какъв тип двигател?
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
какъв тип двигател?
не искам да повдигам наново темата дизела или бензина е по-добър. интересува ме кой от двата е по-подходящ за работа извън номинален режим /2-3 км - стоп, 2-3 км - стоп/. всъщност въпроса трябва да бъде на кой по-малко му вреди работа извън нормална работна температура. мога да уточня, че се колебая между 1,3 бензин и 1,4 дизел /ярис/.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: какъв тип двигател?
При така поставен въпрос, за предпочитане е бензиновия двигател. По принцип и двата няма да достигат работна температура за такава кратка дистанция, но комън-рейл наистина загрява много бавно и гори значително повече като е студен.didak написа:... интересува ме кой от двата е по-подходящ за работа извън номинален режим /2-3 км - стоп, 2-3 км - стоп/...
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Френските и немските кошници не ги броим
Те да влезнат в нормални цени правят кви ли не идиотийки...
Мите, човека пита за Яриса, а той си е само с common rail дизел, който си върви с турбинката
И в такъв вариант и двете ще горят доста повече от нормално, но определено бензина ти трябва. Аз Королата 1.4д4д като е запаля пред нас да е преместя, задължително правя едно обиколка по булеварда, че да вдигне като хората температурата... Което в твоя случай няма да е много удобно
Взимай бензина и карай както ти падне 

Мите, човека пита за Яриса, а той си е само с common rail дизел, който си върви с турбинката