@Bass_man,
Не смятам да правя скрийн-шотове - не съм свикнал да водя безмислени спорове. Казвам това, което го правя - а ти ако искаш вярвай (дори и на сайта на Нокия може да се запознаеш с общата функционалност на PC Suite).
Конкретно за Нокията ти казах какво съм направил и как действам.
Ovi-то не ми хареса и се върнах на PC Suite (N версия).
По въпросите ти:
1. контакти ( към Outlook/Outlook Express ) - никакъв проблем и без никакво вмешателство. В момента, в който PC Suite усети връзка с нокията (USB или Bluetooth), съм го настроил да се извършва автоматично в необходимата от мен посока (избора е : автоматично 'по-нов запис', тлф->комп, комп->тлф). Лично аз съм избрал тлф->комп, за да имам точен архив на телефонните контакти в двата компютъра (единия е Виста Бизнес, другия е ХР).
2. SMS-и ( да ги имаш някъде където да можеш да ги отваряш, четеш , copy/paste , edit и тн. примерно в текстови файлчета ! - по принцип винаги се качват автоматично в Lifeblog (част от PC Suite) и излизат хронологично между снимките и видеото. Там са в текстови вид (като бележки). PC Suite имаше и възможност за писане от компа на SMS, но никога не ми е трябвало. Ако имам под ръка компютър няма нужда да пиша СМС...
3. мейл - inbox , outbox и тн ако ползваш клиент на телефона: това не го синхронизирам с компютъра. Имам на телефона 4 имейл акаунта (два БТК, gmail, трети сървър), които си работят stand-alone на телефона и ми вършат прекрасна работа при нужда да си проверя пощите или да изпратя мейл. Връзката GPRS/Wi-fi си я избирам в момента. Ако компютъра ми е подръка, нямам нужда от поща на телефона..
4. снимки - автоматично (lifeblog)
5. филмчета - автоматично (lifeblog)
6. музикални файлове - има някакъв медиа менажер, но не ми се е налагало да го ползвам, защото не обменям музикални файлове. Също така има възможност за интеграция с window-ския плеър. Тоновете за звънене съм си ги сложил първоначално и не ги пипам (качването го направих много лесно, защото нокията се вижда от компютъра като мрежово устройство с два диска - картата и вътрешната памет). Музика няма нужда да качвам, защото в офиса ме дразни, в колата имам CD/радио, в къщи също нямам проблеми с озвучаването...
За батерията - не, че няма телефони с по-дълго издържащи батерии, но Н82 след почти 2г сериозна експлоатация(оригинална батерия) ми издържа два дни активни разговори и над 4-5 дни по-спокойно поведение. Това ме устройва.
Уиндоуската машина с тъч скрий и т.н. след 1г при интензивни разговори (3-4ч) започна да не издържа цял работен ден.
Сега сина ми е с PDA-то и е много доволен, но говори много по-малко от мен.
Включването на GPS разбира се, че рязко намалява времето на ползване, но така е и на уиндоуските машини - трудно ще издържи с включен GPS над 6-8 часа стенд-бай.
Тъч скрийна не ме устройва, защото трябва да го гледаш докато пишеш или избираш контакт (не става опипом по запомнени бутони)...
Размерите на Н82 са ми идеалните. Всички покет-фони са по-големи и по-неудобни за носене...
Всеки си избира телефона, и съвсем не искам да кажа, че нокията е най-добрия телефон.
Но за мен нокията си е избила всяка вложена стотинка и все още безуспешно чакам по-удобен телефон (не играчка с дистанционна клавиатура и хард-диск в куфара) с който да я сменя...
Историята е същата както с автомобилите - всеки си има различни изисквания. За един ферари е най-добрата кола, защото дърпа много, а за друг - мерцедес комби 200Д, щото събира повече картофи, не се чупи и гори малко