Доволен съм от Кастрол - в тънките високи шишета по 1 литър.Drifter написа:А ще препоръчате ли добавки за бензин и то не такива които само чистят а да оставят и защитен филм след като са изчистили.Аз съм ползвал на ЛикиМоли но не усетих разлика.
Каква добавка бихте ми препоръчали
jamie
Добавки за бензин и дизел
Мнение от nikicar » 05 Окт 2006 20:08
Има и добавка за дизел - 1лтр - 30 лв / за един резервоар 50-60 лтр. Повишава цетановото число и има почистващ ефект върху горивната система.
Много от българските рали пилоти използват тази добавка, а италианските отбори ползват специално приготвено гориво на същата тази марка MAGIGAS.
nikicar
Мнение от aleksbr » 27 Сеп 2007 19:53
aleksbr
Svetlix
miLen4o
Мнение от kristian » 09 Ное 2008 22:03
Та,така:
Някой да е ползвал добавката за прочистване за дизел която се предлага от официалния вносител във Варна--Карком?
Става дума за химия предназначена конкретно за Комън Реил двигателите?Имам клиент слагал такова нещо на Авенсиса си след като са се "разтракали" дюзи/дюза .Тракането е спряло.Но изкам да чуя мнениео и на някой друг.Имам нужда от нещо такова, но след като пробвах 2-3 различни добавки все още работя на 3 цилиндъра на празни обороти.
Преди време Poli беше писал за нещо което внася - NOS мисля че беше ,ама немога да се ориентирам какво точно ми трябва.
Poli, ако прочетеш това мнение и имаш някакво конкретно предложение ,моля да пишеш.Тук или на ЛС.
kristian
Мнение от angellov » 10 Ное 2008 10:12
Ако човек е доволен от поведението на своя дизел (или поне така му се струва), редно ли е да се слага добавка...?, и вярно ли е че веднъж като започнеш с добавки трябва да не спираш....?, защото когато си купи кола и тя върви добре и така до парвата смяна на масло се казва че е защото колата е имала разни добавки...
та в този ред на мисли... добавката не е ли като вариант да не се прави ремонт или не е така, може да се ползва и профилактично????
Пикник 1999 г. + Ярис 2005 г. + Айго 2008 г. - действащи
Форд Фокус 2016 г. за цвят
angellov
Мнение от b0by » 10 Ное 2008 12:09
Ако колата е за ремонт , с добавка макс, още 10-20 хил.км да отложиш ремонта! Виждал съм двг, на кола карана с добавки , вътре е мале милаangellov написа:Искам друго да попитам:
Ако човек е доволен от поведението на своя дизел (или поне така му се струва), редно ли е да се слага добавка...?, и вярно ли е че веднъж като започнеш с добавки трябва да не спираш....?, защото когато си купи кола и тя върви добре и така до парвата смяна на масло се казва че е защото колата е имала разни добавки...
та в този ред на мисли... добавката не е ли като вариант да не се прави ремонт или не е така, може да се ползва и профилактично????

b0by
Мнение от jingo » 10 Ное 2008 13:36
jingo
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 10 Ное 2008 14:49

Me4oKyX
Мнение от poli » 10 Ное 2008 15:17
http://www.permatex.com/products/Automo ... osters.htm
Червената опаковка:+7октана,за 16галона(60 литра)-25лв.
Черна опаковка:+7октана+Нитрометан,за 16галона(60 литра)-33лв.
За дизел:
http://www.stanadyne.com/view.php?id=74
Синя опаковка:повишава цетана,за 120 литра-18лв.
И двете фирми са световно известни и с доказани продукти в сверата на автомобилите.
1.Тoyota Glanza V Turbo-290ps-RHD
2.Toyota Previa-156ps-LHD
3.Toyota Corolla AE86-165ps-LHD
4.Mazda RX7 FD-500ps-RHD
5.Subaru Justy 68ps-LHD
poli
jingo
poli
Мнение от kristian » 14 Дек 2008 17:29
http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=219
http://forum.offroad-bulgaria.com/showp ... tcount=336
С благодарност към колегата от Offroad-Bulgaria форума дето си е поиграл да си прави експерименти.
kristian
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru