преди 10 години. Алармите ли вече не са така чувствителни или хората спряха да ги ползват или вече се включват само при отваряне на колата?
Аз мисля, че все пак новите аларми са по-технологични! :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 13 Ное 2008 11:32

Kiki написа:
tlen написа:малко отклонение --- Напоследък забелязвам че колите не пищят толкова начесто както до преди 10 години. Алармите ли вече не са така чувствителни или хората спряха да ги ползват или вече се включват само при отваряне на колата?
Или са се понаучили майсторчетата да ги настройват biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif От десетина година слагам по колите си български МАК и нямам забележки.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

mladm

Мнение от mladm » 13 Ное 2008 11:33

Kiki написа:
tongue.gif biggrin.gif интересно обяснение. май хората са разбрали, че няма смисъл колата ти да пищи при преминаване на нещо покрай нея или по-силно подухване на вятъра. все пак и самите собственици се стряскат или дразнят.
Аз моята колица си я държа пред блока. има аларма и каско и не я мисля.
---------------------------
Toyota Corolla 1.4 VVTi (E12)

Аватар
herminatora

Мнение от herminatora » 13 Ное 2008 13:41

Старата ми кола (Корса А 91г.) я държах пред блока и са я разбивали най-малко 7 пъти дори на една нова година на сутринта я заварих със два счупени фара, изкъртено дясно огледало, счупен заден прозорец и още нещо имаше май, но не помня...Извикахме полиция взимаха отпечатъци - кел файда.Сегашната си я държа само на охраняем паркинг, дори се договорихме със хората от паркинга зимата да бъде под навес :) А и пропуснах да кажа че живея в Люлин...
Toyota Celica T18 2.0 156 hp

Martinco

Мнение от Martinco » 13 Ное 2008 15:36

Аз живея в София,в един квартал,където повечето коли са нови и скъпи, и без да обиждам никой,но ми е странно как хора дали толкова пари за нова кола,им се вижда много като цена 40 лв . за паркинг на месец,/по 1,33 лв на ден/,а се бутат под дървета и на високи тротоари да паркират/освен това че си е чист късмет да си намериш място/.Вярно е че има каско за одрасквания и други щети,но не е ли по-скъпо да ходиш и да се разправяш по застрахователите?
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан

diver

Мнение от diver » 13 Ное 2008 15:43

Martinco написа:Аз живея в София,в един квартал,където повечето коли са нови и скъпи, и без да обиждам никой,но ми е странно как хора дали толкова пари за нова кола,им се вижда много като цена 40 лв . за паркинг на месец,/по 1,33 лв на ден/,а се бутат под дървета и на високи тротоари да паркират/освен това че си е чист късмет да си намериш място/.Вярно е че има каско за одрасквания и други щети,но не е ли по-скъпо да ходиш и да се разправяш по застрахователите?
Изобщо 40-те лева не са проблем, а липсата на паркинг. За чий ти е кола която не е пред вас в дъжда, калта или лепавицата през зимата?!
Изображение

Martinco

Мнение от Martinco » 13 Ное 2008 15:51

Паркинга при нас е на 4 минути разстояние пеша
бивш притежател на Toyota Carina E 2,0 -3S-FE седан

diver

Мнение от diver » 13 Ное 2008 16:00

Martinco написа:Паркинга при нас е на 4 минути разстояние пеша
Страшна екстра 4 минути в калта и дъжда да шляпаш до паркинга....Аз живея в южните квартали, и тук платени паркинги няма. Да не говорим колко коли изчезнаха точно от охраняеми и то закрити такива...

За мен колата трябва да е пред входа. Качваш се и тръгваш. Инак излиза че не колата ми помага а аз робувам на нея....
Изображение

Аватар
tlen

Мнение от tlen » 13 Ное 2008 16:17

Martinco написа:Аз живея в София,странно как хора дали толкова пари за нова кола,им се вижда много като цена 40 лв . за паркинг на месец,/по 1,33 лв на ден
[/quote]

Квартала е близо до центъра, не е със скъпи коли , но питах и цената е 85 лв. Не живея в София, а във Варна. Не знам 40 лв да има такава цена, освен в крайните квартали.

Аватар
miLen4o
Обратна връзка:

Мнение от miLen4o » 13 Ное 2008 16:21

и аз пред блока щот немога да я кача в апартамента biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tongue.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 13 Ное 2008 17:16

diver написа:За мен колата трябва да е пред входа. Качваш се и тръгваш. Инак излиза че не колата ми помага а аз робувам на нея....
за мен също. отначало много й треперех, ама майната й, купчина ламарина wacko.gif са даже не й забелязвам вдлъбнатинките по вратите, дето някой ги е направил като си е отварял неговата врата, и разни драскотини...мноо важно rolleyes.gif

dilalaz

Мнение от dilalaz » 13 Ное 2008 17:30

И моята вече 6-ти месец си стои пред блока. Да чукна на дърво, нито е бутана, нито драскана. Единствено внимавам да не е под липа, че много лесно им се чупят клоните. Също и под ония с таралежчетата, явори ли са, платани ли - не знам, но пускат много гадна смола. Предната ми кола стана на миниатюрни дупчици, които не можаха да се оправят с пастиране. Само на 200 м от мен има платен паркинг, който е пълен с 15 год. таралясници. Направо им се чудя на тия хора защо си дават парите. Колата наистина е да ти служи, не ти на нея.
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 13 Ное 2008 18:47

Егати само аз ли като виден селянин мога да се похваля че колата (и личната и служебната а има място и за още 4) ми спи на открито но в двора ми :whistle: .
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

diver

Мнение от diver » 13 Ное 2008 19:03

PESHO OT MARS написа:Егати само аз ли като виден селянин мога да се похваля че колата (и личната и служебната а има място и за още 4) ми спи на открито но в двора ми :whistle: .
Стига рева, има с какво да го пълниш, докато ме стигнеш biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение

gunner
Обратна връзка:

Мнение от gunner » 13 Ное 2008 19:14

Естествено, че пред блока! Не мога да си представя да плащам каско и отгоре на това за охраняем паркинг. Ако човек паркира правилно и не запушва коли, входове, алеи и т.н., мисля, че не трябва да се притеснява от вандалски прояви ( освен в новогодишната нощ, когато гледам да не е под прозорците на голям блок с бивши военни или пред оборотно заведение ).
CARINA E 7A-FE

Публикувай отговор